למי להצביע מחר??

pink sunset

New member
למי להצביע מחר??../images/Emo12.gif

הבחירות מחר ואני עדיין לא יודעת למי להצביע! רציתי להצביע למפלגת הירוקים, ושמעתי כבר את הטענה שלהצביע להם זה לבזבז את הקול כי הם לא יעברו את אחוז החסימה, אבל אם כולם יגידו את זה ולא יצביעו בגלל זה אז זאת בטח לא הדרך ולדעתי חייבים לנסות לפחות. הבעייה היא שעכשיו ניכנסתי לאתר שלהם, קראתי את המצע שלהם ומתוך 10 סעיפים, רק בחצי שורה האחרונה של הסעיף השישי, הם הואילו בטובם להזכיר את נושא בעלי-החיים. ואני מצוטטת:"הירוקים יוצאת נגד אלימות ברחוב הישראלי, נגד אלימות בתוך המשפחה, נגד אלימות כלפי ילדים ונגד אלימות כלפי בעלי-חיים". אין שום התייחסות בכלל לנושא הניסויים בבע"ח, או להתעללות שעוברות החיות במשקים. מה אתם חושבים? אשמח לשמוע את דעתך של אנשים שמבינים קצת יותר בנושא.

אני חושב:

אני חושב שנושא בע"ח הוא נושא מאוד חשוב. אני חושב שיש עוד הרבה נושאים חשובים. אני חושב שחלקם אפילו חשובים יותר מנושא זב"ח. אני חושב שבנושא הבטחוני-מדיני לפחות ל-99% מהציבור - אין מושג מה באמת קורה. בכל פעם שאני נחשף לעוד שביב מציאות - אני רק מבין כמה אנחנו בעצם לא יודעים מה קורה. לכן לא הייתי ממהר לתת משקל רב מידי לנושא הזה. אני חושב שאני אלך לשתות תה. יום טוב לכם.

is this love

New member
עלה ירוק

לעלה ירוק את המצע הכי מורחב לגבי זכויות בעלי חיים הם נוגעים אפילו בפרטים הכי קטנים, אחריהם יש את מרץ עם המצע הכי טוב כל השאר סתם קשקשנים

בערבון מוגבל.

עלה ירוק היא תנועה ללגליזציה של קנביס ומוצריו. וזהו. הבעיה שלהם היתה שאנשים "מעושנים" לא הצביעו להם כי יש נושאים קצת יותר דחופים במדינה. אז "עלה ירוק" הזמינו כמה סקרים, ראו מה החתך של מעשני הגראס בארץ ומה דעותיהם, וצירפו את הדעות שעלו מהסקרים למצע שלהם. זה הכל. באופן סטריאוטיפי למדי, הסקרים גילו שאחוזים גבוהים מהמעושנים הם שמאלנים יפי-נפש... התברר שלמקסס הממוצע חשובה גם איכות הסביבה... שהם מתירנים יותר... עם אחוזים גבוהים יותר של הומוסקסואלים... יותר חילונים... ועוד ועוד. וכך קרה פתאום שהמצע שלהם נראה יותר כמו תקוות כל חלומותיו של איש הבאנג. הצעה שלי: קחו את המצע, תקרעו לרצועות ותכינו ממנו פילטרים - כי עלה ירוק לא מציעים הרבה יותר מזה.

והבהרה:

אין לי משהו מיוחד נגד גראס או סמים בכלל, אבל אם מישהו ראה במה שכתבתי המלצה להפוך את העניין לתחביב - זו לא היתה הכוונה. לפחות אצלי - מצאתי תחליפים קצת יותר מרגשים מסמים.... מומלץ לנסות...

enbalush

New member
אני שמעתי (לא בטוחה)

שעלה ירוק תומכים בניסויים בבע"ח בכל אופן אני בוחרת "מרצ" (כמובן שזו גם המלצה).

Eclipsed 0

New member
עלה ירוק בעד ויויסקציה

וגם בעד ניסויים על בני אדם (=מריחואנה).

dylan

New member
בעניין הניסויים בבע"ח

זה לא ממש מדויק... כאן יש שאלה והודעה אחת מתחתיה גם תשובה...

vegan

New member
אין קשר בין המצע שלהם למה שהם עושים

עלה ירוק פעלו הרבה למען עידוד השימוש בסמים מזיקים, עידוד בני אדם לעשות ניסויים על עצמם, תוך הטעייה והעלמת מידע לגבי הסכנות. עלה ירוק לא פעלו בכלום למען זכויות בעלי חיים ואין סיבה להאמין שהמצב ישתנה אם באופן תיאורטי יבחרו לכנסת. הם יזמו ניסויים בבעלי חיים כדי לקדם, על ידי פברוק "הוכחה" מדעית שאינה רלבנטית לבני אדם, את מטרתם - קידום השימוש בסמים מזיקים. רק לאחר לחץ ציבורי כבד, כשנוכחו לדעת שהדבר גורם להם נזק, הם חזרו מתכניתם.

Eclipsed 0

New member
אז מה אם הם לא ביצעו? הם התכוונו

לבצע. אני נגד עלה ירוק, גם אם יחליטו שהם נגד ויויסקציה. הם בעד ליגליזציה של סמים קלים, וזהו. כל השאר לא מעניין אותי.

חדף

New member
זה רק המצע בכלליות

במצע השלם יש התייחסות עצומה לבע"ח, הרבה יותר מכל מפלגה אחרת אי פעם (כאן החלק הסביבתי של המצע. הסעיף האחרון מתייחס לבע"ח). למרות זאת, אני מציע לך לחשוב טוב טוב אם את רוצה להצביע רק לפי מצב בעלי החיים. עד כמה שזה חשוב, אם איך שנראה המצב כיום, ייתכן מאוד שבעוד עשר שנים כבר לא תהיה פה מדינה, וחייבים לנסות ולהציל את עצמנו כל עוד אנחנו יכולים. לכן אני קורא להצביע מרצ, שגם עומדת לצד בעלי החיים, אבל בניגוד לירוקים, מרצ תפעל בכל הנושאים החשובים במדינה. ויש הרבה כאלה.

lifegirl

New member
אני מצביעה חד"ש...

אבל לא בלב שלם. הם לא הכי טובים, הם הכי פחות גרועים... ומה הקשר לזכויות בע"ח? כל הדיכויים הם אחד, לא ניתן לקיים אחד ולשאוף לבטל את האחר.

למעלה