למי לדווח על אלימות?

talbt1111

New member
למי לדווח על אלימות?

שלום, אני מורה בשיחה סתמית עם תלמידה היא דיברה על אלימות בבית מצד ההורים. הילדה תארה במפורט את המתרחש בבית. כעבור כמה ימים הכחישה הילדה מכל וכל את הנאמר, וטענה ששיקרה, יש לציין שההכחשה נעשתה בנוכחות הוריה. למחרת הילדה ציין באוזני שוב ושוב שייש לה את ההורים הכי טובים בעולם, ושהיא סתם העלילה עליהם. כעת אני בדילמה, לאיזו גרסה להאמין? יש לציין כי מעולם לא ראיתי סימני אלימות על הילדה. למי אני יכולה לפנות, מחוץ לביה"ס על מנת לחקור את אמיתות הדבר. אינני רוצה להניח לדבר מאחר ובכל מקרה יש לטפל בבעיה או האלימות או נושא השקר של הילדה. תודה

ה מוזה

New member
ואני חשבתי שמורים

מחויבים לדווח על כל חשד של פגיעה בחסר ישע[ חוק חובת דיווח] לא את היא הרשות החוקרת השופטת או המחליטה מי דובר אמת בטוחה שיש לבית הספר קשר עם שירותי הרווחה,עובדת סוציאלית מנהלת בית הספר יכולה לערב גורמים ברשות המקומית ואת כמובן יכולה פשוט לדווח למשטרה. ומקווה מאוד שתדווחי

s h o o s h a

New member
למי לדווח

כפי שאמרה קודמתי, עליך לפנות אל מנהל/ת בית הספר ולאפשר לה/ו לפנות אל הגורמים המתאימים ולטפל בנושא ברגישות ובדיסקרטיות גמורה.
כיצד 'נוצר' המצב בו היה על הילדה להכחיש בפני הוריה את הדברים? את, למרות המידע שבידך, אינך אמורה לפנות לאיש מחוץ לכותלי בית הספר ולחקור את הדברים. לשם כך, כאמור, ישנם גורמים מוסמכים. אם הילדה פנתה אליך מיוזמתה וסיפרה את הדברים, אני מניחה שהדבר נעשה מתוך ביטחון ואמון בך. אל תעשי צעד להפר אמון זה.

talbt1111

New member
תודה

בהמשך לשאלתך, הילדה ספרה לקרובי משפחה את מה שספרה לי בבית הספר וקרובי המשפחה עידכנו את ההורים שהגיעו לביה"ס על מנת שהילדה תספר ששקרה.

למעלה