למי כאן יש נייקד?

בנדיטון

New member
למי כאן יש נייקד?

איך זה שבוקר אחד אני קם, שם קסדת שואי XR1100, מעיל דו עונתי לרט וכפפות קיץ RST, ולא מסוגל לעבור 140 קמ"ש?
יום למחרת אני שוב קם באותה שעה, מתלבש באותם אביזרי מיגון, נוסע על אותו כביש, אבל הפעם משייט לי ב190 קמ"ש בלי להרגיש?

WTF?

משתנים:
1. ברור שלקחתי בחשבון ובדקתי - רוח לא הייתה. ואם כן כי אני לא דני רופ, אז רוח חלשה מאוווודד.
2. ישנתי טוב בלילות לפני ועליתי על האופנוע עירני וחזק...

מה קורה פהה??
יש עוד מישהו שזה מוכר לו או שפשוט השתגעתי ואני מדמיין?

תודה לעוזרים אתם חמודים.

TheDevilInside

New member
מוכר...

לפעמים ב140 מרגיש כאילו הרוח מעיפה,וקשה להגביר,ולפעמים מגיע בכיף לקו אדום בהילוכים גבוהים.. אז לא,אתה לא לבד!

iec

New member
זה בדר"כ קורה עם אופנועים אדומים מרעישים...

לדעתי מבלי שתדע היית עייף....כשעייפים קשה לרכב מהר.

בנדיטון

New member
יודע מה? ממש לא, קבל דוגמא מאתמול

ביום חמישי הייתי בחתונה של חבר קרוב עד 3 וחצי בבוקר.
למחרת הייתי צריך להיות בעבודה בשעה 8 (מישהו מאיתנו צריך לאייש את עמדת האטרקציה לאופנוענים בימי שישי), קמתי בקושי בשעה רבע ל 8, סובל מחמרמורת עצבנית, ובכל זאת הצלחתי לרכב מהר מאוד.

עוד נסיון?

ככל שהחום עולה צפיפות האויר והתנגדותו

יורדת.

בנוסף יש ימים שהכל הולך ומרגיש קליל, ויש ההפך.

בנוסף אחרון:
רוח אמיתית בכביש בו אתה רוחב קצת קשה להערכה. אתה יוצא מרחוב המוסתר בין בתים ובו אין רוח, לכביש פתוח יותר בו אין הסתרה ועל כן מבלי להרגיש הרוח בו מעט חזקה. מאחר והייתה כל הזמן בזמן רכביה, קשה לשים לב לשינוי.

רוח אמתית כזו שלא חשת ביציאתך מהבית, גם אם היא קטנה (נגיד 20 קמ"ש) במידה רבה מהרוח אותה אתה מייצר (160 קמ"ש) אם היא באה מכיון אחד של הנסיעה ולה מהכיוון ההפוך, השפעתה כפולה על מהירות הרכיבה שלך (נגיד מינוס עשרים מאחור ועוד פלוס 20 מקדימה).

בקצה הסקאלה כל קמ"ש של רוח אמיתית (הנושבת בחוץ) או מדומה (זו שאתה מייצר בעת תנועתך) הופך קריטי.

רכיבות בטוחות

עוזי כהן- "אתה חמוד אתה"

בנדיטון

New member
תיאורטית יכול להיות שאתה צודק

כמובן שחשבתי על עניין הרוחות כמו שאתה מתאר, וברור לי שאתה צודק, אבל לא נראה לי שבאמת היו הבדלים ברוח ה"אמיתית".

מה שכן, חידשת לי עם נקודת הראייה על צפיפות האוויר והחום. האם באמת זה כל כך יכול להשפיע?
מה, כשחם וצפיפות האוויר והתנגדותו יורדת אנחנו נרכב מהר יותר?

במפרשיות הדבר משמעותי מאוד, מצמצמים את שטח

המפרשים כאשר הטמפרטורה יורדת גם אם עצמתה זהה לצורך בטיחות ו/ או הפלגה מיטבית.

באווירונים ככל שהטמפרטורה עולה כך המשקל המקסימלי אתו מותר להמריא לפי הוראות הרשויות יורד בהתאם.
אורך ריצת ההמראה מתארך.

כיצד בדיוק עובר הדבר לקטנועים? לא יודע, כפי שאמרתי, כאשר נמצאים קרוב לקצה הסקלה (מהירות גבוהה)- הבדל קטן בנתונים מרגיש לא פעם הבדל גדול בתחושה.

גם בים, ובמקומות בהם אין הסתרה (כף חיפה

לדוג' זה מקום שיש בו הסתרה) ישנם שינויים ברוח בשל עננות נמוכה (מהירות רוח עולה), אזור לחץ נמוך/ גבוה ועוד.

על זה מנצחים תחרויות.

fazer_1000

New member
לא יודע על איזו מפרשית אתה מפליג שאתה צריך

לצמצם בה מפרשים (ועוד לצורכי בטיחות..) כשהטמפרטורה עולה ועוד לטעון שזה משמעותי מאוד?

אני לא פוסל את הרציונל, אבל אני חושב שאתה מייחס לזה יותר מדי חשיבות במהירויות המדוברות ועל פי כמה וכמה בדוגמה שנתת על מפרשיות.

כשהאוויר קר יותר, המנוע נושם טוב יותר,

ויש ניצול טוב יותר של שריפת הדלק, ולכן יש הבדל בסחיבה.

zelik5

New member
לי יש

כשקניתי אותו לפני כחודש וחצי הייתי שמח שהוא חשוף, כי חשבתי שזה יהיה גורם מרסן.
בפועל, היה לי מאד קשה לרכוב גם במהירויות רגילות/סבירות בכביש המהיר.
אז הלכתי על פיתרון חלקי, שעבורי הוא פתרון מצוין: רכשתי מסכה באיביי בעלות של 34$ כולל משלוח.
אפשר להתווכח על האסתטיקה, אבל זו ללא ספק איכות חיים אחרת (התמונה גם לא עושה חסד. במציאות זה יפה יותר).
אמנם ההגנה היא לא כמו פול פיירינג (שמספק הגנה גבוהה ורחבה יותר, אבל האיזון בין מראה הנייקד לבין מיגון הרוח הוא אידיאלי.

בנדיטון

New member
בסיבי 1000 הקודם היה לי מיגון רוח

ואכן איכות החיים השתפרה מאוד, אמנם אני מעדיף בלי מיגון כמו שאתה אומר, כדי לרסן.

לא מתחרט על זה. אפילו 130 קמ"ש לעתים נראה מאוד מאוד מהר. וזה טוב, בייחוד עם כל המצלמות שמתכננים לנו.

מיצו

New member
היה קורה לי כל הזמן עם הסופר דיוק

פעם היית מרגיש מלך העולם, משייט על 180 חצילים לדקה, מרגיש על גג העולם. פעם אחרת, על 130 קישואים לשניה הייתי נגמר.

זה הכל תלוי באויר סביבך. למשל, מצאתי תופעה שבה רכיבה מת"א לירושלים היתה זורמת מעולה, אבל בחזרה הייתי סובל סיוטים שחבל על הזמן. הכל בגלל שאתה נע נגד הרוח, וגם אם יש רוח של "רק" 20 קמ"ש, זה אומר שב- 180 אתה מרגיש 160, וב- 130 אתה מרגיש 150...

למעלה