למי יש רעיון ?

רעיונות אני מודה שממש מצטערת שאין לי תמונות . . . לא היית לי מצלמה וממש חבל לי שלא יכולה להמחיש . . . אך אסביר לך ומקווה שתביני . . . . אופציה אחת - ליצור תמונה קולאז . . .חשוב ורצוי שעובי המשטח של הקלקר יהיה 5 ס"מ . . . מציירים לבד או עם שבלונות . . . למשל לנושא יום ירושלים הכנתי עם הילדים את חומות ירושלים ומבנים אופיינים לעיר כמו קשתות ,מגדל דוד ועוד ועוד . . . . מניחים הניירות -ניירות לבנים של צילום /מדפסת לאחר שגזרנו אותם ומהדקים אותם למשטח הקלקר עם סיכות תפירה. . . . לוקחים ספריי זהב ,כסף ,ברונזה וכו' ומרססים רק בחוץ באוויר הפתוח . . . . לאחר ייבוש מסירים . . . היכן שהיה נייר המשטח נשאר לבן . . . שאר פני השטח נאכלים מעט על ידי הספריי ונוצרת תמונה מקסימה . . . לא לרסס יותר מדי לעומק כי החומר נאכל יותר מדי . . . ניתן ליצור כך תמונות לקיר בנושאים שונים . . . פרחים ,וכו רעיון אחר -תמונה משאריות בדים . . . מציירים על קלקר למשל פרח . . . על עלה של הפרח סגור לעצמו . . .לוקחים בד וגוזרים אותו דבר עם שוליים עודפים ודוחפים את הבד לעומק הקלקר . . . רצוי עם סכין לא חדה שלא תקרע את הבד. . . כאן יש לי תמונה שבתי הכינה לפני 13 שנה . . . . כשהייתה בת 7 . . . . התמונה לא גמורה. . . .ניתן לצבוע את הרקע או להוסיף שאריות בדים . . . . ניתן לעבוד עם נייר קופי להעתקה על הבד . . .

Springy

New member
רעיון קצת יותר ראשוני

אפשר להשתמש בקלקר כמשטח לנעיצת נעצים עם ראש צבעוני - כותבים בטוש דק את שם הילד, או מציירים צורה כריבוע, משולש וכו', והילד נועץ את הנעצים על הקו. מצוין לפיתוח יכולות מוטוריות עדינות, תיאום עין-יד, אחיזת "פינצטה" (אגודל ואצבע מורה) ודיוק מוטורי.

אפשר להכין תמונות

באמצעות פאייטים וסיכות תפירה מציירים על המשטח את הציור הרצוי ונועצים באמצעות סיכות התפירה את הפאייטים, אחד ליד השני, במקומות הרצויים. המשטח יכול לשמש כבסיס לתאטרון בובות על שיפודים..

ורדה 1

New member
עוד רעיון לתמונה עם בדים גוזרים מהבדים ריבועים קטנים (5-6 ס"מ) ובאמצעות מסרגה לא חדה מאוד דוחפים אותם מהאמצע אל תוך הקלקר. השוליים נשארות בולטות החוצה, ומתקבל משהו דומה לשטיחי צמר שהיינו עושים לפני הרבה שנים. לפני שמתחילים מציירים ציור, ומכניסים את הריבועים לפני הצבעים.

למעלה