למי יש רעיון לחג?

odeliab

New member
למי יש רעיון לחג?

למי יש רעיון? בעליואני חיים יחד אבל אני לא מדברת עם המשפחה שלו. יש לנו ילדים קטנים ואיני יודעת מה לעשות בחג? אני רוצה שנהיה יחד כמשפחה- אבל הוא לא רוצה דווקא לבוא למשפחה שלי כי אני לא מדברת עם שלו(זה ממש חמור אגב)ואני מאידך לא אבוא לשלו כמובן, ואין שום סיכוי שהוא ירצה שנעשה חג לבדנו בביתנו איני רוצה שנחייה כמו גרושים- זה לא נראה לי תקין וגם חבל לי. . אגב סתם לידע כללי...הוריו מתערבים לנו בחיים יותר מידי ואם יש למישהו רעיון גם איך מתמודדים עם זה ושהוא לצידם תמיד ורוצה רק לעזור להם ולתת להם (הוא אפילו הרחיק לכת ואמר שהם יזדקנו אני ארצה לתת להם כסף-במום לחשוב על הילדים שלו)-זה יכול להיות נחמד תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
רעיון מצוין! ../images/Emo45.gif

שום דבר הוא לא חד צדדי. יש להם בטח גם צדדים טובים, כמו שלך יש פחות טובים. הזדמנות מצוינת לעשות שינוי, כמתנה למשפחה ולעצמך. נסי ואולי תופתעי - כי מה הכי גרוע שיכול לקרות? יהיה מה שהיה. ואולי זה יצליח?

odeliab

New member
תודה

מריוס יש לך תשובות מקסימות-על גבי המחשב- אך איני יודעת איך מיישמים? משפחתו אינה רוצה עימי כל קשר ולבעלי חשוב יותר להיות איתם. אני מוכנה לבלוע צפרדעים ולהתפייס אע"פ שנאמרו דברים מאוד "קשים" מאימו כלפיי אך נראה כי אין עם מי לדבר - יש כזה דבר שאין עם מי לעשות שלום- ראה ערך ישראל... בכל אופן, אם יש למישהו רעיון אחר אשמח לקבלו- אני רוצה שלום בית איתו ואיתם, הם לא רוצים איתי והוא רוצה בנפרד- אין לו בעיה לחיות ככה- לי יש- ורק בשביל ילדיי-לי זה באמת פחות מפריע-ממילא אינם שם בשבילי ולא היו מעולם.תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
בבקשה

בשלב ראשון, בואי תעשי שיחה עם עצמך. נסי לאמץ השקפה אחרת, חיובית יותר לגבי האנשים הללו. נכון, הם לא עוזרים לכם בכסף או בבייבי סיטר. נכון, הם לא נחמדים. נכון (אם את אומרת) שהם עובדים בשחור. אבל הם ילדו וגידלו וחינכו את בעלך. הם בני אדם עם רגשות, ואולי קשיים, כמו כל אדם. אם הם קשים, זה אומר שגם חייהם קשים (גם אם יש להם כסף לביזבוזים). כל אדם, כשבאמת יושבים ומקשיבים לו, מגלים בו עולם ומלואו. אז נסי, קודם כל, לראות אותם גם מזווית אחרת, אפילו שהם היו מגעילים אליך. --- שנית, את יכולה לבוא אליהם בחיוך, עם פרחים או עציץ (תשקיעי מאה שקל, לא נורא). תגידי מלים נעימות, ואל תשימי לב אם עושים לך פרצוף. אם את רוצה, את יכולה לדמיין שאת במצלמה נסתרת, ותפקידך הוא לשחק את הכלה הטובה, כנגד כל הסיכויים. את תגלי (להפתעתך) שכשאת נחושה להיות מעימה ונחמדה, את מרגישה מצוין - ולא משנה מה אומרים לך או עושים לך! ואם יעבירו עליך ביקורת? פה מגיעה שורת המחץ: תגידיי להם: "אתם יודעים מה? אתם צודקים. אני באמת לא בסדר". תאמיני, לי, מקומך בגן עדן לא יגרע בגלל זה. מה אכפת לך? תעשי להם נחת, שישמעו ממך שאת מודה שאת לא בסדר. נשמע לך מוזר? נסי!

odeliab

New member
הבהרות...

הכל בסדר- אבל איפה אני בכל הסיפור? טוב, נניח שאני מוכנה לוותר- כל מה שאתה מציע כבר בוצע בעבר ומניסיון שזה לא בכל הלב זה מתפרץ-כפי שקרה אצלי- רק אני נתתי תמיד ועשיתי ומה קיבלתי? כלום!! עכשיו אני מוכנה לחזור ולהיות כפי שהייתי קודם אך הם לא רוצים- אז נראה לי שנדוש אבל אני חייבת לומר- "צריך שניים לטנגו" תודה בכל אופן

chenby

New member
את בסיפור הזה

בחורה ששמה לעצמה מטרה להיות בקירבה עם המשפחה של בעלך. אולי מתוך מה שמריוס הציע לך לעשות, פתאום הם יתחילו להתנהג אלייך אחרת, ופתאום תתחילי להרגיש שאת אוהבת אותם. ואז את תגלי את עצמך בכל הסיפור. בעיקר את החוסן שלך לבחור לא לתת למשפטים שנאמרים לך מבחוץ להשפיע עלייך באופן אוטומטי, אלא ליצור מרחב בין מה שנאמר, לבין התגובה שלך. זה נפלא לחיים בכלל - עם כל אדם ולא רק עם אנשים ש"מחוייבים" להקשר אליהם. זה אומר להסיר את הצדק. ולהתחיל לנצח. אם באמת תדמייני לאורך הביקור אצלם, שאת בתפקיד הכלה הטובה, ואת באה רק בשביל לראות את התגובות המופתעות שלהם, ונגיד והם ימשיכו להגיד עלייך דברים לא טובים, תוכלי לשים את הרגש בצד, את נעלבת, כשאת מאמינה למה שנאמר, אם הורדת 20 קילו וזה מורגש עלייך, ומישהו יגיד לך, השמנת, את תצחקי, כי לא תאמיני לו. כשאת נעלבת - זה רק כשאת חושבת שמה שאמרו עלייך זה נכון, או שאת חושבת את זה על עצמך. אם לא תאמיני להם, תוכלי להגיב מחדש- לצחוק מזה שאת כזו מדהימה והם לא רואים את זה. ואם תגיבי ככה, הם גם יתחילו לראות את זה. אז גישה אחת היא - צריך 2 לטנגו, הם אשמים, אולי גם אני - כלומר קורבנות גישה אחרת היא- מה המטרה שלי, ומה אני עומדת לעשות = אחריות.

odeliab

New member
רעיון טוב-לא ישים

רעיון מצויין אבל לא הכנסתי אתכם לפרטים לכן הוא מוצע כאן- הוריו אינם רוצים שאבוא אליהם- לטענתם איני באה מספיק ושאני באה לא נעים להם בחברתי- אז מה אני יכולה לעשות? פעם אחרונה שהייתי שם קיבלתי צעקות ונאלצתי לשמוע דברים קשים מאימו 0-אז מה יש לעשות כעת? הוא רוצה להיות עם הוריו בכל מקרה(כנראה לפני זקנה רוצים אותו קרוב אליהם)ולא מוכן על לעשות חג בלעדיהם- מבחינתו עדיף לו להיות בלי ילדיו ובלעדיי ולא להפסיד חג עם הוריו- ובגלל ה"דווקא" שלו- לא יבוא להוריי שמקבלים אותו באהבה ובשמחה ועוזרים לנו בלי סוף שאין כאלה דברים בכלל.

odeliab

New member
באמת תודה אבל לא תודה

הם לא רוצים בחברתי והאמת שגם אני לא סובלת אותם על כל מה שעשו לי כל השנים-רק עכשיו אני מתחילה להתעורר...אבל חייבת להודות שסובלת מזה כי הם מס' 1 לפני ילדינו וכמובן שלפניי לצערי.וההורים שלי שנותנים לנו בלי סוף- לא מקבלים יחס כזה לא ממני ולא ממנו

אייבורי

New member
תעשו את החג אצלכם

ותזמינו את הוריך ואת הוריו. <אח"כ רק תבואי לספר לנו איך היה>

odeliab

New member
כן....

הלוואי שהם היו כאלה אנשים קלים ופשוטים(הם דתיים, מהאנשים של פעם שחשוב להם "כבוד")-הם מתלוננים שאני באה רק לשעתיים ולא ל-4 שעות- זה סוג האנשים, מנטליות אחרת לגמרי0-ללא תקנה

chenby

New member
רעיון ראשון

תשלימי עם המשפחה שלו. רעיון שני - תתחילי להבין מהי משמעות של משפחה. זה לא אומר רק המשפחה הקטנה שאת יצרת, זה גם אומר כל העולם שנלווה לאדם שהתחתנת איתו, בטח ובטח המשפחה שלו. כל מה שהוא עושה, זו דוגמא נהדרת לילדים שלכם - שכל מה שהם עושים זה לשכפל את ההורים. תלמדי אותם קמצנות, את תיספגי את זה בהמשך. תלמדי אותם הערכה ונתינה וחמלה, את תספגי את זה המשך.

משפחה קשה -

את קשה, בעלך קשה, ההורים שלו קשים, ההורים שלך קשים - כולם אצלכם קשים. ואנשים קשים חוגגים את הסדר, מה לעשות, בנפרד - ככה זה. (לפחות הילדים שלכם עדיין רכים אז יש מי שיחגוג איתכם אבל זה רק לבינתיים - עם הדוגמא שאתם נותנים להם, גם הם יהפכו בקרוב קשים ויתפנו לחגוג בסדר משלהם)

estik9

New member
סליחה שנדחפת כאן...

ראשית תשובה טובה מדען טילים סובייטי אנחנו קוצרים את מה ששתלנו את בטח כבר לא זוכרת על מה שנאת אותם קודם והקו כל כך דק בין שנאה לאהבה צעד אחד את צעד גדול הם תאמיני לי רק על עצמי ידעתי לספר בעבר ... לא הסתדרתי עם המשפחה של בעלי לא אהבתי את חוסר האכפתיות שלהם מאיתנו את הרעפת המתנות לילדים במקום אהבה ובמקום זמן איכות עד שפתחתי את מה שהיה על הלב בלי להניד עפעף אמרתי לחמתי את כל מה שאני חושבת עליה ואחר כך חיסול חשבונות קטן עם חמי ששאל למה אני לא באה כבר הרבה זמן לארוחות ערב - עניתי לו וגם לה בצורה יפה כמובן ולא כזאת שלא תכבד אותי אחר כך ומעז יצא מתוק אט אט הרווחתי סבתא נהדרת אכפתית וסבא שהתחיל לצאת מהכוך שלו ולבקר אצלנו אנחנו מתראים פעם בחודש לערב ארוך וכיפי וכל אחד לביתו פעם אצלנו פעם אצלהם לי אין ביקורי פתע בין 14:00 -16:00 ביום שבת כי אני אוהבת את שנת היופי שלי ולה אין הפתעות של קפצתי לבקר עם הילדים אין כמו חגים לפשר על הכל וזה שאנחנו כן מתחתנים עם המשפחה זה נכון הכל תלוי במינון שבוחרים תגידי לאישך שאת מגיעה למשפחה שלו , אם אתם במשבר זוגי זה גם יקרה ויעשה הרגשה נעימה תקני מתנה יפה תעלי חיוך על פניך ואם תאמיני בחיוך הזה יכול להיות שתגלי שאת באמת מתכוונת לזה בהצלחה יקרה

odeliab

New member
כן.....

נהניתי לקרוא את תשובתך- אני כ"כ מקנאה בך- לפחות ילדייך קיבלו מתנות אצלי גם זה לא קיים...אין לי עם מי לדבר- אלו אנשים עם מנטליות שונה שאוהבים"כבוד" ואיני יכולה לסבול את השטות הזו- אני אומרת תכבד אותי אכבד אותך וההיפך. כבר רבנו בצורה מאוד אלימה(מילולית)גם אני ובעלי וגם אימו כלפיי אמרה דברים נוראים-איך אפשר לתקן? זה בלתי אפשרי לדעתי. בייחוד כי הם לא רוצים

estik9

New member
וואוו אודליה ..לא פשוט

הגדולה של אדם היא היכולת לסלוח ולעיתים גם לשכוח אני בטוחה שכל כך לא נעים להגיע לעימות מילולי עוד עם מי שהיא אמו של האיש שלך האיש שאת חולקת כל לילה את מיטתך , ואת רזי סודך ואת כל השאר.... ואני לא בטוחה שפשוט לשכוח ולסלוח אבל בטח כבר עבר הרבה זמן אל תתרפסי ואל תיהי מה שאת לא , את הכבוד לא יקחו ממך ובטח לא את היושרה ואת האמת שאת מכירה תמצאי זמן ככה להרים טלפון בשקט מבלי שתהיה הפרעה .. ותאמרי לה כך : לפני החג החלטתי להניח את כל המחלוקות שלנו מאחור יהיה לכולם יותר נעים אם האווירה תהיה חגיגית ואני רוצה שנתחיל את החג בשלום .. תצחקי קצת תשתחררי וזה באמת ירגיש אמיתי לעיתים ... אני אשת מכירות בתפקידי ולעיתים אני צריכה לעבור יום פגישות במצב רוח שלא אופייני אז לצורך העניין טריק שלמדתי ... נפלא ... נפלא אני אומרת לעצמי בחיוך מאוזן לאוזן עד שזה באמת מגיע קטע קצת מפגר אבל וואלה עובד
אני יודעת כמה קשה לך לעשות את הצעד הראשון זה הכי קשה אבל אחרי שעוברים את זה ופתאום מגלים כמה דברים אפילו נחמדים על החותנת בטח יש בה משהו אחד טוב
או שניים
אודליה יקרה לסיכום גדולה - לסלוח מעלה - לשכוח והאמיני לי הזוגיות שלך תפרח , הייתי מוותרת על כל המתנות בעולם , שיהיו רק סבא וסבתא טובים לילדיך אני כאן אם תצטרכי חיזוקים חיבוק ענק ובהצלחה בשיחה אני הייתי עושה זאת

odeliab

New member
תודה לך

תודה, האמת שלרגע חשבתי לעשות כן אבל מיד התעשתתי- זו תהיה צביעות, הם לעולם לא ישתנו-אני מוכנה להשתנות ולהיות קצת אחרת כדי לרצות אותם ואת בעלי ועל מנת שיהיה שלום בית- אבל הם תמיד ירצו משהו אחר, אף פעם זה לא יספיק או יספק אותם. לכן אני חושבת-למה לי? אשאר מי שאני, בחורה מנומסת,טובה שאוהבת לתת ולעזור אבל לא איתם- הם רק מוציאים ממני אנרגיות שליליות שלא בא לי עליהם!! האמיני לי שניסיתי הכל!!!זה לא יעבוד- חג שמח לך ולבני משפחתך ותודה על הכל.

odeliab

New member
צודק

אתה כ"כ צודק- אבל מה לעשות? אני גמישה ורצה להשלים ולהתפייס- מהצד השני לא רוצים- איך ניתן לפתרון?? אולי לעולם לא? כמו ישראל ופלסטין?....

למעלה