למי יש פתרונות לבעיות טחורים?

jackson

New member
ראשית כדאי לודא האם יש לכן סדק או

טחורים , האבחנה חשובה מאוד מכיון שמשחה לטחורים לא ממש עוזרת ונרות רק מחמירים את הבעיה. בשפה המקצועית קוראים לסדק בפי הטבעת "פיסורה" הגדרה מתוך מילון רפואי- סדק ,פיסורה חריץ בפי הטבעת זהו כיב מאורך, שראשיתו בסוגר החיצוני של פי הטבעת ומשם הוא נמשך כלפי מעלה לאורך תעלת פי הטבעת. בשעת הפרשת צואה נוצר גירוי בכיב הסוגר מתכווץ ומופיעים כאבים עזים.לפעמים בליוי דמם.הפרעה זו שכיחה בעיקר אצל נשים.לעיתים ניתן לרפאה על ידי הוספת סיבים למזון וחומר משלשל,אולם בשעת הדחק יש צורך בניתוח. לרוב הכיב נרפא ללא צורך בטיפול נוסף. זהו תיאור רפואי אך הרשו לי להוסיף את כל מה שלמדתי מניסיוני - 1. תיאור הכאב - כאבים בעת הפרשת צואה ולאחר מכן תחושה שהמקום שורף לרוב דימום קל... 2. ללכת לכירוג ולוודא שיש סדק לפעמים הסדק מופיע עם טחורים ומיחסים את הכאב לטחורים למרות שהטחורים לא ממש כואבים אלא הכאב נובע מהסדק. כך שהבחנה נכונה חשובה מאוד. 3. ישנו מעגל שקשה לצאת ממנו מפחדים ללכת לשירותים בשל הכאב וכשמחכים יותר מיומיים הקיבה נעשית קשה ושוב מפחדים ללכת לשירותים והקיבה יותר קשה ושוב נפתח הסדק וכך לא נפטרים מהבעיה אלא רק מחמירים אותה.ולכן חשוב לרכך את הקיבה. ועם מה מרככים? ממש לא עם שמן פרפין ומשלשלים למינהם מכיון שהם גורמים לקיבה להשתולל והם ממש לא נעימים לשתיה! 4. אז מה עושים? כדאי לשתות " נטוראל פגלס" הגורם לריכוך עדין של הקיבה אין לפגלס טעם. שתי כפות פגלס בכוס מים לעצירות מתמשכת. מהו פגלס: (מתוך מה שכתוב על האריזה)גרנולות PEG פעילות מועשר בויטמין C ללא סוכר ,ללא צבעי מאכל ללא חומרי שימור, ללא נתרן ואשלגן. נשים בהריון , מניקות, אנשים שנוטלים תרופות עם מרשם וילדים יש להוועץ עם רופא. (אני מניקה ולא היתה שום בעיה) מתאים גם לילדים ותינוקות. 5. משחה - בבית מרקחת שור טבצ'ניק הכינו לי משחה שממש סייעה השם שכתוב על המשחה: NIFEDIPINE 0.2% מורחים אחרי כל יציאה. וזה ממש עוזר ומסייע לסגור את הסדק. 6. מגבונים - חשוב לאחר כל יציאה הם מרגיעים ומנקים את האזור דבר שמסייע להחלמה. (אני אהבתי את המגבונים של ד"ר פישר 7. לשתות הרבה , כמה שיותר!!! 8. אוכל עם סיבים! 9. ביקור בבריכה מסייע מאוד , ביקור במקומות כמו חמי עין גדי וגעש מסייעים מאוד! 10. שתיית פגלס והמשחה במשך 10 ימים רצופים. 11. תוך כמה ימים אפשר לראות תוצאות והכי חשוב : לא מפחדים מביקור בשירותים. ריכזתי את ההמלצות על פי נסיוני אני סבלתי כמעט 4 חודשים מאז הלידה חשבתי שיש לי טחורים(רופא עשה הבחנה לא נכונה ) כל כניסה לשירותים היתה מלווה בפחד וכאבי תופת. אני החמרתי את הבעיה בכך שלקחתי נרות שהכאיבו ומשחה של טחורים שלא ממש סייעה. חייתי באוירה של כאב כל כך הרבה זמן ולכן החלפתי רופא ששלח אותי לשור טבצ'ניק עם ההמלצות לפגלס ומשחה ותוך יומיים נעלם הכאב והקיבה היתה רכה. לאחר שהחלמתי (אני עדיין לוקחת פגלס במינון נמוך) כתבתי שרשור על ההתמודדות שלי עם סדק שהיה לי לאחר הלידה.קיבלתי תגובות רבות בדוא"ל וזה המחיש כמה נשים באמת סובלות מהבעיה וכמה קשה לדבר עליה. וחשבתי שמאוד חשוב שנשים ידעו מה לעשות ולא יסבלו. אני מצרפת חלק מהתגובות שקיבלתי: אני שמחה לשמוע שהפיתרון הוא פג-לקס, גם לי הוא עזר בטירוף, הציל אותי מסיוטים.. אני רק לא מבינה למה לא נותנים את זה הרופאים כבר בהתחלה.. ולא מוצאת את הזמן ללכת לרופא לבדוק.. למרות שיש תקופות טובות יותר ופחות יש פעמים שאני פשוט רואה כוכבים בשירותים. אני אודה לך מאוד אם תוכלי לשלוח לי את שם הרופא או את שם התרופה ( אם נותנים אותה ללא מרשם) ותודה שכתבת את ההודעה הזאת בפורום, כי אני יותר מדי מתביישת להודות שיש לי בעיות "מהתחת" גם אצלי לפעמים יש לי בעיה של סדק, זה בא והולך, אז אשמח לקבל את השם של המשחה וגרגרים. צריך מרשם רופא בשביל זה? לצערי, גם לי לקח חודשים מהלידה עד שגיליתי שאני סובלת מסדק. לקח לי עוד כמה חודשים להפטר מזה. לצערי כעבור חצי שנה זה חזר שוב. לא באותה החומרה אבל בכל זאת כל ביקור בשירותים הפך שוב לסבל. מנסיונם של אחרים ונראה שאני מצטרפת אליהם, נראה כי מדובר ברגישות שתשאר שם כל החיים. חשוב לא לזלזל בתזונה ולשמור על תזונה נכונה שתסדיר את היציאות ותמנע עצירויות. רק מי שסבל מזה יודע איזה סיוט נוראי זה. אחת הסיבות שקשה לי לחשוב על הריון נוסף הוא הפחד לחוות את זה שוב שמחה שהצלחת להפטר מהסיוט הזה. אלו רק חלק מהתגובות בהצלחה

למעלה