למי יש נסיון עם GPS GARMIN ETREX

Asaf-a

New member
למי יש נסיון עם GPS GARMIN ETREX

ברשותי הנ"ל, מאוד מוצלח (הצהוב), מותקן על הכידון תוך שימוש במתאמים המקוריים. בעייה אחת: למרות שמחובר להזנת חשמל מבית מצית וגם בטריות בו זמנית כאשר מורכב על האופנוע, הרי שברכיבת שטח נמרצת הGPS נכבה למרות שלא התנתק הכבל. כאשר מדליקים שוב הכל תקין ומראה כי הכבל עדיין מחובר. הניחוש שלי - לא עמיד דיו בפני טילטולים. האם נסיונכם שונה? איך מחברים GPS במרוצי ראלי כגון פאריז דאקאר? האם אפשר שלא דרך בית מצית לחבר GPS הדורש 3V למצבר 12V, יתכן כי בית המצית או התקע המיועדים לרכב אינם עמידים דיים?

XtReme

New member
כאשר עובדים רק על בטריות...

הבעיה נגרמת מחופש של הבטריות. תנסה לקבע את הבטריות עם חתיכות ספוג \ נייר \ מה שבה לך.... אמור למנוע את התופעה המעצבנת.

המטיייל

New member
אתה עקשן...

שלח לגרמין מייל עם תיאור הבעיה והם ישיבו לך אם ידוע להם משהו ואם יש מזור.

זאביקDR

New member
אני אישית מכיר את הGPS GARMIN 3

ואני יודע שהוא לא נכבה בנסיעת שטח מהירה הETREX מיועד בעיקרון למטיילים רגליים ולא לרכבים כך שמין הסתם (ואני יודע שמין זה לא סתם) הוא פחות עמיד כשהוא מורכב על אופנוע וחוטף המון מכות תוך כדאי נסיעה הGERMIN 3 היה עמיד בתוך הסמוראי ועמיד מאוד גם על קידון האופנוע אז כניראה שבפאריז דאקאר משתמשים במכשירים העמידים יותר אני לא ממומחה לGPS וכל מה שכתבתי הוא השארה לפי נסיון והכירות בסיסית עם המכשירים המדוברים

בימר

New member
אסף

יש לי גרמין דומה (הירוק) וקורית אותה תופעה. העניין הוא שאם יש בעיות מגע בחיבור השקע, אז הוא מחכה לליחצה נוספת כדי לעבור לבטריות. אם אתה לא לוחץ עליו תוך 20 שניות, הוא נכבה. בקיצור, הוא לא עובר אוטומאטית לבטריות, והבעיה נגרמת מבעיות מגע בתקע המצית (בתפעול חריף).

המטיייל

New member
לאור התגובות הנה 2 הצעות:

או שתבדוק את הספציפיקציות של המכשיר ותבנה מעגל חשמלי בעצמך (רכיבים יש אצל דקלו בשדרות הרציון) ואז לא יהיו בעיות מגעים או שאם אתה מתעצל אז פשוט פרק את שקע המצית והפוך אותו למחבר קבוע על ידי הלחמת כל המגעים של התקע למגעי השקע (שלא יהיה פריק).

Xטיל

New member
תקנה מגלן

רכיבות נמרצות על אופנוע ועל אופניים ו... א-ף פ-ע-ם לא נכבה. 4 סוללות ל30 שעות, לא צריך חיבור למצבר (מגלן colorTrack) הצעה נוספת : במקום המתאם המקורי (חיבור קשיח בין הכידון לGPS) בנה לו קופסא מרופדת. זאת הקופסא שאני (אין מתאם מקורי בנמצא) בניתי עבור הGPS שלי. בתמונה לא מופיעים שני רצועות גמישות שמחזיקות את הGPS בתוך הקופסא.

Xטיל

New member
ואם זה ממש חשוב

אז הנא המודל התלת מימד של הקופסא (דורש IE5 ומעלה והתקנה חד פעמית של PlugIn מחברת SolidWorks)

למעלה