למי יש מתכון לקבאב מנצח

למי יש מתכון לקבאב מנצח

מי מכיר ומי יודע את "סוד הקבאב המושלם " ? יכול להיות שגם אצלכם במשפחה ישנו אחד שמחזיק את ה"סוד" ,בכל אופן אצלנו במשפחה ישנם שני דודים שבעבר הרחוק החזיקו סטיקייה בחיפה ,להם יש את הקבאבים הכי טעמים שאכלתי אלא מה שני הג'וקרים האלה לא מוכנים לגלות לאף אחד את סודם וכך תמיד שיש מפגש משפחתי הם אמונים על כופתאות הקבאב,כל כך שמור הוא ה"סוד" שאפילו לבנים שלהם הם לא מספרים . אז למי שיש מתכון לקבאב מנצח אשמח ללמוד, אגב המתכון שלי לקאבב : • טחון בקר או בקר 60% טלה 40% , במקרה של בקר לבד אני מוסיף לקילו בערך 200 גרם שומן לייה. • צרור פטרוזיליטה קצוץ. • בצל גדול קצוץ דק. • 4-5 שני שום קצוצים דק. • מלח ,פלפל שחור לפי הטעם. • בהרט לפי הטעם . • כפית אבקת סודה לשתיה . אז תדליקו מנגל וחג שמח
 

Master Stav

New member
מיבחר קבבים באדיבות ....YNET

קבב בלקני מתכון באדיבות "פלקון". חומרים (ל-6 מנות): 1/2 ק"ג בשר בקר (חזה ו / או שפונדרה) 400 גרם בשר כבש 100 גרם שומן כבש 2 פרוסות לחם לבן 1 ביצה 1-2 בצלים, קצוצים דק 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה 1 כף אבקת מרק עוף מלח, פלפל הכנה: 1. טוחנים את הבשר (בבית או אצל הקצב) ומניחים את הבשר הטחון בקערה. משרים את הלחם במים וסוחטים היטב. מוסיפים לקערת הבשר ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את יתר החומרים. 2. בידיים לחות מעט, צרים קציצות מאורכות. 3. צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים, כ-3 דקות מכל צד. אפשר גם לטגן במחבת חמה שנמשחה במעט שמן. קבב מזרחי (ערבי) חומרים (ל-6 מנות): 1 ק"ג בשר (בקר, כבש או תערובת של שניהם) 1 כף כוסברה, קצוצה 1 כף פטרוזיליה, קצוצה 2 שיני שום כתושות 1/2 כפית כוסברה, טחונה 1/2 כפית כמון 1/4 כפית קינמון מלח, פלפל הכנה: 1. אפשר לטחון את הבשר, אך המהדרין קוצצים אותו בסכין חדה דק-דק. מניחים את הבשר הקצוץ בקערה ומערבבים לתוכו בידיים את כל יתר החומרים. 2. בידיים לחות מעט, צרים קציצות מוארכות ומשפדים אותן על שיפודי מתכת רחבים. 3. צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים, 3-4 דקות מכל צד. ק ר הסוד הוא הסודה לשתייה, שגורמת לתערובת להיות תפוחה ואוורירית יותר. קבב רומני חומרים (ל-6 מנות): 1 ק"ג בשר טחון (בשר צוואר או שפונדרה) 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה 1 בצל מגורר 4 שיני שום, כתושות 1 כפית פפריקה 1 כפית סודה לשתייה מלח, פלפל הכנה: 1. מניחים את הבשר הטחון בקערה ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את יתר החומרים. אפשר להוסיף תוך כדי לישה 3-4 כפות מים קרים מאוד, שיגרמו לקבב להיות רך עוד יותר. 2. מרטיבים את הידיים וצרים קציצות מוארכות. 3. צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים, 3-4 דקות מכל צד. קבב טורקי חומרים (ל-6 מנות): 1 ק"ג בשר כבש עם חלק מהשומן, טחון 2 פרוסות עבות לחם לבן, לא טרי 2 בצלים, טחונים או מגוררים 3 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 שיני שום כתושות 2 כפות שמן זית 1 כפית פפריקה מלח, פלפל הכנה: 1. מניחים את הבשר הטחון בקערה. משרים את הלחם במים וסוחטים היטב. מוסיפים לבשר ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את יתר החומרים. 2. בידיים לחות מעט, מלפפים את התערובת על שיפודי מתכת רחבים. 3. צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים, 3-4 דקות מכל צד. קבב יוגוסלבי חומרים (ל-6 מנות): 1 ק"ג בשר בקר טחון 1 בצל, קצוץ דק 2 ביצים 1/4 כוס יין אדום יבש מלח, פלפל מעט שמן הכנה: 1. מניחים את הבשר הטחון בקערה ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את יתר החומרים, למעט השמן. מצננים במקרר כשעה. 2. בידיים לחות מעט, צרים 24 קציצות קטנות בצורת גלילים פחוסים ומשפדים על 6 שיפודים (4 על כל שיפוד). 3. מושחים על הקבב מהשמן וצולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור, עד שמשחים מכל הצדדים. מושחים מדי פעם בשמן במהלך הצלייה. קבב יווני היוונים קוראים לו קפטדה, ומדובר בקציצות או בכדורי בשר, שאפשר לטגן על מחבת אחרי שמקמחים מעט. חומרים (ל-6 מנות): 1 ק"ג בשר טחון (רצוי תערובת של בקר וכבש) 2 פרוסות עבות של לחם לבן, לא טרי 2 ביצים קטנות 1 כפית מיורן יבש, מפורר 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה 2 כפות נענע טרייה, קצוצה 2 שיני שום, כתושות 1/2 כפית כמון מלח, פלפל הכנה: 1. מניחים את הבשר הטחון בקערה. שורים את הלחם במים וסוחטים היטב. מוסיפים לקערת הבשר ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את כל יתר החומרים. 2. בידיים לחות מעט, צרים 20-25 קציצות מוארכות ומשפדים על שיפודי מתכת. 3. צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים. קבב דגים קבב מפלמידה לבנה, מתוך "קציצות", ספרו של בני סיידא (הוצאת "מודן). חומרים (ל-4 מנות): 650 גרם פלמידה לבנה טרייה, קצוצה גס 1 בצל, קצוץ דק מאוד 1/3 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים דק 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 2 שיני שום כתושות 2 פרוסות לחם לבן ישן, ללא קרום, שרויות במים וסחוטות 1 ביצה 1/4 כוס שמן זית 1/4 כפית קינמון 1/4 כפית כמון 1/4 כפית כוסברה, טחונה 1/2 כפית סודה לשתייה מלח, פלפל לבן הכנה: 1. מערבבים את כל החומרים ומניחים במקרר לשעה. 2. צרים מהתערובת 8 קבבים גדולים ומשפדים על שיפודי עץ. צולים על גריל פחמים או מחבת פסים. מגישים עם סלט ציזיקי. קבב עוף מהמזרח הרחוק אם תרצו - גם זה קבב, בהשפעה יפנית עמוקה. אפשר לטגן בבית, לשפד ולחמם בפיקניק, על האש. חומרים (ל-4 מנות): 1/2 ק"ג בשר עוף טחון 2 כפות שמן 4 בצלים ירוקים, קצוצים דק 1 שן שום כתושה 1/4 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) או 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מרוסק 2 כפות רוטב סויה 1 כפית סוכר 1 ביצה 1 כף עמילן תירס (קורנפלור) 2 כפות שמן הכנה: 1. מערבבים את הבשר הטחון עם השמן, הבצל, השום והזנגביל. טורפים את הסויה עם הסוכר, הביצה והקורנפלור. מערבבים יחד ומשהים כ-30 דקות. 2. צרים מהתערובת קציצות קטנות מוארכות. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. אם התערובת רכה מדי מעבירים אותה למחבת בכפית. 3. משפדים את הקציצות על שיפודי עץ. קולים אותן על גריל או מחממים שוב על מחבת לפני ההגשה.
 
האור בקצה הקציצה

תודה על מגוון המתכונים , אבל עדיין מחפש את ה"סוד " לקאבב המושלם. חג שמח
 
למעלה