למי יש מושג?

on the wave

New member
למי יש מושג?

שלום ,רציתי לשאול כמה לדעתכם אמורה לעלות יאכטה קטנה ופשוטה עם מפרשים(שיש בה נגיד סלון קטן ועוד איזה חדר בשבילי ) +מטבח + שירותים ומקלחת בוא נגיד שאני לא מתכוון לצאת לאיזהשהם הפלגות בשנה הקרובה (אני עדיין בצבא ) אבל לאחר מכן אני רוצה רוצה להפוך את היאכאה לפעילה ולשוט איתה ליעדים קרובים בחו"ל כמה לדעתכם אפשר לקנות את זה במחיר מינימלי ? ומה לגבי אחזקה חודשית בכמה אפשר לגמור את זה ? בואו נגיד שאני לא עשיר אבל יש לי טיפה כסף בצד שאולי הוא יספיק לי ליאכטה קטנה... בתודה מראש לעונים.

on the wave

New member
עוד משהו

האם בשביל לרכוש יאכטה אני חייב רישיון סקיפר ??? כלומר האם אני יכול לרכוש לבינתיים יאכטה כדי להתגורר בה עד שאני יעשה רישיון ואז להתחיל להפליג?? בתודה מראש.

Alex33

New member
שאלה מאד כללית , אבל קודם..

האם הפלגת כלל בסירה כזו מספר פעמים ,למספר שעות..?? האם נהינת..?? בהנחה שהתשובה חיובית... אז אתה צריך, כדי להפליג גפ לחו'ל , סירה באורך 30 רגל מינימום..אתה צריך לזה רשיון משיט כדי להפליג , לא כדי לקנות.. רוב המרינות לא מאפשרות- מעבר לקיים כיום- שימוש ביאכטה רק למגורים, אולי תחליף זול יותר למגורים מדירה שכורה בגוש דן, מחשש שסירות לא פעילות כאלה גם יוזנחו ויהוו מיטרד לסירות הסמוכות. במרינות אחרות מי שגר בסירה משלם הרבה יותר על עגינה.. אם תרצה להפליג,רצוי שתעשה זאת מסודר, תפליג ,תלמד ואז גם תדע מה אתה צריך ואיך לא "ליפול" בקניה.. סירה בגודל 30 רגל משומשת במצב סביר , בת 10 לערך, אני מכריך שתעלה לך לא פחות מ 25 אלף דולר, ב35 רגל אורך זה יכפיל את עצמו.. הוצאות קבועות, אגינה ,ביטוח , טסט, עוד כ--600 שח לקטנה , 800-1000 שח ל 35-37 רגל, תלוי באיזה מרינה.. אם אתה בעניין הפלגה, אז בהצלחה..ובזהירות..יש בשטח לא מעט סירות "גרוטעתיות" למדי וזולות שמחכות לפרייר שיקנה אותן והן ימותו אצלו..

on the wave

New member
האם זה כדאי?

האם לדעתך זה יכול להיות תחליף טוב לשכירת דירה וגם יותר זול? ובוא נגיד שאני לא מתחזק את הסירה למטרת הפלגה אבל אחרי תקופה מה להתחיל לתחזק זה אפשרי או שמה יש מערכות שעלול להיווצר נזק גדול ? בתודה מראש לעונים.

בת ים

New member
תשובות:

כמי שחיפשה בעבר סירה למגורים, אני יכולה להעיד, שאין מציאות.נקודה. אם אתה קונה סירה ישנה, ללא כושר שייט, גרוטאה שלא מפליגה, ברוב המקרים כך היא תשאר. חבל, חבל להשקיע, אפילו סכום קטן בגרוטאה. אין ספק שזה נשמע מאד מפתה לקנות סירה ב15 ש"ח ולגור עליה במרכז העיר. אבל בפועל במרינות הפעילות, יש בכלל איסור על קניית סירות למטרות מגורים (אלה אם כן הסירה פעילה), ככה שאולי חוץ מיפו (צריך לבדוק), אין מרינה במרכז הארץ שתסכים לאפשר לך מגורים. ההמלצה שלי: אם יש באפשרותך לקנות סירה, אפילו קטנה וישנה-פעילה-למטרות שייט ומגורים עשה זאת. אם בכוונתך להכנס לתהליך של קניית גרוטאה ושיפוצה....ללא רקע מתאים ומקום מתאים...פשוט לא כדאי.

on the wave

New member
מממ

אני מוכן להשקיע עד 200000 ש"ח מה אפשר לקנות עם זה ?? (לשייט ומגורים )

בת ים

New member
לא משהו במצב שייט

אולי אפילו כלי עם בעיות גוף כאלו ואחרות. לא הייתי מסתכנת, למרות הפיתוי.

on the wave

New member
מוזר

בחיפוש שעשיתי באינטרנט ראיתי שאפשר לקנות סירות חדשות בסכום הזה לדוגמר ראיתי סירה ב-40000 דולר(180000 שקל) חדשה 30 רגל (שהבנתי שזה המינימיום שצריך כדי להפליג למרחקים ) דרך אגב מה עדיף מפרשים או מנוע?

בת ים

New member
תראה:

בארבעים אלף דולר אפשר לקנות סירה במצב טוב, 30 רגל בערך(מפרשית) משנת94, 95 או גדולה, ישנה יותר (שיכולה אגב להיות במצב מצויין). חדשה??? נראה לי סכום נמוך מדי. אגב, יש מקומות בעולם שבהם ניתן לקנות סירות זולות, כמו בארה"ב, אבל צריך לקחת בחשבון "עליה לארץ", ותשלום מע"מ. כמו שאריק הזכיר כאן, אפשר למצוא, צריך רק המון זמן ולעשות "עבודת רגלים". למגורים: עדיף מנועית בזכות המבנה הרחב יותר והעדר מערך המפרשים שתופס את הסיפון. לשייט: רק מפרשית, רק מפרשית, רק מפרשית

arik2000

New member
יש ספינות גם ב5000 ש"ח

אולי לא להפלגה ואולי לא למגורים אבל יש גם כאילו בנמלי הארץ......

arik2000

New member
יאכטה למגורים

אני לא הייתי פוסל אפשרות זו על הסף, ראשית אם קונים יאכטה שכבר עוגנת במרינה הרי העברת הבעלות לא תגרום להוצאת הספינה מהעגינה במרינה גם אם אין לה כושר שייט. בטוח שיותר זול לגור על יאכטה מאשר במרכז ת"א. וגם לגבי המחיר יש הרבה הפתעות ומחירים זולים יותר מ25 אלף דולר. צריך רק לחפש....

למעלה