למי יש יומהולדת? ../images/Emo85.gif
לי, לי, לי.
(אבל "רק") עוד חמישה ימים. אז לכבוד המאורע, הסתכלתי בספר של מדלן אסלן "הבישול העיראקי", וזה המתכון הנבחר (בתור עוגת יומהולדת). בקלאוה (שכבות בצק עלים צרפתי, ממולאות אגוזים או שקדים טחונים, אפויות בתנור וטבולות בתמיסת מי סוכר). מעדן מתוק וטעים זה מוגש באירועים חגיגיים בתור קינוח. חומרים: 800 גרם בצק עלים צרפתי (2 חבילות) 1/2 3 כוסות סוכר 300 גרם אגוזים טחונים או 150 גרם שקדים טחונים מעורבים עם 150 גרם בוטנים טחונים. כפית שטוחה קינמון 10-15 גרגרי הל כתושים קורט מלח לימון אופן ההכנה: הכנת הבצק: חותכים את חבילות הבצק לארבעה חלקים שווים. מרדדים חתיכת בצק אחת למלבן דק כשטחה של תבנית אפייה לא גדולה במיוחד ושוטחים בתוכה את הבצק. הכנת המילוי: מערבבים בקערה את האגוזים הטחונים, את השקדים הטחונים ואת הבוטנים הטחונים, את גרעיני ההל הכתושים, 1/2 1 כוס סוכר ואת הקינמון. הכנת תמיסת הסוכר: ממיסים שתי כוסות סוכר עם כוס מים בסיר קטן. מוסיפים קצת מלח לימון ובוחשים. מרתיחים במשך 5-10 דקות, מקטינים את האש ומבשלים עוד כ - 10 דקות. מקררים. סידור שכבות הבצק והמילוי בתבנית האפייה: מורחים מין המילוי מעל הבצק שבתבנית האפייה ופורשים עליה מלבן בצק נוסף. מעל שכבה זו מורחים את השליש השני של המילוי ומעליה פורשים את מלבן הבצק השלישי. מעל למלבן הבצק השלישי מורחים את השליש השלישי של המילוי ומכסים במלבן הרביעי של הבצק. בסכין חדה חותכים מעויינים או ריבועים לכל עומק ארבע השכבות. אפיית הבקלאווה: מחממים את תנור האפייה עד 250 מעלות למשך 10 דקות עד שיתקבל צבע ורדרד-חום. יוצקים מעל לבקלאוה החמה את תיסת הסוכר ומצננים. בתאבון 
לי, לי, לי.