למי אתם דומים?

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
למי אתם דומים?

באופי שלכם? ביופי שלכם?
לאבא? לאמא? לסבתא?

מה הייתם שמחים לקבל בתורשה מאחד מהוריכם?
מה בן/בת הזוג שלכם ישמחו אם לא תקבלו מההורים שלכם...?

האם אנחנו הופכים להיות דומים להורינו עם השנים (באופי/יופי) ואם כן, האם חשוב לחבב את הורה בן/בת הזוג כתנאי לזוגיות טובה?

מה דעתכם? :)

שאלה טובה

אני דומה במראה לאחותי, תמיד קוראים לי X הקטנה

זה תרם הרבה לבלבול התמידי של אבא שלי בשמות

&nbsp
באופי אני דומה קצת לאחותי, אבל מצד שני אנחנו די הפוכות באופי, כלומר יש תכונות דומות אבל אנחנו הפוכות בהתנהלות ובהתייחסות שלנו לדברים: היא יותר קורקטית, ישירה ולעניין, מאוד ביקורתית, עובדת מהראש ולא מהלב ואני להיפך-יותר מתייחסת לרגש, פועלת מהלב, יותר מעודנת,יותר זורמת ומקבלת דברים.
&nbsp
הייתי שמחה לקבל מאמא שלי את היכולת לא לדפוק חשבון ולהתמקח על המחיר עם כל אחד-בשוק או בחנות
, פשוט לא מסוגלת לעשות את זה והיא בכל מקום מצליחה להוריד מחירים
.
חוץ מזה,מניחה שהייתי רוצה לקבל ממנה את היכולת לא לשים לב לדברים,היא די מעופפת בעניינים רגשיים או מסתכלת במשקפיים מאוד ורודות כדי לא להתאכזב...
&nbsp
בן זוגי ישמח שאני לא אהיה טובה מידי, טוען שזה הגיע מאמא שלי, אבל אני כבר עמוק בתוך זה...

&nbsp
&nbsp

Ginger L Honey

New member
באופי דומה יותר לאבא

במראה אינני דומה לאף אחד מהורי, אבל יצאתי קופי כמעט מדוייק של סבתא מצד אבא.
בתמונה היחידה שיש לי פה שלה היא בת 55. אז אתם יכולים לראות איך אראה בעוד כעשרים שנה

מאמא ממש לא קיבלתי כלום, לא במראה, לא באופי.
יש לאמא עיניים מעלפות והיא בכלל אישה מאוד מאוד יפה,
אבל אם להיות דומה לה במראה פרוש הדבר להיות דומה לה גם באופי, אז לא תודה

היות והורי מאוד רחוקים בן-זוגי לא בקשר עמם.
אמא שלי שהתה איתנו חודש (ארוך המיוחד) לפני החתונה, אז הוא כן מכיר אותה. אבל מאז חוץ מאחולי יומולדת וחגים בפייסבוק אין בינהם קשר. את אבא שלי הוא "פגש" בשיחת סקייפ היחידה שאבא אי-פעם עשה

דנה אז

New member
דומה לאמי

במראה וגם בחלק מתכונות האופי.
בעלי היה שמח אם הייתי פחות טרודה בנושאי ניקיון - אמי ממש חולת ניקיון.
ומאבי למזלי לא קיבלתי הרבה מהתכונות שבעלי לא היה רוצה שיהיו בי.

לדעתי ממש לא חשוב לחבב את ההורה של בן הזוג כחלק מזוגיות טובה בגלל תכונות אופי, אלא יותר כנוחות בזוגיות. \ האדם הוא סך כל התכונות, החוויות ותפיסות החיים. ולכן אין הכרח שיהיה דומה להוריו בכל, גם אם ירש חלק מהתכונות, וגם חלק מהחינוך הוטמע בו.
כן עוזר שמתסדרים עם ההורים של בן הזוג לשלום בית, לא חייבים לשם כך לאהוב אותם, או שיחות נפש.

באופי - ללא ספק לאבא שלי

זה מדהים לפעמים כמה אנחנו דומים, איך התגובות הרגשיות שלנו לכל דבר זהות, איך אנחנו תופסים דברים בצורה דומה.
מבחינת מראה אני גם דומה לצד של אבא שלי, אומרים שאני מאוד דומה לסבתי ז"ל וכן לאחת מהדודות שלי. פעם עצר אותי מישהו ברכבת ושאל אם אני במקרה שייכת למשפחת X, ואחרי שאמרתי שכן אמר לי שממש רואים שיש לי את המראה של המשפחה.
מה הייתם שמחים לקבל בתורשה מאחד מהוריכם?
הייתי שמחה לקבל את הנטייה של אמא שלי לתקתק דברים ולהיות פחות עצלנית

מה בן/בת הזוג שלכם ישמחו אם לא תקבלו מההורים שלכם...?
אני מניחה שבן זוגי היה שמח אם הייתי פחות נוטה לעצבנות, דבר שללא ספק "קיבלתי" מאבא שלי.
האם אנחנו הופכים להיות דומים להורינו עם השנים (באופי/יופי) ואם כן, האם חשוב לחבב את הורה בן/בת הזוג כתנאי לזוגיות טובה?
בעקרון אני חושבת שהעניין עם ההורים די נכון ברוב המקרים. אבל במקרה הספציפי שלי אני מאוד לא דומה לאמא שלי, לא באופי ולא במראה ולפחות עד כה (גיל 32) לא נראה שזה השתנה. לעומת זאת לאבא שלי הייתי דומה מגיל צעיר מאוד כך שגם במובן הזה זה לא השתנה.
לעומת זאת אני רואה את האחיות של ליאו, ושתיים מהן לחלוטין נהיות דומות באופי לאמא שלהן עם השנים. זה די מצחיק לראות. אבל אני חושבת שהן לא מודעות לזה בכלל, מה שגורם לי לחשוב שאולי גם אני נהיית דומה לאמא שלי ולא יודעת מזה

אני ממש לא חושבת שחשוב לחבב את הורי בן הזוג בשביל זוגיות טובה. לי אין יותר מדי תקשורת עם אמא של בן זוגי וזה לא מפריע לנו לנהל זוגיות מצויינת

&nbsp

dify

New member
תמיד חשבתי

שאני דומה לאבא שלי, ביופי ובאופי
גם זו היתה החלוקה ביננו, כשהיינו ילדים, שאני דומה לאבא ואחי דומה לאמא..
&nbsp
במשך השנים אני חשבתי יותר ויותר שזה לא כל כך נכון. נכון שבצבעים שלי אני יותר דומה לאבא שלי, אבל אני חושבת שבתווי הפנים אני עירבוב מכל הכיוונים. ובאופי.. אני יודעת שצורת החשיבה המתמטית שלי, של אחי ושל אבא שלי זהות לחלוטין, אבל בדברים אחרים, כמו למשל הכתיבה שזורמת ממני החוצה במרץ אני הרבה יותר דומה לאמא שלי, וגם בקלילות ובשמחת החיים הרגשתי שאני דומה לאמא שלי, שעם השנים הופכת ליותר ויותר משוחררת ואני באמת מקווה להיות כמוהה במובן הזה כשאהיה בגילה, אני אוהבת את הרוח שלה :)
&nbsp
אבל אז הגעתי לפה, לבקר את אבא שלי, ואוי, כמה שאני דומה לו, בסגנון שבו אני כועסת, בסגנון שאני רבה, אנחנו מתחממים בדיוק באותה צורה
זה מדהים לראות
כל פעם מחדש מדהים אותי לגלות כמה גנטיקה זה דבר חזק כי אבא שלי כל כך לא נמצא בחיי היום יום שלי כדי להוות דוגמא, דברים שחשבתי שאני "המצאתי", אני מגלה שהוא פועל באותה דרך בדיוק.. אפילו במודעות לכך בדיעבד.. הוא דווקא הלך והקצין עם השנים לכיוון שאני לא אוהבת, אני בטוחה שאם יש משהו שזוגתי מקווה, זה שאני לא אזדקן כמוהו

&nbsp
אחד הדברים המפתיעים עבורי זה לגלות שהורי פשוט מאד דומים באופי, יש להם הרבה נקודות השקפה והתנהגות דומים כל כך שאני מופתעת בהם מצאו אחד את השניה. ועוד יותר מופתעת שזה לא עבד עד הסוף, כי באמת שהם כל כך מתאימים.
&nbsp
&nbsp
אני ממש מקווה שזוגתי לא תהיה דומה להוריה, בטח לא לאימה, איתה אני לא מסתדרת בכלל
אבל לשמחתי לא נראה שזה הכיוון. אם ההורים של בני הזוג הם דוגמא לאן הקשר הולך, אז שלנו אמור לא לעבוד בכלל בכלל, ההורים שלנו הם 4 אנשים שאם נשים בחדר אחד לדעתי אחרי חצי יום יהיה שם רצח
(לשמחתי מעולם לא עשינו ניסוי בעניין
)

שונצו

New member
אני די חצי חצי

עיניים מאבא, הרוב מאמא.
באופי הרבה מאמא אבל יש גם דברים מאבא.

למעלה