למישהי יש רעיון לעוגה

rama1

New member
למישהי יש רעיון לעוגה

מיוחדת לבת מצווה לא מסובכת, מצופה בקרמים רגילים רק לא בצק סוכר !! (ניסיתי פעם אחת והסתבכתי קשות - פוחדת לנסות שוב בלי ללמוד ממומחיות) אם אפשר עם הוראות הכנה כמו שיש בספרים - פשוטה וקלה להכנה ו.... לציפוי כמובן תודה תודה תודה לכל מי שתעזור הבת מצווה מחרתיים, חייבת להתכונן בזריזות...

רוני471

New member
יש לי שניים../images/Emo140.gif

עוגת מוס קפוצינו יש במאמרים קלה מרשימה וטעימה, עוגת מוס של רוניתי יש במאמרים מעולה , רוני

עוגת שכבות קלה וטעימה

עוגת שכבות דנית סלומון מאת: ak5ו 26/07/06 | 21:47 מתוך הספר עוגות בקלי קלות - מצויין עוגת שכבות דנית סלומון תבנית 23*35 חום 180 מעלות ללא חימום מראש בסיס: 6 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד קרם וניל: 1 מכל שמנת מתוקה 2 שקיקים סוכר וניל 3 גביעים שמנת חמוצה 3 כפות סוכר 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל ציפוי שוקולד 6 כפות סוכר 8 כפות מים 2 כפות אבקת קקאו 100 ג' שוקולד מריר 50 ג' חמאה רכה הכנה: בסיס: בקערה אחת מקציפים חלבונים עם 2 כפות סוכר עד לקרם גמיש בקערה שניה מקציפים חלמונים, כף סוכר ומוסיפים אינסטנט שוקולד תוך כדי הקצפה. מקפלים את התערובות ומעבירים לתבנית לאפיה לשל 20 דקות בדיוק. מקררים קרם וניל: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל. תוך כדי הקצפה מוסיפים השמנת החמוצה, סוכר ובסוף פודינג אינסטנט וניל. יוצקים על הבסיס. ציפוי: מערבבים בסיר סוכר, מים וקקאו עד לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד. בוחשים כד שנמס ואז מוסיפים חמאה ומערבבים. יוצקים על הקרם. שומרים לילה לפחות במקרר.

rama1

New member
היי רוני

חיפשתי וחיפשתי את עוגות המוס שהמלצת עליהם ולא מצאתי תוכלי להפנות אותי לעוגות ישירות או אפילו לכתוב לי אותן פה, אשמח מאוד תודה!!

מוס קפוצינו - מעתיקה לך

ו
שאני לא זוכרת למי הקרדיט על העוגה המשובחת הזו... עוגת מוס קפוצ'ינו לתחתית - 200 גר' שוקולד מריר ¼ כוס חלב 5 ביצים מופרדות ½ כוס סוכר לקרם - 2 שמנת מתוקה 1 אינסטנט פודינג וניל 4 כפות סירופ מייפל 2 כפות תמצית וניל 2 כפיות נס קפה 1 חב' בישקוטים הוראות הכנה: להמיס במיקרו 200 גר שוקולד + חלב. להפריד 5 ביצים ולהקציף חלבונים + 1/2 כוס סוכר. את החלמונים להוסיף לשוקולד המומס ואח"כ להוסיף החלמונים בתנועות עטיפה. לאפות בתבנית 26 בחום 180 מעלות כ-20 דקות (לבדוק עם קיסם). כשהעוגה אפוייה להניח להתקרר כ-15 דקות. הכנת הקרם: להקציף לקצף חזק: 2 שמנת מתוקה+ אינסטנט + 1כוס חלב + 4 כפות מייפל + ת. וניל + נס קפה . למרוח על העוגה הקרה מחצית הקרם לאחר מכן לטבול הבישקוטים בכוס נס קפה (מוכן לשתייה) לסדר על הקרם. מעל למרוח את מחצית הקרם השנייה. לקשט העוגה עם שתי חטיפי "מקופלת" מפוררת. לקרר במקרר 24 שעות (רצוי להקפיא ולהפשיר חצי שעה לפני ההגשה).

rama1

New member
אני מבינה שזאת תבנית מלבנית

ואם זה במקרר זה לא מתאים למטרה שלי... לקשט עוגת בת מצווה... טוב, אני אנסה אותה ליום שבת.. היא נשמעת מעולה!!

kalah

New member
לגבי עוגת מוס הקפוצ'ינו

ראשית- נדמה לי שבקרדיט שייך לניקי ב. מפורום מתכונים. שנית- מצטרפת להמלצה עליה בחום. לפני כשבועיים הכנתי אותה לחינה והיא קצרה שבחים. קלילה ומרשימה וקלת הכנה ביותר.

rama1

New member
כנראה... ניקי ב מדהימה

במתכונים וגם בכל מיני תחומים אחרים...

../images/Emo4.gif חושבת שלא...

אם זה היה של ניקי הייתי רושמת לי (גם אני ממעריציה...
). אני דווקא חושבת שיצירת המופת שייכת לאלונה, אבל עוד מעט מישהו פה יעזור לנו להחמיא למי שמגיע

kalah

New member
סמדר-

בפורום מתכונים זה מופיע תחת שמה של ניקי ב. וזה הקרדיט שנותנים המשתתפים שם למי שמבקש את העוגה הזו ..

בהחלט לא מתאימה לארוע, מהסיבה

הפשוטה, שאי-אפשר "לטייל" עם עוגות מוס מחוץ לבית (בטח לא באוגוסט
). לדעתי, כדאי שתלכי על עוגת שוקולד טובה, תצפי אותה בציפוי שוקלדי ואז תקשטי עם מה שבא לך (סוכריות? קישוטים קנויים?). קצפת גם תהיה בעייתית (שמנת עלולה להחמיץ בחום), וכנ"ל קצף ביצים (סלמונלה...).
בכל מקרה!!

למעלה