למישהו כאן יש נסיון בגמילה מגסטרו?

לליlali

New member
למישהו כאן יש נסיון בגמילה מגסטרו?

יש מצב להגמל מזה???
ת'אמת!!!
אנחנו בתהליך הזה כבר שלושה חודשים ואני בדרך ליאוש!!!
הבובה שלי (בת 3) ירדה 20% ממשקלה ועדיין ממשיכה לרדת.
הבריאות שלה מתערערת.
היא לא מגיעה לכמות אוכל סבירה ביממה.
ואני לא יודעת מה יהיה?
אגב, נוזלים החזירו לה בחזרה דרך הגסטרו כי לא הסתדר לה עם השתיה.
וואו!!! איזה דרך ארוכה.................

הניסיון היחידי, זה השאיפה והרצון לגמילה

מאחלת לכם המון הצלחה
אני רק בשלבי פינטוז על כך
גמילה ממש אין מצב אצלנו אבל גם אנחנו מנסים להחזיר לה יכולת אכילה חלקית
בשביל זה עשינו וידאופלורוסקופיה שהראה שמזון מוסמך (מעט) אפשר אבלך לא להעמיס ולא נוזלים.
כרגע זה מספיק לנו העיקר שתחוש טעם!!!

לליlali

New member
יש לי תחושה שאולי גם לבובה שלי

יש איזה מניע כירוררגי שעוצר בעדה מלהתקדם.
היא כבר עברה שלושה ניתוחי בטן גדולים ולא ידוע לי מה המסוגלות שלה לאכול כלכלה מלאה דרך הפה.
ונוזל כמובן היא מקבלת מוסמך בגלל תוצאות הVDF והאספירציות.

Mor67741

New member
חולמים חושבים ומאמינים - גמילה!

אבל אין לנו ממש ניסיון
הבנתי ממטפלים למיניהם שזה תהליך ארוך ולא פשוט
מאחלת לכם המון הצלחה
ותזכרו לשתף אותנו על מנת שנלמד כולנו מהתהליך....

smorss

New member
אנחנו בתהליכי גמילה

בגלל שהוא נכנס לאחוזונים אז הרופא החליט שהגיע הזמן לנסות גמילה.
הוא מנסה כבר 4 חודשים. ירד מעל לקילו שזה בערך 8% ממשקל הגוף המקורי שלו. אני לא רואה איך זה הולך להשתנות.
הוא לא מרגיש רעב ולא דורש אוכל, אנחנו מציעים בשעות קבועות לפעמים זה עובד ולפעמים לא.
מה שכן במקביל לגמילה משהו נפתח אצלו והוא מנסה הרבה יותר טעמים, מה שפעם היה בלתי אפשרי. היום הוא מוכן לטעום ירקות ופירות אפילו טעם מעט בשר בשבת האחרונה, טעם קצת בורקס ממני.
בקיצור כל יום יש משהו חדש אבל שום דבר מזה לא מגיע לרמה של ארוחה של ממש שיכולה להחליף את כמויות האוכל שנתנו לו בגסטרוסטום.

לליlali

New member
בן כמה הבן שלך?

באיזה מסגרת הוא עובר את הגמילה?
ומה השיטה?
אשמח שתשתפי אותי כי אני כבר ממש מודאגת מהבת שלי.

smorss

New member
הי

הבן שלי עוד חודש בן 4.
הוא עם גסטרוסטום מגיל שנתיים.
הוא מטופל ב-FTT בשניידר מגיל שנה ו-4 חודשים, בגלל FTT (שקל 5.200 בגיל שנה וחודשיים ו-7.200 בגיל שנתיים) וגם בגלל ריפלוקס חמור והמון התנהגויות שליליות סביב האוכל שהפכו להפרעת אכילה ממשית בגיל שנתיים כשהוא החליט שהוא מפסיק לאכול (בגלל זה עשינו גסטרוסטום למרות שלא ממש רצינו).
במקביל הוא אובחן כאוטיסט בגיל שנתיים ומאז אנחנו עובדים איתו בבית בשיטת ABA.
את הגמילה התחלנו כמו שכתבתי לפני 4 חודשים, מיד לאחר שראינו שהוא למד ללעוס עם המרב"ע וכבר אין לו בעיות פיזיות עם מאכלים קשים אלא זה רק עניין של הרגל, הפרעת אכילה, קבעון וחוסר תחושת רעב.
אז בהמלצת הרופא התחלנו להוריד את כמות הפדיאשור שמקבל, כל חודש הורדנו עוד 150 מ"ל מהכמות הכוללת, היום הוא מקבל 550 מ"ל במקום 1000 מ"ל שהיה מקבל עד עכשיו.
התחלנו להציע לו מגוון אוכל רחב יותר ולתגמל אותו, בקובית שוקולד, בכל פעם שהוא מנסה אוכל חדש או מרקם חדש. (הגענו למצב אבסורדי שאחרי שהוא טעם עוף בשבת האחרונה נתנו לו קוביית שוקולד, כי זה החיזוק, בלי לחשוב בכלל ורק כשנפל האסימון אני ובעלי התפוצצנו מצחוק).
לאט לאט הוא התחיל לגלות את עולם הטעמים שבאוכל, שמנו לב שהוא אוהב מאכלים מאוד מתובלים, פיקנטיים והתחלנו לבשל לו בהתאם.
כמו שאמרתי הוא אוטיסט ולכן מאוד טוב לו סדר יום קבוע אז התחלנו לסדר לו את היום ככה:
היום הוא קם בבוקר ומקבל לוסק ותרופות בוקר, אחרי חצי שעה יש ארוחת בוקר והוא יכול להבחור אחד מ-4 סוגי קורנפלקס שיש בבית (כל תהליך הבחירה מתבצע בתמונות pecs כי הוא עוד לא מדבר מספיק ברור), אחרי שהוא בחר אני נותנת לו בקערה עם חצי מים חמים חצי חלב (כדי לרכך את הקורנפלקס) ומאכילה אותו בכפית, הוא לא אוכל המון מקסימום 10 גרגרי קורנפלקס (הצהוב הרגיל של תלמה) אבל גם זה משהו.
אח"כ יש לו שיעור ABA ובמהלכו יש לו תרגול אכילה, חושפים אותו למאכלים חדשים בתהליך של התניה, תאכל את החדש תקבל משהו שאתה אוהב ובחרת מתוך סט תמונות של חיזוקים קבועים.
בשעה 12 השיעור נגמר ויושבים לאכול צהרים, הוא יושב בכסא בשולחן ואני לידו ומה שאני אוכלת לצהרים אני מניחה בכמויות קטנות על הצלחת שלו, לפעמים זה מצליח והוא טועם משהו, כמו שהיה בשבת עם העוף ולפעמים לא. אם לא טעם לא נורא, אם טעם אז אני מאוד מחזקת אותו על זה.
אח"כ יש זמן חופשי או שיעור תרפיה במוזיקה (תלוי ביום) ואחה"צ יש לו שוב שיעור ABA ששוב חושפים אותו לאוכל.
בערב אנחנו מציעים לו אוכל שאנחנו יודעים שהוא מון לאכול, למשל מרק, לחם נקי, פיצה והוא יושב ואוכל אח"כ יש זמן משחקים עם אבא שחוזר מהעבודה תרופות ולישון.
בין לבין בזמנים החופשיים הוא מתחבר לקנגרו ומקבל אוכל בגסטרוסטום ב-2 ארוחות של 175 מ"ל ועוד ארוחת לילה כשהוא ישן של 200 מ"ל.

זה תהליך ארוך ומתיש אני לא רואה כרגע את הסוף שלו כי כמו שאמרתי כלום ממה שהוא אוכל לא נחשב כתחליף לארוחה והסיבה שהוא לא צונח במשקל זה בגלל שהוא מקבל קלוריות ריקות מהשוקולד כשאנחנו מחזקים אותו.
אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות.

לליlali

New member
אצלינו התהליך הוא בשיטה כזאת

שמייד עם תחילת הגמילה מפסיקים לגמרי את ההאכלה דרך הגסטרו.
שבועיים ראשונים באשפוז מלא. כי היא אפילו לא היתה בולעת אוכל.
זה שיטה קשה ומייאשת כי יש ירידה חדה במשקל ובמצב הבריאותי של הבובה.
וכמובן שהיא לא מגיעה לכמויות. וגם לא ברור לי עד כמה יש לה את תחושת הרעב והשובע. הבנתי שזה מתפתח אחרי הגמילה.
עם שתיה היא לא הסתדרה והיתה מתיבשת. לכן נוזלים החזרנו לה דרך הגסטרו.
גם אצלינו זה תהליך ארוך ומתיש ואין לי מושג איך גומרים עם זה, ומה הגבול שאפשר לנסות על חשבונה?

smorss

New member
וואו איזה קיצוני!

זה ממש הרעבה, עכשיו אני מבינה את החששות שלך.
איפה אתם מטופלים? לי זה נשמע ממש נורא להרעיב ככה ילד, למה לא להוריד בהדרגה במקביל לעליה בכמות האוכל?
עכשיו גם ברור לי למה היא ירדה כל כך המון במשקל.
וואו שיהיה בהצלחה!

לליlali

New member
הם טוענים שאם נביא לה אפילו קצת בגסטרו

זה יכול לבלבל את נטילת האחריות העצמית של הילד. והמוח יפתח תלות בהזנה דרך הגסטרו וימנע את תחושות הרעב ושובע שאמורות להתפתח.
היא מטופלת באלי"ן. והם עושים את כל התהליך בשילוב פסיכולוגית לאמא. כי זה באמת תחושות קשות.
ימים יגידו.

לא יודעת,לא אוהבת את התהליך במיוחד בילדה

כ"כ צעירה
מה רמת ההבנה שלה לגבי אפשרות למצב של תטעמי X תקבלי כתגמול Y?

smorss

New member
הבן שלי למשל מאוד מבין את ההתניה

ובכוונה שונא לשתף איתה פעולה!
כשאנחנו מרפים, בעיקר סביב ארוחות שבת שאז יושבים על השולחן כל המשפחה והילד משתעמם אז הוא מוכן לגעת בצלחת שמונחת לפניו ויש לנו הצלחות.
אני בכל מקרה שמתי לב שהמטרה לש התניה מבחינתינו היא רק לתת לו לטעום טעמים חדשים ולא לגרום לו להוןריד את ההתנגדות לאוכל.

אני מכירה מבוגרים עם גסטרוסטום,

ואם האכלה רגילה גורמת לאספירציות
או בגלל חוסר קורדינציה בין הקנה לוושט שהאוכל יגיע לריאות במקום לקיבה (אפילו אצלי CP מאוד קל לנשום ולבלוע נכון לא ברור מאליו)
לדעתי במצבים מסוימים כדאי ללמד לאכול מהפה רק בשביל ההנאה מהטעמים ולא בשביל ההזנה...

smorss

New member
תראי אני מניחה שלאלי"ן יש ניסיון עצום בגמילה

וזה לא פעם ראשונה שאני שומעת על השיטה הזאת ואני יודעת שיש לה הצלחות, אני פשוט לא מסוגלת לחשוב שאני אעשה משהו כזה לילד במיוחד שהוא כבר הוכיח שהוא מעדיף לצום 4 ימים רצוף ולא לאכול בכוח אז בהתחשב בכל אלא ובהתייעצות עם הרופאים העדפנו גמילה הדרגתית בעיקר בגלל שלא רצינו לגרום להחמרה במצב הבריאותי שכל כך קריטי אצלו.
אין ספק שבתהליך כזה פסיכולוגית היא הכרח אמיתי!
שולחת לך המון כוחות וחיזוקים!

smorss

New member
faliure to thrive

או בעברית כשלון בשגשוג.
זה אומר שהילד לא מצליח לגדול לפי המצופה מהגיל שלו בדר"כ המצב הזה מגיע על רקע מחלות מטבוליות כמו צליאק ודומיהם או על רקע מומים שקשורים למערכת העיכול כמו ריפלוקס ובהרבה מקרים זה מגיע בגלל הפרעות אכילה.
יש מרפאות במס' בתי חולים לילידים שמתמחות בטיפול בילדים במצב הזה, זה טיפול רב מערכתי שדורש מס' רופאים ואנשי צוות פרא רפואי.

ykatz100

New member
יש שיטה שנקראת no tube מאוסטריה שהבנתי

שמטפלים בה בוולפסון.

למעלה