למישהו יש...

Arana

Well-known member
מנהל
גם בתוך הז'אנרים האלה

יש הרבה סגנונות. למשל: שרלוק הולמס ואגתה קריסטי הם מתח בלשי, דין קונץ משלב בד"כ ניסויים גנטיים ו/או אחרים שיוצרים מוטציות דימיוניות, פטרישיה קורנוול היא מתח/בילוש שעוסקת בחקירות רצח מהצד של חוקרת מקרי המוות (וזה אומר: הרבה גופות, ניתוחן לפרטי פרטים וכל מיני פרטים מדעיים נחמדים מזירת הפשע). יש את אן רייס, שהיא אימה גותית (ובהקשר הזה: "דרקולה" של בראם סטוקר ו"פרנקנשטיין" של מרי שלי), וג'ון גרישם, שהוא מתח בעולמם של עורכי הדין וכל התחבולות והתסבוכות המשפטיות שהם טווים לאחרים או נופלים בהן בעצמם. אפשר לספור כאן גם את טום קלנסי, שעוסק בעיקר במזימות בינלאומיות וסיפורי ריגול, ואת מייקל קריצ'טון (זה מ"פארק היורה" ו"ספרה"), שהסרטים שנעשו ע"פ הספרים שלו ממש לא עושים להם צדק. אם את רוצה אנגלית, יש את פיטר שטראוב (ככל הידוע לי לא תורגם), שהוא אימה יותר פסיכולוגית, איטית ועמוקה. ואיך אפשר לסגור רשימה כזו בלי המלך (לפחות עבורי): סטיבן קינג - אימה ומתח מכל טוב, דם יזע ודמעות וגם הומור לא רע. נו, בחרת?!

smady by

New member
דבר ראשון- תודה!

אני אקח כמה ממה שנתת לי. דבר שני- אני לא כל כך אוהבת ספרי ריגול ובלשיות... יותר בקטע של אימה... יש לך כמה?

shacta man

New member
אימה

הכי מומלץ לדעתי זה סטבן קינג אבל גם אצלו זה נע בין מתח מתון לאימה מספרי האימה שלו אני ממליץ בראש ובראשונה על "בית כברות לחיות שעשועים" שזה הספר הכי מפחיד שלו. אבל בנוסף מאד מומלץ לקרוא את קארי, IT , salems lot יש לו עוד המון ספרים מומלצים אבל אלא לטעמי המפחידים בינהם.

Arana

Well-known member
מנהל
ויש כמובן להזכיר (בעברית) את

"הניצוץ", "עיני הדרקון", "העמדה", "החצי האפל", "רזה","מיזרי" ו"הקמיע" (וכמובן "בית שחור", שאני כרגע לקראת סופו). באנגלית יש המון מומלצים (אני אוהבת בעיקר את אוספי הסיפורים הקצרים שלו ואת סדרת "המגדל האפל" האלמותית), תלוי באיזו שפה סמדי מעדיפה לקרוא.

shacta man

New member
קצרצרים

אני זוכר שקראתי בצבא את "עונות משתנות" ספר מעולה שכולל בתוכו ארבעה סיפורים שלושה מהם זכו לעיבודים קולנועיים מעולים. הגופה-שנקרא בעיבודו הקולנועי "אני והחברה" ריטה היוורת' ונקמת שושנק (או משהו בסגנון)- "חומות של תקווה" והאהוב אליי ביותר זה "תלמיד מצטיין מדי" שעבודו הקולנועי נושא את אותו השם. מאד אהבתי את הספר הזה, הסוף בו יותר מספק מאשר בסרט כך שמי שמכיר את הסרט שירוץ לקרוא את הספר. הסיפור מספר על ילד צעיר, מצטיין בלימודיו (ומעט מעורער בנפשו) ויחסיו עם שכן שהוא פושע מלחמה נאצי. פשוט ענק.

Rivendell

New member
נדמה לי שראיתי את זה פעם,

זה היה בערוץ 4, לא? הילד לא יודע על השכן, ומוצא מזוודה כזו עם כל מיני עדויות ועיטורים...

shacta man

New member
כן כן

מראים את זה מדי פעם בערוץ 4 הילד ידע מההתחלה שהוא פושע נאצי דרך האינטרנט כי הוא מין ילד גאון כזה. בעקרון הסרט די צמוד לעלילה המקורית של הספר ולא סוטה ממנה רק בסוף יש הבדל.... אבל אותו אני לא אספר

Arana

Well-known member
מנהל
"עונות מתחלפות" זה לא כל כך קצר

אלה למעשה נובלות. ומעניין שדווקא הסיפור הרביעי, The Breathing Method, זה שלא הוסרט, הפך לספרון אנגלית קצר בסגנון של "יצירות מעובדות לאנגלית קלה"... לא יכלו למצוא משהו פחות מזעזע לעיבוד, בהתחשב בזה שמי שבעיקר קורא ספרים כאלה הם ילדים? העיבוד של Apt Pupil לסרט לא היה מי יודע כמה. לעומת זאת שני האחרים עובדו יפה מאוד. יש לקינג כמה וכמה קבצי סיפורים קצרים, ממש נהדרים, למרות שלמיטב ידיעתי אף אחד מהם לא תורגם לעברית. לא נורא, שפת המקור זורמת להפליא.

smady by

New member
מעדיפה בעברית

קוראת גם באנגלית, אבל רק כשחייבים (הארי פוטר 4 ו-5)

Rivendell

New member
אימה זה קינג.

אישית אני הכי ממליצה על "Needful things" (נדמה לי "דברים שצריך" בעברית) שהוא ספר אימה בהחלט, אבל עם רעיון טוב מאחוריו וכתיבה נחמדה (אבל זה נכון גבי כל ספר של קינג, הוא כותב טוב. בזה ספציפית הרעיון פשוט מצויין). "דברים" הוא הסיפור של עיירה קטנה בארה"ב, שיום אחד נפתחת בה חנות חדשה ומוזרה, שמוכרת דברים עוד יותר מוזרים. אם את רוצה תיאור יותר מפורט שיכלול קצת ספויילרים תגידי
אני אשמח לתת. חוץ מזה יש את "מיזרי", שלטעמי גם הוא בכלל לא רע. מיזרי מספר על סופר רבי מכר שעושה תאונת דרכים בשביל קטן ונטוש. אישה שחיה באיזור, אחות לשעבר, מצילה אותו והוא בטוח שהיה לו מזל גדול.... אבל כמובן שזה לא ממש הסיפור. יש גם את "הניצוץ", שממנו כולנו יודעים עכשיו שספרים מפחידים הולכים למקרר ("חברים"
) - משפחה שומרת על מלון נטוש "האוברלוק" (לא יודעת איך תרגמו) ומגלה על המקום כמה דברים לא כ"כ נעימים. אגב, מי שקרא גם את "מיזרי" וגם את "הניצוץ" ישים לב שאנני וילקס גרה ממש ליד ה"אוברלוק"

shacta man

New member
מיזרי

אכן ספר מעולה ואחד הספרים היחידים של קינג שנעשה להם עיבוד מוצלח לקולנוע אחחח סטנלי קובריק זצ"ל היה גאון אני לא כלכך אהבתי את דברים שצריך (אולי כי היתי קטן מאד כשקראתי אותו) "רזה" זה ספר באמת טוב אבל קצר מדי, הוא מתאים כסיפור לפני שינה

smady by

New member
ראיתי את מיזרי...

בטלוויזיה ככה שזה הורס, אבל הספרים האחרים שווים בדיקה- תודה! :)

Arana

Well-known member
מנהל
"אוברלוק" נשאר "אוברלוק"

לרווחת כולנו, אני חושבת... ואגב, פול שלדון מ"מיזרי" מוזכר ב-Rose Madder (משהו בסגנון "יש נשים שאוהבות את הספרים של פול שלדון"). לחפש את "הרישוּתים" של קינג זה תמיד משחק משעשע.

Rivendell

New member
אני ממש אוהבת את המשחקים האלה

זה נותן לקוראים המתמידים הרגשה שהם "בעניינים", ותמיד נחמד לגלות דמות מהעבר במקום אחר, כשאתה לא מצפה לה.

למעלה