למישהו יש רעיונות..

• פותח הנושא IdanR
  • פורסם בתאריך

IdanR

New member
למישהו יש רעיונות..

למשחק כלשהו שמשתמש בעצים בינאריים? (או עצים בכלל) חשבתי על כל מיני דברים, אבל אולי לכם יהיו רעיונות יותר טובים.
או, האם במשחק פלטפורמה יכול להיות שימוש כלשהו לעצים בינאריים? אולי רק בתור מפת שלבים.. ואז השימוש הוא לא ממש חלק ממנוע המשחק עצמו. רעיונות?

DCoder

New member
Would general trees do?

If so, lots of AI games use those to calculate the next move. If you only have two options for your or your oponent next move each and every time, binary trees would do well.​

אלדד27

New member
עצים בכלל וגם עצים בינאריים

משמשים המון אלגוריתמים, בסיסיים ומורכבים, במדעי המחשב. בכלל זה יש להם גם שימוש רב במשחקים. לא הבנתי כל כך למה הפרדת בין משחק פלטפורמה לבין משחק "אחר". מה ההבדל מבחינה תכנותית? עצים משמשים בכמה דברים ספציפיים לגבי משחקים - בעיקר בתחום ה - AI - אבל עצים משמשים גם בתקשורת, למשל, ועצים יכולים להיות מבני נתונים שמחזיקים את נתוני המשחק (למשל, בתור containers - העולם הוא השורש, היבשות תחתיו, המדינות תחתיהן, הערים תחתיהן, הרחובות תחתיהן, הבתים תחתיהם, וכו´ - וככה אתה יכול לדעת "איפה אתה נמצא" למשל). אבל אני לא בטוח שהבנתי את מטרת השאלה שלך. אם תוכל להיכנס יותר לעומק, אני אוכל להמשיך

IdanR

New member
ההפרדה..

בין סוגי משחקים, היא לאו דווקא מבחינה תכנותית. לכל משחק יש את האלגוריתמים שלו. במשחק פלטפורמה, האלגוריתמיים המרכזיים שישמשו אותו, הם אלגוריתמים "פיזיקליים" או גרפיים.. תנועה של חפצים, וכו´. ואילו במשחק שח, נדרש יותר AI למשל, וכל מה שקשור למהלכים. מה שאני מחפש, זה רעיון למשחק, שהאלגוריתם המרכזי בו, יהיה מבוסס על עץ בינאר, או עץ כללי. (או שילוב כלשהו של עצים) זה יכול להיות משחק לוח, פאזל, או משחק שמבוסס על תנועה, כל דבר.. חשבתי למשל על משחק פאזל מוזיקלי, שבו תווים של שיר מסויים יסודרו בצורה מסוימת בעץ, וכל איבר יכיל מערך של התווים שמנוגנים באותו זמן.. למשל. בזמן המשחק העץ יקרא בצורה מסוימת, והמשתמש, יצטרך לבדו לזהות את היצירה ולהרכיבה מחדש. רעיון מסובך קצת.

yair24

Member
אני ךא יודע איזה משחק אתה ...

מנסה לכתוב: אבל הנה רעיון: זוכר את המשחק SPY VS SPY? אם אתה מדבר על משחק כמו שאמרת אז זאת אומרת שאתה לא מחפש משחק עם גרפיקה רצינית... (כשאני אומר גרפיקה רצינית אני לא מתכוון למשחקים ברמה של UNREAL TOURNAMENT למשל, שבו יש תלת מימדיות וגרפיקה באמת באמת רצינית אלא אני מתכוון למשחקים ברמה של דיגר או פק-מן. בקיצור מהמשחקים הישנים) אני משער שכשאתה אומר משחקי פלטפורמה אתה מתכוון למשחקים כמו SHINOBY או SHADOW DANCER (אם אתה מכיר) בקשר למשחק SPY VS SPY: זהו משחק עם שני מרגלים שצריכים לאסוף מזוודה ושלושה חלקים ולהגיע איתם למקום מסוים ואז הם בונים חללית ומנצחים. מה שיפה במשחק הזה הוא הפשטות והכיף שבו (והוא מה זה כיף
) המסך מחולק לשניים ואתה משחק אחד נגד השני. עכשיו חוץ משלושת החלקים שאתה מחפש, אתה יכול למצוא גם כלים שיעזרו לך להרביץ למרגל השני ולעכב אותו. למשל אם מצאת מסור אז אתה יכול לחפור בור ואז השני יכול ליפול לתוכו. או אם מצאת דינאמיט אתה יכול להחביא אותו ואז אם השני ירים אותו אז הוא יתפוצץ... ושוב זה יעכב אותו. למשחק יש הרבה גירסאות. באחת מהם אתה נמצא בשלג בשניה אתה נמצא בתוך בית עם חדרים. עכשיו כשאני חושב על זה אני לא ממש מצליח לחשוב על דרך איך לשלב פה עצים בינאריים. אולי יותר רשימות מקושרות... בשביל המסכים. אתה מתכנן לכתוב את המשחק הזה לבד? או שאתה מחפש שותפים? יאיר

gilad_no

New member
נוסטלגיה!!!

וואי, העלית בי זכרונות! איזה משחק
זה היה!!!

IdanR

New member
חחח.. בתור משחק בפני עצמו..

נשמע נחמד נורא.
אבל באמת אני לא יודע אם יהיה בו שימוש לעצים... זה מיועד בשביל איזה פרוייקט שאני צריך להגיש (בניגוד לדברים שהכנתי בעבר, שנועדו בעיקר בשביל להעביר את הזמן, וכמובן, להתנסות), ולכן אני צריך לעבוד עליו בעצמי. עוד יבוא הזמן שבו אחפש שותפים, כדי לעבוד על משהו יותר רציני.
אחרי הכל, במקרה של משחק, צריך יותר מאשר תכנות בלבד...

אלדד27

New member
וליתר דיוק,

תכנות משחק הוא אחד החלקים הפחות "גדולים" במשחק. קח למשל משחק כמו DOOM III הבא עלינו לטובה. החלק התכנותי גמור מזמן. תחשוב על הגרפיקה, האמנים שיושבים שם מאחורה ומעצבים הכל, הדקויות שביצירת level, וכו´ וכו´

למעלה