למישהו יש רעיון..

אופיפה

New member
למישהו יש רעיון..

מה מכינים לילדה שלא אוהבת ירקות ורוצה לאכול אוכל בריא ולא משמין???

shahf11

New member
יש כל מיני אפשרויות...

למשל פסטה מקמח מלא (אין הבדל רב בטעם). את הירקות אפשר להכניס בחשאי (רוטב עגבניות עם גזר מגורד דק וכו'). כל הפחמימות המורכבות בריאות . קטניות כמו אורז עם עדשים. פירות לפחות????

shahf11

New member
מה היא כן אוהבת?

אולי להכין רשימה של דברים שהיא כן אוהבת לאכול. זאת תהיה נקודת הפתיחה. ועליהם לגוון... (הכוונה הייתה אגב לפחמימות מורכבות. אורז בסמטי למשל מאד בריא אולי עם תירס?)

אופיפה

New member
ברור לי שצריך להתחיל ממה שהיא אוהבת

אבל רוב מה שהיא אוהבת לא ממש בריא ודיאטטי.

DCS

New member
אולי קינואה לכל מרכיביה

או בתור סלט קר או בתור אוכל מחומם

בפרוש לשאול אותה מה היא כן אוהבת ומשם להתחיל.

כשיהיו לך הדברים שהיא כן אוהבת, דברי איתנו ובצ'יק החבר'ה פה יהנדסו לך הצעות. אבל כשאת לא יודעת מה היא כן, מה היא לא אוהבת, זה רק יבלבל אותך... תני לה להוביל ותזרמי איתה.

אופיפה

New member
כן אוהבת:

אטריות ברוטב, תפו"א, אוכלת אורז אבל נמאס לה ממנו. תירס היא אוכלת. גבינות שונות, ביצים, המבורגר, נקניקיות, שניצל. קטשופ... מלוואח, בורקס. דגים מטוגנים( כמו שניצל). מרק כתום עם שמנת מתוקה. זה מה שאני זוכרת כרגע.

OK יש נקודת התחלה...

אגב, בד"כ ילדים ונוער לא אוהבים ירקות ופירות (אם תשאלי אותי אומר לך גם שאני מעדיפה שוקולד גלידות וממתקים על אוכל "רגיל"
) אורז, אפשר לעבור לאורז מלא/בסמטי/פרא אם היא לא אוהבת, אפשר לערבב את האורז הלבן עם אורז מלא. לאורז אפשר להוסיף המון המון דברים כדי שלא ישעמם, אפונה, תירס, גזר, עגבניות, פטריות, אפשר לעשות תיבול סיני, עם כרוב נבטים פטריות גזר בצל ושום להקפיץ עם קצת רוטב סויה ויין אדום ולערבב עם אורז, או אטריות, או קינואה. גבינות זה אחלה, ביצים היא אוכלת ופה גם אפשר המון לגוון עם חביתת ירק, או סלט ביצים שתוסיפי לו גם אבוקדו או ביצה עין על מצע של בצל שום ועגבניות שטיגנת קצת ביחד. תפו"א יש מלא אפשרויות, למשל תפו"א פיצה - לאפות חתיכות של תפוחי-אדמה עם חתיכות של עגבניה בצל ושום זיתים ותיבול מתאים. המבורגר או שניצל,או נקניקיה את יכולה לשים לה בתוך לחמניה או פיתה מקמח מלא ולהכניס לתוכה קטשופ שהיא אוהבת ועגבניה וחסה. במרק כתום יש הרבה ירקות בריאים. שמנת מתוקה? אפשר על סלט פירות, או על תותים או עם בננות....

ענתי42

New member
../images/Emo24.gifאופיפה יש לי רעיון בקשר לפרות כנסי,,,,

את יכולה לערבב בבלנדר פרות לתת לה בכוס יפה ומעל איזה כדור גלידה או קצת קצפת ואם זה לא אז תערבלי פרות בבלנדר תכניסי לפריז כאילו גלידה ,,,ועוד דבר אם יש לך מסחטת מיץ את יכולה לתת לה לישתות בימקום קולה או כל משקה קבלי חיבוק ענק מימני

shahf11

New member
ועוד רעיון...

לנו ברור מאד למה צריך לאכול בריא. למה את כל אבות המזון. אבל מה שברור לנו לא ברור להם. גם הבן שלי בן ה-16 צם באופן תמידי. (חיי בערך על ארבעה מיני מזונות- שניצל, ציפס פסטה ועוף). הסברתי לו למה מאד חשוב לגוון בתזונה. מה המשמעות של תזונה נכונה על גדילתו והתפתחותו. אז לא שהיום הוא אוכל הכל (לא להסחף חס וחלילה). אבל הוא אוכל סלט, ומוכן להתנסות באי אלו מזונות אחרים. צעד .. צעד...בסך הכל אפשר לשדרג את המאכלים שהיא אוהבת: איטריות (מקמח חצי מלא חצי לבן) + רוטב (שלא יטבע בשמן) זה בסדר. תפוחי אדמה (מבושלים,מאודים, בתנור עם בצל...כבר הרווחנו עוד ירק). אורז עם תירס פשטידות עם גבינות? אולי במקום השניצל חזה עוף בגריל. או מטוגן עם מעט שמן זית ועשבי תיבול. דגים זה נהדר (לנסות לא לטגן עם הרבה שמן. לחילופין בגריל) מלווח, המבורגר,נקניקיות לנסות לצמצם לפעם בשבוע משהו מהחבורה. בורקס- להכין לא על בסיס בצק עלים שהוא מלא מרגרינה. ואז אפשר למלא במילויים מגוונים ובריאים. מרק כתום- לגוון בירקות הכתומים (דלעת, בטטה,גזר, ואף אפשר להוסיף למרק עדשים כתומות והן לא יורגשו). נותר לך רק לנסות לשכנע אותה לאכול לפחות פעם ביום סלט ירקות טרי. והחיים יפים... מקווה שעזרתי... חוצמזה... יש סברה שטוענת שלילדים יש מנגנונים טבעיים המכוונים אותם לאכול את מה שהם צריכים. אם בדיקות הדם שלה בסדר. והבעיה היא רק השומנים אז כפי שכתבתי קל להפחית אותם... העיקר לקחת את הדברים בצורה מאוזנת ולא להפוך אותם למלחמות קיומיות.

אופיפה

New member
עשיתי פשטידה..

אבל היא לא כל כך הצליחה. יצאה נוזלית מידיי. כנראה צריך לשים יותר קמח. בסוף רק אני אכלתי מזה.

למעלה