למישהו יש פיתרון ?

mandarin3

New member
למישהו יש פיתרון ?

לנושא הילקוטים הכבדים מנשוא בבתי ספר היסודי. ילדים קטנים סוחבים תיקים יותר כבדים מהם ולעיתים עולים איתם הרבה מדרגות כל בוקר וכל צהריים - נזק מצטבר לגב שבטח שרת החינוך או המורים לא יפתרו . הנושא עלה מספר פעמים אך שום דבר לא הועיל - גם פיתרון ה"עגלות" אינו יעיל כי זו בעיה לגרור את זה במדרגות עם עוד עשרות תלמידים (לא בטיחותי כלל) מה עושים ? למישהי יש פיתרון ? חלופה הולמת ? אשמח אם הנושא יעלה כאן לדיון .

Kalla

New member
הפתרון אצלנו הוא

תאים בכיתה שבהם מאחסנים את כל מה שאין צורך להביא באותו יום הביתה. היות וזה היה גם בבית הספר הקודם וגם בנוכחי, כנראה שזה די מקובל ואולי אפשר להעלות את העניין מול הנהלת בית הספר.

לאה_מ

New member
גם אצלנו זה כך -

אנחנו לא נעזרנו בהנהלת ביה"ס. ועד הכתה אסף כסף וקנינו סטים כאלה של מגירות מפלסטיק, שעוברות איתם משנה לשנה. זו לא הוצאה גדולה, ואפשר להשאיר בכתה את רוב הספרים.

Kalla

New member
מצד שני, אין כל סיבה

שבית הספר לא יספק את השירות הזה ולא יתקין תאים קבועים כאלה בכל כיתה. לפחות אפשר לנסות לבקש.

mandarin3

New member
לא הבנתי

מה זאת אומרת "את כל מה שאין צורך להביא באותו יום הביתה" אם למשל היה להם היום שיעור תורה שכולל ספר וחוברת פעילויות די כבדים ויש להם שיעורי בית או שאין אז לפי זה הם משאירים את זה בכיתה ? וחוץ מזה יש מקום פיזי בכיתה לכ 30 תאים או מגירות איחסון לכל התלמידים ? אני אשמח מאוד לקבל הסבר על דרך היישום שלכם כי העניין הזה מאוד מטריד אותי - אני חוששת ומודאגת מאוד לבריאות הגב של ילדיי !

Kalla

New member
ברור שאם יש שיעורים

אז חייבים לקחת הביתה. (אצלנו, למשל, היו 2 בפרי תנ"ך, כך שאחד נשאר קבוע בבית הספר), אבל עדיין: לא כל יום יש שיעורים בכל המקצועות, וגם במקצועות שיש - לא תמיד יש צורך כדי להכין אותם בכל הספרים שנקנו לכל השנה באותו מקצוע. כך רוב הזמן הרבה יותר קל לסחוב את הילקוט. אצלנו יש מקום. אין לי מושג איך נראית הכיתה שלכם ואם יש בה מקום. בבית הספר הקודם התאים היו בעצם בתוך שולחנות הכתיבה עצמם - היו מרימים את החלק העליון של השולחן והיה שם תא מרווח. זה מאוד נוח וחסכוני במקום, אך לשם כך יש צורך להחליף את שולחנות הכתיבה. בכיתה הנוכחית יש להם מעין ארון קיר שמחולק לתאים וןזה נראה לי יותר הגיוני לביצוע.

noa_f

New member
עלית בדיוק על שתי הבעיות העיקריות

בשיש ב"לוקרים" או במגירות: 1. אם לא קיבלו ש.ב., אמורים להשאיר בכתה. אם קיבלו - לקחת. מה שזה אומר הוא גם, שמקצועות שאין הרבה שעורי בית, אין לך מושג (כהורה) מה הילד לומד... אבל הבעיה הרצינית יותר היא: אוי, שכחתי את החוברת בכתה - אז אני לא יכול להכין שיעורי בית. או: לא מוצא את החוברת בבלגן - אז מניח שהיא בכתה, למרות שהיא בבית. 2. אין מקום בכיתות! שלא יספרו לי סיפורים. בכתה שיש בה מעל 30 תלמידים אין מקום לזוז גם ככה, אז קיר מלא ארוניות או מגירות מוסיף לצפיפות. הגיע הזמן שהורים יתאחדו אל מול ביה"ס וידרשו הפחתה משמעותית בחוברות הלימוד. אין שום סיבה לקניית כ"כ הרבה חוברות בכיתות גבוהות מ-ב' (בכתה א' וב' הילדים כותבים מאוד לאט, אז קשה להעתיק הרבה מהלוח). זה גם משקל ענק זו גם הוצאה כספית אדירה וחד-פעמית זה גם מחנך את הילדים לכתוב מברקים - כי אין בחוברת מקום לתשובות כמו שצריך. ובעיקר, זה כסת"ח אדיר לביה"ס, על כך שמורות לא מספיק טובות. ככה כו-לם לומדים אותו הדבר. מהחוברת. אין שום דרישה מהמורות להשתפר או להתאמץ או לתכנן חומרי למידה. בשורה התחתונה - רמת הלימוד בינונית במקרה הטוב ביותר.

mandarin3

New member
אין מצב

שיעלו נושא חמור זה לדיון בכנסת ? לא הגיע הזמן הביטו , יש המון בני נוער שסובלים מהרבה בעיות גב, החל מעקמת קלה ועד בעיות מורכבות יותר ואין לי ספק שזה מהנזק המתמשך והמצטבר של סחיבת ילקוטים כבדים - לדעתי חייבים לעלות זאת לסדר היום ובמקביל לנסות למצוא פיתרון הולם לעניין. מה גם שיש הרבה עסקנים שמרוויחים הון תועפות מכל תעשיית ספרי הלימוד - כמה שיותר - יותר כסף - על גבנו וגב ילדינו תרתי משמע ! מטרתי היא אינה לעורר פרובוקציות וטיעוני שווא אלא לפתור בעיה בוערת שלא נמצא לה פתרון הולם שמתאים לכל תלמידי המדינה.

Kalla

New member
אצלנו אכן הכיתה קטנה

ואולי זה משפיע. אבל גם כשהכיתה צפופה, אפשר כעקרון לאמץ את הפתרון של מגירות בשולחן הכתיבה עצמו. לגבי חוברות - לנו לא היו כל כך הרבה. אם כבר, חולקו הרבה דפי עבודה ואותם לא קשה לסחוב. לגבי מושג מה הילד לומד - אפשר לבקש להביא רק את המחברת ופעם בכמה זמן גם את הספר. לגבי בלגן - עניין של מודעות שאותה יש לפתח ולתרגל. אצלנו בהתחלה קרו הרבה מקרים כאלה, ועם הזמן הוא פשוט הפסיק לשכוח ולאבד, ומדובר בילד מרחף מאוד. מסכימה שאין צורך בהרבה חוברות, בעיקר בכיתות הנמוכות.

noa_f

New member
מגירות בשולחן הכתיבה הן פתרון

שעלותו תפול על ביה"ס או העירייה, בועד שאת הלוקרים או ארון המגרות אפשר להפיל בקלילות על ההורים (וכך גם עושים). אצלנו הגדילו עשות ואנו גם האחראים להעברת הלוקרים מכתה לכיתה - דבר שהשנה נעשה ע"י סבלים מקצועיים בשכר, כי הועד של השנה שעברה קנה ארוניות ברזל שמשקלן עשרות ק"ג. ואגב, למה נקנו לוקרים במקום מגרות הפלסטיק (שבאמת היה צריך כבר להחליף)? כי היו קצת גנבות ציוד בכתה ע"י כמה בנות קצת דחויות. מה היה הפתרון של המורה? "שההורים שלכם יקנו לוקרים עם מפתח! עד שהם לא יקנו לוקרים אל תבואו אלי בטענות!" עוד כסת"ח. בקיצור אנחנו משלמים כפול ומכופל: גם קונים לוקרים, כדי לכסות על כמות החוברות הלא סבירה (שקנינו), שנדרשת כדי לכסות על רמת ההוראה הנמוכה (שגם עליה שילמנו מס הכנסה, לא? ). איפה טובת הילדים בכל העניין? לא ברור. לגבי הילד המרחף: אצלנו הפתרון היה פשוט - הוא לא משאיר כלום בלוקר. נפתרה הבעיה. ולגבי ההסתכלות במחברות: מחברת שמלווה חוברת, היא ריקה.

Kalla

New member
אבל חוברות אינן כבדות במיוחד.

אם יש מקצועות שתמיד נשארים בכיתה, אפשר לבקש מהילד להביא הביתה פעם בכמה זמן חוברת במקצוע אחד כזה. אישית - ממש לא הבחנתי בבעיה עם חוברות ואף פעם לא היו לנו הרבה כאלה.

noa_f

New member
בואי תשקלי את "חוברת" תורה שלנו

או "חוברת" טבע, או "חוברת" מדעים: נייר כרומו משובח, צבעונית, הרבה תמונות ומעט מקום לכתוב והמשקל - אוהו! אני לא מדברת על חוברות כמו "אשכולית" - שהן אגב, בעיני, דוגמא מצויינת לאיך צריכות להראות (ולעלות) חוברות, אם כבר חייבים חוברת.

Kalla

New member
ובליע קשר

להפיל את עניין הלוקרים על ההורים זו באמת בושה וחרפה. אצלנו לא נתקלתי בדבר כזה.

פלגיה

New member
תאים או מגרות בכיתה נראה לי אידאלי

ואם אפשר גם שהמורה תתכנן כך שלא יהיה צורך לקחת את כל הספרים להכנת שיעורי הבית. בכיתה של הבן שלי היו מדפים - לספרי חשבון, לספרי תורה, לספרי עברית וכו'. הספרים האלה לא הגיעו הביתה, ולא נזקקו להם בשיעורי הבית, אלא רק בעבודות כיתה. בזמן השיעור התורנים היו מחלקים את הספר הנדרש (לכל ילד היתה עטיפה מזהה) ובסוף השיעור - מחזירים למדף. זה חסך את רוב הסחיבה. לגבי חוברות - גם אני מעדיפה שלא תהיינה חוברות עבודה בכיתות הגבוהות של בית הספר היסודי. לא נראה לי שיש סיכוי לכך.

הבעיה הנוספת היא שגם התיק עצמו

כבד בגלל התוספת "האורטופדית" של הגב הקשיח. אצלינו יש מגרות בכיתה כפי שכבר תארו פה ומנסיון שלי עם ילדה בכיתה ב' היא לפעמים שוכחת להשאיר חוברת בכיתה ומביאה אותה הבייתה למרות שאין בה צורך. התיקים באמת כבדים ומסורבלים ולכן אני כל יום בודקת את תכולת התיק ומוציאה כל מה שמיותר.

daviler

New member
לקר

בבית הספר של בני בחולון עשו לוקר וגבו מכול תלמיד שרצה בערך 100 ש"ח לשנה זה שווה את המחיר אבל לפעמיים הילד צריך איזה ספר וזה נמצא בלקר וקשה לא להכין שיעורים

נ ר ו ש

New member
לוקרים...

וסוחבים הביתה רק מה שצריכים

מירוש17

New member
להשאיר

את רב הספרים הכבדים בבית הספר וכך הם לא יצטרכו לסחוב כל יום את כל הכובד של הספרים . . . .

noam27777

New member
פשוט לא לילמוד

חברה הילדים רובם לא לומדים אני חושב שהם צריכים משהו אחר.

Sitvanit l

New member
../images/Emo41.gif שקית ../images/Emo70.gif../images/Emo100.gif +החלפה עם חבר

מי שהולך וחוזר הבייתה מביה"ס ברגל (כמוני...) יכול לקחת איתו שקית ולשים בה את הספרים הכבדים וככה להפחית מהכובד בתיק ולמנוע בעיות/כאבי גב מיותרים חוץ מזה, אפשר לחלק את הימים עם השותף לשולחן, ולהחליף עם השותף לשולחן את הבאת הספר- פעם אחד מביא ופעם השני...

למעלה