למישהו יש מידע על

Black Plastic

New member
למישהו יש מידע על

מחשבי לוח (TABLET), משולבים ? מחקר קטן שעשיתי מצא יופי של המלצות ל acer travelmate 310 גם לfujitsu יש אחד לא רע. hp ו ibm שלא במפתיע בחרו להישאר בעיצוב המשקולת המרובעת השחורה שלהם ולכן יורדים מהפרק. יש עוד כמה לא רעים אבל רציתי לדעת באופן כללי אם מישהו עבד עם מחשב כזה מה היתרונות והחסרונות שלו והאם המצב של הלוח שווה את התוספת הגדולה במחיר ? אני סטודנט. תודה מראש

Ixion

New member
שאלה כלבבי../images/Emo13.gif

[זהירות הודעה ארוכה] בעקרון, טבלט PC זה דבר מדהים. אחי קנה אחד (של GATEWAY) לפני כמעט שנה, וכל פעם שאני משחק איתו אני אוכל את הלב "למה לא קניתי גם".. זה מכשיר מדהים, אבל הבעיה העיקרית היא חוסר התמיכה בעברית. כל הפיצ'רים המגניבים (זיהוי שפה וכתב) הם באנגלית, ומספר שפות אירופאיות - אבל לא עברית. זה הבעסה. אישית אני התאהבתי בגלישה בטבלטים. המחשב על הברכיים, וכותבים (הרי רוב האינטרנט בהוא באנגלית) באנגלית לכתובות, מקליקים עם העט האופטי... זה פשוט מגניב. גם אהבתי לצייר קצת עם העט. אין זה פשוט מגניב. טבלטים (כמו שאתה כבר יודע) מגיעים ב3 טעמים: SLATE (שזה רק מסך וכמה כפתור), CONVERTABLE (שזה המחשבים עם המסך המסתובב), ולבסוף [הכנס שם כי אני לא ממש מכיר מונח שיסביר את זה] - מחשבים עם מסך מגע רגיל (שגם אצבעות יכולות להפעיל את הלינקים) כמו במחשבי כף יד. אחי סטודנט בטכניון, ובקושי משתמש בפונקציות הטבלט. אני לעומת זאת, הייתי חורש את זה. זה עניין של טעם, ולדעתי זה שווה את זה. פוג'יטסו הם מספר 1 בעולם בייצור טבלטים. משם הם התחילו את כל עסק הניידים שלהם, והם כרגע שולטים ביותר מ50% נתח שוק העולמי. אם אתה קונה איזהשהו טבלט, זה יהיה של פוג'יטסו, או של ACER שמייצרים גם כמות קטנה-אך-איכותית של טבלטים. לפוג'יטסו יש חיי סוללה מדהימים בקו החדש של הטבלטים שלהם (החל מ7 שעות), והטבלט החדש של ACER (דגם C200) גם יכול להכיל 2 סוללות ולהגיע ל6-7 שעות. הACER גם זולים יותר (מתחת ל2000 דולר). לדבי איזה דגם של טבלט... זה כבר תלוי בך - מה אתה מחפש בו - מחשב רגיל עם יכולות של טבלט? משקל קל במיוחד? חיי סוללה ופוקציונאליות ניידת? הSLATE הוא מה שאני הייתי קונה, מכיוון שאני הייתי כל הזמן חורש את הטבלטיות, וכשהייתי רוצה מחשב רגיל, הייתי קונה אחד בנפרד. עניין של דעה (וכסף).

Black Plastic

New member
תודה..

על ההודעה המעניינת. אין לזה תמיכה בכלל בעברית ? הווינדוס מגיע עם תמיכה עברית אני מניח, וזיהוי הכתב ושאר הפונקציות לא ? אני מחפש בכיוון של convertible כי אני חייב שיהיה גם נייד לעבודות שלי. לפונקציות ה"סטודנט" נראה לי נוח מאוד עניין הטאבלט. יש מחשבים חזקים של acer וfujutsu שמגיעים עם גם מעבד 2GHZ ו512 RAM. זה די חזק אפילו למחשב נישא סטנדרטי לא ? חוץ מזה יש לעוד מישהו המלצות/הערות על מחשבי TABLET ?

Ixion

New member
כמובן שהWINDOWS XP

הוא עם יכולת הקלדה בעברית (ועברית שאתה רואה) - כמו בכל windows, אבל פונקציית זיהוי הכתב\קול היא באנגלית בלבד. כן, גם במונחים של לפטופים מעבד 2 GHZ זה די חזק. בכלל אני מצאתי דיל באמריקה ב1900 דולר את הC200 של אייסר במקסימום קונפיגורציה (כולל 2 סוללות, צורב DVD, סונומה 2 GHZ , ג'יגה DDR2 ועוד) זה יוצא די משתלם אפילו לייבא אותם. מחשבי פוג'יטסו הם טיפה יקרים. הכל תלוי בתקציב...

Black Plastic

New member
ה C200

פחות יפה מה 310 מאיפה אחיך קנה את הגייטווי ? מהאתר ? מחו"ל ? מאתר קניות אחר ? מה עושים כשקונים כזה מחשב מבחינת תמיכה ושירות ? האם היבואנים של ACER ו/או FUJITSU יתמכו בי ? ופונקצית זיהוי הכתב לא ניתנת לתכנות ? וככה להגדיר פונטים בעברית ? כמו כן האם מסך 12.1 מספיק או שכדאי להרחיב ל14 למרות התוספת הקלה במשקל ?

Ixion

New member
אחי קנה אותו

מwww.buy4less.co.il במסגרת מבצע שהיה שם. הוא קנה אותו (דגם 275XL) ב9000 שקל, וכעת המחיר חזר לסביבות ה11000. buy4less האלה מוכרים בעצמם מכשירים מיובאים, עם עברית, אחריות ושירות מלא. אולי תנסה לחפש משהו אצלם. אם אתה קונה אצלם - אליהם אתה הולך בשביל שירות ואחריות. זיהוי כתב\דיבור לא ניתנתים לתכנות. בדקתי. להגדיר פונטים בעברית זה כבר אתה מקבל WINXP עם כל מה שצריך מB4L (הם מטפלים בכל הנושאים, כולל עברית במקלדת וwindows תומך עברית). הרעיון בטבלט הוא להחזיק אותו ולצייר, והמשקל לדעתי חשוב יותר מ2" במסך. לא רק זה, על הניידות הזאת משלמים בדר"כ יותר (קטן יותר = יקר יותר). 14" שוקלים כ2.5 קילו. זה תלוי בך כמה אתה מוכן להקריב, והאם אתה רוצה שפשוט יהיה לך את הפונקציונאליות של טבלט או פשוט מחשב רגיל. המחירים בB4L הם יחסית יקרים, ובגלל זה אמרתי לך על להזמין מחו"ל (אם יש לך קרוב שם שיכול לקנות ולשלוח או משהו כזה), זה יכול להיות זול יותר.

Black Plastic

New member
ואיך הוא

הסתדר עם פונקציית זיהוי הכתב שלא נתמך בעברית ? הוא סטודנט ? מה השימושים שלו ?

Ixion

New member
פונקצית זיהוי הכתב והדיבור

באנגלית הם זהים לכל טבלט, מאחר וזה עניין של תוכנה (הפונקציה היא של WINXP TABLET PC EDITION).

Black Plastic

New member
שאלה לניידים בכלל

מה עדיף מבחינת מעבד pentium m 1.83 או intel dothan 1.2 ? בכלל מה ההבדלים והיתרונות בסוגי המעבדים הניידים ? pentium m/dothan/amd

Ixion

New member
נראה לי קצת התבלבת

דותן זה סוג של פנטיום M. פנטיום M מגיע הרי בשתי וריאציות: דותן ובניאס. בניאס הוא הישן יותר, ו"מתהדר" ב1MB של level 2 cache, לעומת 2MB בדותן החדש יותר. כיום, כמעט ולא מוכרים פנטיום M שהוא לא דותן (אבל כדאי לבדוק בכ"Z, כדי למנוע טעויות כואבות). מעבדים ניידים הם חסכוניים במיוחד בנוגע לצריכת חשמל, ונותנים ביצועים טובים במיוחד, גם כשמשווים אותם למעבדים שולחניים. כמובן שמעבד שולחני (כמו פנטיום 4 EE) יהיה חזק בהרבה מפנטיום M, אבל עדיין מדובר במעבד קטן, חסכוני ואמין.

Ixion

New member
אגב, תוכל לראות בטאגליינס הסברים

יותר מפורטים.

Black Plastic

New member
תודה

עדיין אני מתלבט לגבי איזה טאבלט לקנות. האמת שאני כבר לא יודע אם שווה להשקיע את התוספת של כמה מאות שקלים רק בשביל הפונקציות של הטאבלט. למרות שזיהוי קול אני לא צריך בעברית (איך זה עובד בדיוק באנגלית?) וזיהוי טקסט אני גם לא צריך כי אני אוכל להקליד בעברית.. האם לדעתך זה באמת משהו שסטודנט יוכל להיעזר בו או שזה באמת מיועד רק לאנשי עסקים ? כמו כן, מה תוכל לספר לי על ACER ו FUJITSU ו LG מבחינת אמינות רכיבים שוב תודה

Ixion

New member
../images/Emo26.gif

זיהוי קול זה גם משהו נחמד, אבל לא מושלם. בכל טבלט יש מיקרופון מובנה, ובמקלדת על המסך יש כפתור מיוחד שאתה לוחץ, ומפעיל את זיהוי הקול. אתה יכול להגיד משהו שעל המסך כמו למשל "start menu", וזה יפתח את תפריט התחל. לאחר מכן אפשר להגיד "All programs" וזה יפתח גם את זה. ככה כל דבר שאתה רוצה להגיד, כולל הכתבה בוורד וכל התוכנות שתרצה. אתה אמור "לאמן" את המחשב לזהות את הדיאלקט שלך ולשפר את המנגנון. זה לא מושלם, אבל ממש נחמד (ובאנגלית בלבד). זיהוי טקסט כמו שאמרתי כבר - עוזר למשל כשאתה רוצה לגלוש במצב טבלט. כיף לא נורמלי. לדעתי טבלט PC זה העתיד של המחשבים הניידים וזה לא כזה יותר יקר ממחשבים ניידים רגילים. כמובן שאפשר לשרוד את הלימודים ללא טבלט, בדיוק כמו שאפשר ללא מחשב נייד. לדעתי הדרך הכי טובה לדעת זאת זה רק אם תתנסה בעצמך, ותראה אם אתה אוהב את זה ואם זה מדבר אליך. כמו שאמרתי כבר, פוג'יטסו הם מספר 1 בשוק הטבלטים. הם שם מההתחלה, ויש להם את הטבלטים הכי הכי טובים (עם דגש על טכנולוגיה מתקדמת כמו זיהוי טביעת אצבע, וחיי סוללה של 7+ שעות). אם אתה יכול ורוצה - תקנה פוג'יטסו. ACER הם גם טובים בטבלטים (שקיבלו ביקורות טובות דווקא). הדבר הכי טוב שראיתי אצלם זה דווקא המחיר המשתלם. LG - אני לא מכיר טבלטים שלהם, וגם על ניידים רגילים לא חושב שהייתי ממליץ עליהם. מקווה שעזרתי, עידו.

Black Plastic

New member
תודה

באמת עזרת המון. אני עדיין ממשיך לחקור קצת עד שאמצא את הטאבלט המתאים לי אבל אני מאמין שזה כבר יהיה בקרוב. מצאתי כמה חנויות אונליין שיש שם כמה דגמים במחירים סבירים, קצת יקרים אבל הוגנים. בכל אופן אני עדיין מתלבט לגבי המפרט, חשוב לי שיהיה מחשב חזק אני אעבוד בעיקר על תוכנות של כלי פיתוח תוכנה וחשוב לי שלא ייתקע המחשב בגלל שאאוטלוק ו.net סטודיו ו word פתוחים ביחד. חשבתי על משהו באזור ה 1.83, 512, 60-80GB. העניין הוא שאני צריך גם בלוטות וצורב מובנה וגם סורק אצבעות, ויש הרבה דגמים שכל אחד מציע משהו אחד אבל מחסיר משהו אחר.. בקיצור זה לא כל כך פשוט למצוא מחשב שמתאים לך :) אני אשמח אם עדיין אוכל להתייעץ איתל אם יהיה לי משהו. תודה.

Ixion

New member
בשביל תכנות

הייתי דווקא ממליץ לך על מחשב סטנדרטי של 15". מסך גדול (לכל הטקסט שחור-לבן הזה) בלי לוותר על הניידות. אני פה אם תרצה להתייעץ, בכל אופן. עידו.

למעלה