למישהו יש הסבר???

בטח מבאס

וגם אצלי אף אחד לא מקפל כביסה חוץ ממני (ואת יכולה לשים יותר סימני קריאה אצלי כי יש לי בלי עין הרע משפחה גדולה) וגם אני בטח אתעצבן אם יהרסו לי ת'קיפולים.. אבל!!! מכאן ועד להרגיש "מאוד רע עם המצב" וש"הדבר יהיה "ניכר על פניי", ולעורר את רגשות האשמה שלו ועוד לחשוב שזה טוב (?!!) - לי, כאחת שסבלה מאוד מסחטנות רגשית, ממש כואב לקרוא את זה. והמשפט הזה בכלל "עשה לי את זה": "זה מה שמגיע לאמא רגועה שנותנת חופש (עם גבולות במקומות שרואה לנכון) כמוני?" אמא שלי ז"ל, שתבדל לחיים ארוכים, מדברת מגרונה... לעניות דעתי הבלתי נחשבת שווה לחשוב פעם נוספת על התגובה הזו ומה היא יכולה לעולל.

לדעתי הלא נחשבת...

דעתך מאד נחשבת. והיא לא ענייה כלל וכלל.

יערית

New member
סחטנות ריגישית

לא מוצדקת אבל יכולה להבין את התסכול כשהילד חוזר אחרי תקופה ומוציא אותך מדעתך בגלל שהוא מתוסכל. לא תמיד אנחנו באותו רגע לוקחות אויר ומבינות את רוח הסערה,בטח שהמשפט "למה הוא עושה לי את זה" לא לעיניין הרי באמת הילד לא עושה שום דבר שם בכוונה לה, כן גם אני מבינה ומכירה איך זה לגדול בצל של סחטנות ריגשית.

אנחנו כבוגרים...

לא תמיד מבינים את רוח הסערה... יש לך מושג איך זה ליות ילד...עדיין בלי אותה כמות כלים להתמודדות...ולהבין את רוח הסערה?

יערית

New member
אצלי בשורה התחתונה

גם המבוגרים בינינו טועים כי הם אנושיים ובני אדם,גם ההורים טועים וטובעים בים של חרדות איפה טעו ואיפה יטעו,ללמוד וליישם,ללמוד מטעויות ולא לחזור עליהן.אני בטוחה שהיא לקחה איתה משהו מהשירשור הזה:))

התגובה של נגה...

הייתה מאד עיניינית...רק לא הייתה לטעמך. מובן. עדיין...נסי לקרוא את תגובתה שוב...ללא הגנות של אגו פגוע... היא רואה נכון ת'תמונה...נסי,ולו לטובת בנך.

אני מוכנה לנסות..

קודם כל.. רק לציין שגם אני אומר לך שהוא רק בן 8 בניגוד לכבר בן 8. ולעניין הניסיון שלי להסביר... הוא היה כמה ימים אצל אבא שלו. הוא אולי צריך לבדוק שוב אם את עדיין אוהבת אותו.. שלומפריות מותחת גבולות, בודקת עד כמה יסולח לו.. אולי ככה הוא בודק אהבה... אולי אני טועה, אבל ניסיתי.. חוץ מזה, אפשר להגיד לו לקפל בחזרה אבל נקי, בלי להאשים. בחייך... אל תהיי פולניה..<לי כפולניה מרוקאית טהורה מותר להגיד!> מה זה "למה זה מגיע לי ממנו?!", אאימל'ה.. זה מזכיר לי את אמא שלי. טיפוח רגשות אשמה זה מתכון בדוק לצרות במערכות יחסים והרס שלהם. א. הוא ישמח להשתחרר ממך ולברוח רחוק.. כי כל אחד טועה אבל אף אחד לא אוהב להרגיש אשם! ב. זה נהפך לטרנד של קורבניות.. ויש לזה שם: סחטנות רגשית. אף אחד לא אוהב להיות בקשר עם אנשים שסוחטים אותו רגשית. ג. ילד קטן בן 8 לומד מהר מאוד איך לסחוט בחזרה.. וכך גם יכונן את היחסים שלו עם אחרים.. כי את יודעת.. יותר משלומדים ממילים לומדים ממעשים וממודלינג.

Rinattt

New member
@שוט...

גם אנחנו בבית שלנו קרי המקום הפרטי שלנו מתנהגים הכי טבעי הווה אומר מתנהגים בחופשיות ואיך שבא לנו כי בבית שלי אני זו ממש אני :) אצל אחרים אנחנו בגדר - אורחים.

ילד בן 8

יש לי ילדה בגיל הזה, ממש אישה קטנה, מסדרת את חדרה בסדר מופתי ממש,אך מימנות של כביסה קשה לה עדיין לטעמי, ובקשת הסברים, הילד הגיע מרוגש לאחר 4 ימים, החויות שחווה יחד עם אביו, החופש שנמצא בו, שום דבר חלילה לא בכוונה, "למה זה מגיע לך"? זה לא משהו שהוא ישיר מכוון אלייך,לא בגלל שאביו מחזיק אותו קצר, ואם כן, ילד יודע להפיק תועלת לצרכיהם האישיים, יודעי להתנהל, והכי טוב מיומנים בלשרוד בכול מצב, ואני חוזרת ואומרת, הוא רק בן 8, לא בוגר מנטלית ונפשית, למה לבגר אותם מהר? מה שהיה הכי נכון לעשות, לשמוע חויות, לחבק, לומר "כמה התגעגעת", .,כמה הבית ריק בלעדיו", .,כמה שמח לך שהוא כאן", "את בטוחה שהיה לו כי'ף עם אביו", "את שמחה שהוא נהנה", ותמיד יש מחר, לכביסות קיפולים............ והוא רק בן 8, מותר לו לא לדעת הכול....... ולהיות שטותי וילדותי עדיין. לטעמי.

מצוטטת

New member
האמת

קשה למצוא הסבר בכלל מול סחטנות ריגשית עוד פחות כשזה נוגע בילדנו ולא חשוב מה גילם!

n o g a1

New member
חסר לך משהו

הסחטנות הרגשית בפולנית "למה זה מגיע לי , למה? טוב נו , שוין ... אנוח בקבר"

כשאני מחייכת פה איתך...

בבפנוכו שלי משו בכל זאת מתעצב לו.... בגלל הילד. ג'יזססססססססס...כמה נזק שזה עושה. אבל תהנו...אני אשאר לי לבד בחושך.

מצוטטת

New member
אני שם.......

עניתי במלוא הרצינות מי שקצת מכיר לי ואת כתיבתי משוכנעת שהבין!

למעלה