למישהו יש הסבר???

ים שקט 34

New member
למישהו יש הסבר???

הבן שלי חזר לפני שעתיים מאבא שלו, אחרי ארבעה ימים שלא היה איתי. כמו תמיד שמח לחזור (הפעם גם שמח לראות את אבא שלו יוצא מהבית שלנו). אבל, אחרי נשיקות חיבוקים ודיווחי געגועים, פיזר את כל הכביסה (3 מכונות) שקיפלתי לידו. אמרתי לו שאני מאוד כועסת וביקשתי שיקפל את הכל בעצמו. הוא מאוד השתדל ועשה כמיטב יכולתו. הרגשתי מאוד רע עם המצב והדבר ניכר על פניי, מה שעורר את רגשות האשמה שלו (וטוב שכך!). הוא ניגש אלי ואמר שהו מצטער. אמרתי שגם אני והייתי ממש על סף בכי (למה זה מגיע לי ממנו?!), שכחתי לציין שהספיק להרוס עוד שני דברים בשעתיים האחרונות - הכל כמובן בטעות. לא ברור לי למה. אולי קצת בעצם- אבא שלא מחזיק אותו יותר קצר (הרבה יותר קצר), ובכל זאת, זה מה שמגיע לאמא רגועה שנותנת חופש (עם גבולות במקומות שרואה לנכון) כמוני? אני מרגישה שהוא באמת לא מתכוון (זה לא הוא זה הילד הרע שבתוכו :)) אבל הוא כבר בן 8

קטי30

New member
או שזאת הדרך שלו לקבל את הצומי

שלך שכל כך חסר לו (בכל זאת 4 ימים
) עזבי כביסות עזבי הכל פשוט תהיי איתו עד שירדם וילך לישון אח"כ יהיה לך גם שקט וגם מספיק זמן לסדר ת'הההההההכל ערב מקסים לכם שניכם

../images/Emo4.gif

אל תתני לו הרגשה של "ילד רע""בלאגניסט""שלומפר"או דומה, כי את עלולה לקבע בו אופי מסויים שעלול ללוות אותו הלאה כל חייו. אין ילדים רעים,ההורים עושים אותם כאלה.

n o g a1

New member
מודה

לא היה לי קל לקרוא את מה שכתבת - מודה! את כועסת על הילד בן ה-8 שחזר מאביו אחרי שלא היה איתך 4 ימים על פיזור הכביסה??? את כועסת על הילד בן ה-8 שלא מתחשב בך , "למה זה מגיע לי ממנו"? את מפעילה אצל ילדך רגשות אשם , מפעילה אותו להיות בשבילך מתוך יסוריי מצפון על כך שלא מגיע לך יחס כזה או אחר ממנו. לא ברור לי כלל... באמת! מזל שהוא באמת לא התכוון כי הוא ילד טוב:) , בדקת אם גם טוב לו ? או שהוא רק "ילד טוב" בתוכו פנימה , פנימה? "הוא כבר בן 8" בהחלט גיל בוגר :( אני יודעת שאני נשמעת ביקורתית , אמרתי מראש לא היה לי קל לקרוא. כן , יש בי ביקורת על מה שכתבת. לאמא רגוע שנותנת חופש מגיע , מה? את אכן נותנת חופש? בטוחה?

יערית

New member
"למה זה מגיע לי?"

אלו הרגעים(שעות) של ההתחלפויות בין "משמרת" אבא לאמא,גם אצלי הם חוזרים רועשים ביותר(לא שאצלי הם שקטים),אבל מרגישה שאצלו הוא דיי מגביל אותם וכשהם אצלי הם פשוט פורקים כל עול. ממש מרגישה סרט שדומה לי זה לא קל,אבל כשמסבירים לילדים שמאד קשה לקבל אותם ברוח סערה שכזו,כשמיד מתחילים עם חיבוקים ארוכים צמודים ולא נותנים להם להיתפזר בבית,הם מרגישים שוב בטוחים,ככה זה עבד אצלי כמה פעמים,פעמים אחרות שכחתי לעשות זאת:)). אני שוחחתי על כך עם האקס שלי,זה לא אומר שזה יעזור, אבל העברתילו את המידע שזה בכל פעם כשהם חוזרים ממנו.

n o g a1

New member
כל מעבר

ממקום למקום מעורר אי שקט , אצל ילדים ואף אצל מבוגרים. בתהליך החינוך למדנו , אנו , המבוגרים להסתיר את אי השקט מהמעבר אך כולנו מכירים את התחושה. לילדים קשה לעבור ממקום למקום , הם מפוקסים על מקום מסויים - פתאום הופס שנוי. על אחת כמה וכמה במעבר הטעון מבית הורה אחד לשני במצב גירושים. הילד נדרש לפתח מיומנויות של שנוי תפיסת עולמו מבית לבית , הרי מן הסתם , קיים תהום בין ההורים. הבתים כל כך שונים , המסרים כל כך אחרים. לא קל להם. נכון , מה שכתבת , לחבק אותם. לכעוס על אי שקט כשהם חוזרים , סליחה? מותר להם להיות לא שקטים , חשוב שלא יסתירו את זה . וואלה זה קשה , אמיתי.

יערית

New member
אני לא מסתירה כעס

אני מאפשרת השתוללות ביום יום(בכלל לא שואלים אותי),אבל במיוחד כשחוזרים מבית "מסנדל" את הרוח והנפש,הילד חוזר ופורק כל עול במקום שהוא מרגיש הכי בטוח,בלי שום קשר לבית אמא או אבא. אצלי זה לא נגמר באי שקט,הקטנה שלי רוצה פירוט מלא של הדברים שעשיתי בשבת בלעדיהם
בלעדינוווווווווווווווווווווווווווווווווו,ככה היא צועקת לעברי בכל מוצ"ש שהם חוזרים:))) (נו באמת,יש דברים שעשיתי בלעדיהם ולכן הם נולדו לא כך?)

n o g a1

New member
מוכר , מוכר

גם אצלי משתוללים. רבים. תוקעים מרפקים אחד בצלעות רעו. הדובדבן זה הדו"ח המפורט שהגדולה מבקשת - אני מכנה אותה "המפקחת":) מוכר , אמרתי? כולנו באותו סרט...

יערית

New member
../images/Emo13.gif

כמו שחז"לש אמרו:הדשא של השכן לא ירוק יותר,זה רק נדמה כי זה דשא מוכן

n o g a1

New member
ים שקט היקרה

אינך ים שקט כלל וכלל. תגובתי עניינית היתה לחלוטין. קשה לך לשאת אותה - יכולה להבין לליבך. היא היתה תגובה ביקורתית. מעט פעמים הגבתי בביקורת כה נוקבת על נושא מסוים. לא מצליחה להבין עד הסוף את אשר כתבת. הילד בן 8 חזר אחרי מספר ימים אצל אבא שלו ,היה לא רגוע ולא קיפל את "הפאקינג כביסה" שלו? ואוווווווו! אמל'ה! אבל הוא ילד טוב , לא רע . לא התכוון להכעיס את אמא... ולא ים, לי לא קשה לקבל ביקורת על תגובתי. מסוגלת לשאת אותה בקלות יחסית. לא מצליחה להבין אותך , את עולמך אך בעיקר רואה את בנך...

יערית

New member
נוגה מתוקה

זה לא שהוא לא קיבל את הכביסה שלו,היא קיפה 3 מכונות כביסה,בטח היו מונחות איפה שהוא והוא הוציא עליהם את האגרסיות שלו. וואה זה מבאס ,אחרי השאגה אפשר לקפל בחזרה,אצלי חוץ ממני אף אחד,אבל אף אחד לא מקבל כביסה!!!!!

למעלה