למישהו יש המלצות

longride

New member
למישהו יש המלצות

איך להתמודד עם התנאים והיתושים בג'ונגלים של הפאמפס בבוליביה ?

לא ברורה השאלה...

מול יתושים אין דבר יותר טוב מבגדים ארוכים... ותנאים? מי שמחפש מלונות ברמה גבוהה כנראה לא ימצא אותם שם...

shaishoo

New member
לא בעייה

גם ניתן לרכוש תכשיר OFF שהוא די טוב וגם לובשים חולצות ארוכות שקונים בחנות יד שנייה, חולצות בר-מצווה כאלה דקות עם שרוולים ארוכים ואתה מסודר.. כשתגיע לשם כבר תראה\תבין

maz

New member
יש כל מיני שיטות

לאכול שום טרי למרוח תכשיר דוחה יתושים (מקומי או ישראלי - אותו דבר) לישון עם כילה ללבוש בגדים ארוכים אבל האמת - אין ממש דרך להמנע מעקיצות, אולי קצת להפחית. אולי.

jeshu

New member
העניין הזה של שום טרי זה בריא מאוד אבל לא מזיז ליתושים.

longride

New member
כילה זה אחד הדברים שלא קניתי

איך זה נראה, איך בדיוק משתמשים בזה ?

longride

New member
במילה אחת- אכזבה../images/Emo10.gif

כל פעם מחדש אתה מאכזב אותי כמנהל הפורום הזה, עם התגובות המעצבנות וחסרות התועלת שלך, נו מילא, מזל שיש כאן אנשים אחרים שיש להם דברים מועילים לכתוב אני יודע מה זה כילה, אני יודע מה תפקידה ואיך בעיקרון זה נראה השאלה שלי התייחסה לזאת שמיועדת לטיולי תרמילאים.

sela v

New member
איש

שאלת איך זה נראה? אז עניתי לך. לא מבין ממה אתה מתאכזב בדיוק? האם שילמת תמורת השאלה, ולא קיבלת תמורה? עכשיו לגבי השאלה למה זה משמש? מה לא מובן בדיוק? כי אם רואים את התמונה. מבינים בדיוק למה זה משמש. זוהי רשת צפופה שיתושים לא יכולים לחדור אותה.

sitvaniyot

New member
על יתושים , כילות וכל השאר

יתושים-חרקים מעצבנים שמזמזמים על יד האוזניים ועוקצים את כולנו. אני נוהגת להתמרח בתכשיר מקומי, אחרי שהיה לי ניסיון רע בתכשירים שהבאתי עמי. הדבר היחיד שמצאתי שעוזר זה תכשיר אוסטרלי הנקרא בושמן ובא בשני חוזקים. באחד אני משתמשת בעיר ובחזק יותר (80% דיט) בטרקים. אבל כמה כבר אפשר להחזיק במלאי? עכשיו, חוץ מיתושים יש עוד חרקים שעוקצים, למשל סוגים של זבובים, אז יוצא שנעקצים גם ביום וגם בלילה. הכילה טובה לשינה ובתנאי, שאין בה חורים ושמים אותה כך שלא יוצרו פתחים ליד המזרון וכו.. כדאי לקחת חבל כדי שיהיה איך לחבר אותה במקרה ומקום הלינה לא מצויד במסמרים של טיילים קודמים. לפעמים צריך לאלתר נקודות עיגון. המומחים אומרים שכדי להמנע מעקיצות צריך ללבוש בגדים ארוכים ובהירים, כי כל העוקצים נמשכים לצבעים הכהים. פשפשים גם הם עוקצים. הפטנט שלי הוא להביט על המזרון ולחפש כתמי דם. ואם מצאתי? יש אתי יריעות ניילון דקות (הם נקראים בסופר מרקטים מפות שולחן ונמכרים באריזות של 6 או 10) אני פורשת יריעה או שתיים כאלו, על זה את השק"ש שתמיד אתי, וישנה בשלוה. ושורה תחתונה למי שאין כוח לקרוא את כל זה - מה שמעצבן זה בעצם הגירוד בעקבות העקיצות שמהן ממש אי אפשר להימנע, אז בואו נטפל בגירוד. לשם כך יש תכשיר שמכירים כל האלרגיים, כדור של אהיסטון בתיק עזרה ראשונה ונפתרה הבעיה!!!!

natyh

New member
תראה

כילה בארץ מיועדת ליתושי ענק . זו שקונים בדרום אמריקה מיועדת ליתושים שלהם . אז כמי שהיו לו את שני הסוגים וזו שהשתמשתי בה המקומית טבעה בנהר ההוא אז ... וו שיש לי הישראלית נשארה אחר כבוד בארון עד עצם היום הזה . קנה שם ... נתי

jeshu

New member
כילה טובה גם נגד עכברושים מנסיון אפילו הקטנים שבהם.

maz

New member
אין צורך לקנות

גם ברורנבקה (משם תצא לפמפס) וגם במאהל שישנים בו בפמפס יש כילות מותקנות על המיטות.

maz

New member
ועוד משהו

אתה תדע את זה בעצמך כתחזור, אבל לידע כללי לפני: הפמפס הן איזור ביצות. בגלל מפלס המים הגבוה זה איזור בתוך יער הגשם שאין בו יער. לכן ההגדרה "הג'ונגלים של הפמפס" לא נכונה. אם כבר - הפמפס שבתוך הג'ונגל קח גם משחה להקלה על האיזורים העקוצים (פניסטיל ג'ל למשל) תהנה

jeshu

New member
להסביר לעצמך שזה המחיר של לבוא ולראות את הפמפס של בוליביה.ושאתה בא מתוך בחירה - כמו כן דוחה יתושים צה"לי הוא הטוב ביותר בו ניתקלתי. תרופות נגד מלריה - אם כל הנאמר על התרופות זו מחלה מסוכנת אז תברר אם יש שם.חיסונים נגד מחלות אחרות שמועברות ע"י יתושים. וזו הסכנה האמיתית מעבר לאי הנוחות. אגב,אני כרגע על מפאקווין - שלשום לקחתי את הכדור האחרון.זה עושה לי הפרעות בשינה באופן קבוע...ומביא חלומות מוזרים שאת חלקם אני זוכר.לחלומות האלה יש יותר הרגשה של מציאות. זה קרה לעוד מישהו ?

jeshu

New member
ואגב הנושא האנטומולוגי לא הייתה לי שום בעייה להתמודד עם יתושי אתיופיה,אבל לעומת זאת יש שם פרעושים אימתניים.הם גדולים וקשים לפיצוץ.הם קופצים וקשה לתפוס אותם.בלילה אחד שהתארחתי בבית של כפריים במדינת טיגראי שבצפון מזרח אתיופיה ננשכתי עשרות ואולי מאות פעמים.כל הכתפיים,הבטן,הגב והירכיים היו מלאים בנשיכות - ופרעושים לא עוקצים.הם חופרים בעזרת גפי הפה שלהם בור קטן שממנו הם שותים את הדם.יאמר לזכותם של הפרעושים האלה שהם לא אוהבים את הצואר,הפנים,המפשעה וכפות הידיים.לא ישנתי דקה באותו לילה וגם בלילות אחרי היה קשה להרדם בגלל הגירוד. הם גם לא הסתדרו עם שק השינה שלי שמצופה בחומר ניילוני מבפנים.את שק השינה של שותפי לטיול בהרי הסימיאן הם מילאו ושם הציפוי היה בד כותנה. והם ממלאים את הבגדים ומתחבאים בין התפרים והכפלים וכל כך רציתי איזה תכשיר כמו שאני מורח לחתולה שלי על העורף שהורג אותם תוך 48 שעות...

sela v

New member
לגבי המפקווין

למה לא לקחת מלרון? האם בגלל המחיר? לגבי הפרעושים, האם לא כדאי לישון בשל כך באוהל?

esttg

New member
לפי דעתי

לא עוזר כלום ועכשיו לאחר מעשה נראה לי שהכי טוב זה לקחת איזה כדור נגד אלרגיה כדי שלא יורגשו העקיצות ופשוט לסבול את זה יותר רגוע

jeshu

New member
מלרון עולה לכדור כמו מפאקווין אבל צריך לקחת כל כיום. וחוץ מזה הייתי מפסיד כמה חלומות ממש מיוחדים.

למעלה