על יתושים , כילות וכל השאר
יתושים-חרקים מעצבנים שמזמזמים על יד האוזניים ועוקצים את כולנו. אני נוהגת להתמרח בתכשיר מקומי, אחרי שהיה לי ניסיון רע בתכשירים שהבאתי עמי. הדבר היחיד שמצאתי שעוזר זה תכשיר אוסטרלי הנקרא בושמן ובא בשני חוזקים. באחד אני משתמשת בעיר ובחזק יותר (80% דיט) בטרקים. אבל כמה כבר אפשר להחזיק במלאי? עכשיו, חוץ מיתושים יש עוד חרקים שעוקצים, למשל סוגים של זבובים, אז יוצא שנעקצים גם ביום וגם בלילה. הכילה טובה לשינה ובתנאי, שאין בה חורים ושמים אותה כך שלא יוצרו פתחים ליד המזרון וכו.. כדאי לקחת חבל כדי שיהיה איך לחבר אותה במקרה ומקום הלינה לא מצויד במסמרים של טיילים קודמים. לפעמים צריך לאלתר נקודות עיגון. המומחים אומרים שכדי להמנע מעקיצות צריך ללבוש בגדים ארוכים ובהירים, כי כל העוקצים נמשכים לצבעים הכהים. פשפשים גם הם עוקצים. הפטנט שלי הוא להביט על המזרון ולחפש כתמי דם. ואם מצאתי? יש אתי יריעות ניילון דקות (הם נקראים בסופר מרקטים מפות שולחן ונמכרים באריזות של 6 או 10) אני פורשת יריעה או שתיים כאלו, על זה את השק"ש שתמיד אתי, וישנה בשלוה. ושורה תחתונה למי שאין כוח לקרוא את כל זה - מה שמעצבן זה בעצם הגירוד בעקבות העקיצות שמהן ממש אי אפשר להימנע, אז בואו נטפל בגירוד. לשם כך יש תכשיר שמכירים כל האלרגיים, כדור של אהיסטון בתיק עזרה ראשונה ונפתרה הבעיה!!!!