למישהו זה קרה פעם?

תותית146

New member
הבנתי

אתה יכול לתת לי דוגמה לאיזה פעולות כדי שאביו מה יש לי? כמה זמן זה יכול לערך?
הטקס שככ יושב על ליבי הוא חצי נכון.. יש לו בסיס ביהדות כך שקשה לי מאד להשתחרר מזה.
סליחה שאני נופלת עליך, אבל אתה יודע אולי מה כדאי לי לעשות ? אולי יש טיפול לכך ?
לא מצליחה לשחרר.. ואני מדוכאת מכך.

תותית146

New member
תודה רבה אנדר

כל מה שכתוב שם.. בדיוק ככה, אצלי. ואני בכלל לאדתיה...
תודה על העצות אנדר, האם אתה מטפל?/ פסיכולוג?

אנדר82

New member
הי רועי

תודה על הכנות, ואהבתי גם את השנינה בסיומת :)

אני חושב שאתה מעלה נושא חשוב שיש עליו גם לא מעט מחלוקות ודיונים במעגלים המקצועיים. אני חושב שבאמת אחת הטענות שיש על CBT היא שלעיתים מטפלים מתייחסים לבעיות כמחלה וכמשהו שניתן לפתור אותו. בפועל המציאות היא לרוב שונה. אני חושב שאתה צודק שאח המרכיבים הכי חשובים בטיפול זה הקשבה ותמיכה. יש אנשים שטיפולי חשיפה בשיטה הקלאסית לא מתאימים להם. באופן אישי אני פחות מתחבר למודל המחלה ומנסה לראות את הדברים כתופעות שנמצאות על רצף. לכולם יש משהו מן הטורדנות במצבים שונים בחיים. הסימון של זה כמחלה לעיתים גורם סבל ובושה.

יחד עם זאת, כשזה נעשה במסגרת מכילה ומקבלת ועם הידע המתאים, טיפול CBT עוזר להתמודדות עם תסמינים טורדניים. אני אומר את זה מתוך ניסיון טיפולי ומתוך עדויות מאנשים שטופלו וזה עזר להם. אין מכסה שמתאים לכל הסירים, ולכן אם טיפול אחד לא מתאים אפשר לנסות דברים אחרים.

אנדר82

New member
DSM

הי רועי,
קראתי את הכתבה הנ"ל, שבאמת מבטלת לחלוטין את המודל הרפואי ומעלה טענות קשות על ספר האבחנות הפסיכיאטרי ועל הגישה הפסיכיאטרית בכלל.
חלק מזה באמת מסבר את האוזן, וישנם מקרים בפועל שהפסיכיאטריה באמת חסרת אונים מולם.
אבל, ויש אבל, אם אנחנו מאמינים לשיטה המדעית - ואנחנו מאמינים לה ברמה שאנחנו מסכימים שהיא מספקת פתרונות (ולא את "האמת" עצמה, שהיא ככל הנראה לא בהשגתנו), אנחנו נכבד גם מחקרים מוקפדים שמגלים תוצאות יפות.
חלק מהמחקרים מראים שיש הטבות משמעותיות בבעיות נפש, למשל חרדה, דיכאון ו-OCD, עקב נטילה של תרופות מסוימות, או לחילופין עקב טיפול פסיכותרפויטי ממוקד. שוב, מחקרים עוסקים בסטטיסטיקה, ולא מדובר על 0 או 1. יש מקרים שזה עובד והחולה מבריא או משתפר מצבו באופן משמעותי, ויש מקרים שלא. השיטה המדעת חותרת למצוא את אותם מקרים שלא עובדים ולספק להם מענה - שוב דרך מחקר מוקפד. ברור שישנם ליקויים, ברור שיש כוחות פוליטיים (חברות התרופות למשל), אבל זה העולם שלנו, מורכב... אין צורך לדעתי לבטל לחלוטין את השיטה, זה קצת כמו לשפוך את התינוק עם מי האמבט, אם להשתמש בקלישה הגרוטסקית הזו. אנחנו הפקנו ועדיין מפיקים מן הגישה המדעית הרבה התחום בריאות הנפש, ולמרות שהיא רחוקה מלהיות מושלמת, היא מביאה מזור להרבה אנשים סובלים.

רועי10

New member
תודה לך אנדר על התגובה!

אמנם התכוונתי גם למשהו רחב יותר החורג הרבה הרבה מעבר לנתינת טיפול כזה או אחר, אבל במובן המצומצם תגובתך מספיקה ונכונה.

תותית146

New member
למישהו זה קרה פעם?

אני באמת לא יודעת מה ניסגר איתי. יש לי מחשבה שלא עוזבת אותי כבר בערך שלושה חודשים. לא מניחה לי- והאוסידי שלי מתבטא בכך שאני מרגישה שאני לא אני. ואז אני חרדה ומרגישה באמת לא אני וזו מין נבואה שמגשימה את עצמה. נשמע מוזר, אבל כן. לפעמים בחרדות - אני יושבת ושותקת, לא כי לא בא לי לדבר, אלא כי יש לי חוסר ביטחון מטורף שנובע מהחרדה שלי שנגרמת בגלל טקס לא נכון שעשיתי ואז אני מרגישה לא אני.
מישהו אי פעם הרגיש שהוא עשה טקס לא נכון וזה הטריד אותו ככ הרבה זמן ? (טקס ספציפי)
בדדכ הייתי מרגישה חרדה וזה היה עובר. אני כבר לא יודעת מה עובר עליי

למעלה