למישהו בכלל אכפת?

למישהו בכלל אכפת?

להיות אנטי גלובליסט זה לא כיף. צריך לצאת להפגנות, לקרוא דברים, להיות פעיל, לצאת מהבית. זה לא נשמע מפתה. איך שאני רואה את המצב ואת רוב האנשים בחברה הישראלית, לאף אחד לא אכפת מאחרים וגם לא מעצמם. איך אפשר להביא את האנטי גלובליזציה להמונים? איך אפשר לגרום להם לראות שהשלטון מוביל אותם לאבדון? איך אפשר לגרום להם להתעניין ולצאת לרחובות? כי בעצם.. למי זה אכפת? למה שמישהו יצא להפגין כשאפשר לשבת עם המזגן בבית ולהקשיב למוזיקה. שיר לסיום: המשורר המוכיח ישב בחדרו וכתב קובלנה נמרצת על "האדישות האנושית", על העניין הישן חדש של "איש לביצעו", על שהנה נופל האחד באמצע הרחוב ואין איש שם אליו לב. כך ישב וכתב - ונזדעזע; קול בכי ילד עלה באוזניו מן החוץ. שם שיחקו ילדיו. עם הקולמוס ביד הוא רץ ויצא אליהם בהול ושמחה גדולה תקפתו: ילד זר בוכה! ילד זר. גרשון שופמן
 

tookmy

New member
האם באמת רק הפגנות

הן הכלי היעיל? יש עוד המון דרכים. הרבה מאד אנשים לא אדישים. הרבה מאד אנשים פעילים. אבל, נכון שאין הפגנות של מאות אלפים ברחובות. נכון שדברים גדולים אפשר לפעמים להזיז בלחץ ציבורי, אבל יש לפעמים מאבקים שמושגים ולאו דווקא בדברים ארציים. למשל: יער הצבאים, לא נפתרה לגמרי הבעיה, אבל תושבים מקומיים א נתנו להקים שם קניון ולבנות, והתאחדו: דתיים, חילוניים, אוהבי הסביבה וכו´. אדם טבע ודין פועלת דרך בית המשפט: במקום להוציא להפגנות היא עותרת בג?ץ על תופעות של פגיעה באיכות הסביבה למען בעלי ההון . בחלקן של העתירות היא גם זכתה. נכון שהיה נחמד, ולו בשל הכוח שזה היה נותן לנו, לראות מיליון איש מפגינים ברחוב, אבל כמי שבעצמה לא הולכת להפגנות, אני בהחלט רואה את עצמי כפעילה: אני מדברת עם אנשים, כותבת באנטרנט, קוראת חומר וגם יש לי מדור בעיתון מקומי, בו לעיתים אני מביאה עצות מעשיות לאנשים על איך להפוך את עצמם לצרכנים ירוקים יותר, או מדוע מיחזור חשוב, וגם דברים פחות מעשיים כמו מאמרים נגד תרבות הצריכה, מידע על שקרים שהופצו בתקשורת וכו´. הפגנות ופקסים היא דרך מסויימת מאד לשינוי, וכל אחד מהא/נשים שאיכפת להם משנה בדרכה שלה.
 

zooey

New member
אני לא חושב שלא אכפת

אבל בין לימודים, צבא, עבודה וגידול ילדים לאף אחד אין זמן וכוח. המוזר הוא שדווקא האנשים שהכי אמרוים להיות מעורבים על מנת לשנות את עתידם הם הצעירים בין גילאים 18-30 אך כמובן שבדיוק בתקופה הזו הכי קשה לחיות בארץ. אני חושב שלכלולם אכפת אבל צריך להוציא אותם לרחובות. אגב רחובות, עם במקום רחובות פשוט אנשים יתאגדו ויחליטו לעשות חרם צרכנים ממשי זה יהייה משמעותי הרבה יותר. אני בעד מהתחלה במעגל הקוב אלייך והחוצה. פשוט לישם את הכל על עצמך, וללמוד את הנושא טוב על מנת שתוכל לשכנע אחרים
 

Felicityy

New member
שיר נחמד..../images/Emo68.gif

אבל נדמה לי שכבר נשכח הנמשל העיקרי שלו מרוב שימוש בו בכל מקום כמעט. אבל מה שמצחיק הוא שכאן הוא לא ממש הולך,השיר על האמפוטנטיות של הרדיקל הנהנתן. זאת משום שבדבר הגדול הזה שנקרא אנטי-גלובליזציה,שמורכב מהמון תנועות מגוונות ושונות מאוד אחת מהשנייה,חוסר המעש הוא אחד מדגליה-אם לא הדגל החזק שבהם. ההפגנות הן טובות,מסופקני אם רוב הגולשות והגולשים כאן נכחו באחת מהן,אבל הן לא העיקר. אין לי ממש צורך להתחיל כאן דיון באיכות והשפעת הפגנה על המצב,זאת מאחר ומי שבעד הפגנה יוצאת להפגין ואינה מחפשת צידוקים לכאן או לכאן-ומי שמעדיפה להשאר בבית ולצפות דרך הטלויזיה לא תחליט לשים סנדלים וחולצה ולעלות על בריקדות רק בגלל טיעון משכנע אחד או יותר-חופש המחשבה חשוב כאן ביותר. אבל המנופים של התנועה החדשה-מתחדשת הזו הם דווקא מנופי ה-אי-עשייה. אנחנו מנסים כאן לעודד לא לקנות מוצרי תאגידים,לוותר על מוצר שידוע שנוסה ע"י בע"ח,לוותר על מותגים למען איכות,לקנות בצורה פקוחה ובהירה ולא בצורה עיוורת והליכת שולל ע"י פרסומות. לכן,אם אתה יושב בבית שלך במזגן ומחליט לכרסם חטיף כלשהו-ההצלחה שלי תהייה אם תחשוב רגע לפני שאתה קונה אותו בחנות-כך לגבי השתייה,הכורסא שלך והטייק-אווי שאתה מזמין מול מסך שלך. לא איכפת לי שתראה אותי מפגינה יחד עם חבריי ביום מן-הימים רק דרך מסך הטלוויזיה-העיקר שתתמוך בנו בלב. כי את התאגידים,את העוולות הכלכליות,את העיוות שבניצול ילדים,נערים צעירים או סתם עובדים זרים עד מוות כמעט ,אפשר להכניע גם בצורה מבוקרת ומודגשת של אי עשייה. אם אתה יודע שחברה X מייצרת חטיף שנוסה ע"י בע"ח,אם אתה יודע שרשת מזון מהיר מסויימת מנצלת את עובדיה ונותנת להם שכר-רעב בעד משמרת כפולה ואינה נותנת תנאים סוציאליים נאותים-אתה יכול שלא לעשות-לא לקנות,לא לרכוש,לא לשים את היד על המוצר הזה-משום שבעצם העשייה אתה תורם לגלובליזציה. כך ש-נכונה המחשבה שהרבה אנשים לא ישושו לקום מהכורסא הנוחה כדי לחבל בשלטי-פרסומת בצורה שתגרום לצופים בה לדעת את האמת על הנושא-אבל גם אלה שבבית שקוראים עיתונים או מאזינים לרדיו יכולים לתת יד לשינוי בגישה. תאגיד חי עד שהוא מפסיק להיות רווחי ,ואז הוא מת. אתה לא תקנה את מוצריו-הוא ימות. בלי הפגנות,בלי מהפכים ובלי לוותר על שירה מודרנית,קלאסית ומשובבת. אני בטוחה שאחרי שתראה כמה אתה יכול לשנות ב-אי-עשייה של משו,וודאי תחשוב כמה אתה יכול לשנות באם תחליט לקום ולעשות משו.
 
אי עשייה זו גם עשייה

חרם זאת עשייה. גם בשביל חרם צריך להתאמץ. לא לכל אחד יש כח להתחיל להסתכל על תויות בחנות. ניסיתי לשכנע אימא של חבר שלי לא לקנות אוכל עם הכשר בד"צ ולה בכלל לא היה אכפת. גם אי עשייה זה דבר שקשה לעשות ולא כולם עושים אותו. לא לכולם ממש אכפת שהאוכל שהם קונים מממן המשך ניסויים בבעלי חיים, תנועות החזרה בתשובה או כפייה דתית. הרבה פשוט יצחקו עלייך אם תנסי לדבר על הנושא... חוץ מזה, מה יותר משכנע? פלייר מסכן שצילמת בשחור לבן, או פרסומת בטלוויזיה של חברה כמו "של" למשל שמראה את זיהום הסביבה וקידוח נפט בצורה יפה ורומנטית?
 

eYaL

New member
הממ..

את האמת, זה התחיל בשיטוט חסר כל יעד בעמוד הפורומים של תפוז בתקווה לראות משהו מעניין ..בין כל הערימה מצאתי את הפורום הזה חשבתי "נו, בטח עוד קבוצת מחאה שפתחו להם פורום לעשות רעש.." לאחר כמה הודעות שקראתי, ובמיוחד ההודעה הזו, הבנתי שבאמת יש הגיון ואמת במה שאתם מנסים להגיד רק אולי חסרה יכולת ההפצה שתגביר את המודעות לכל אלו יעזור מאוד גם אם יהיה אתר של הפורום שיאגד בתוכו את כל החברות שמנצלות עובדים, ושאר תאגידים ומוצרים פסולים אתר כזה יכול לשרת גם בהפצת התוכן, וגם בעדכון שוטף למי שמודע לנושא (אם צריך עזרה בבניה,..don´t be shy to ask) בהצלחה!!
 
טוב אז אל תהיה

זה לא ממש לעשות הפגנות... זה יותר סגנון חיים ודרך חיים זה חיים שהולכים נג"ד הסחיפה של הזר"םשל העולם הזה...
 
למעלה