למיקטל

yuval116

New member
למיקטל

שלום לכולם. אני נוטלת למיקטל 100 מ"ג בשעה 14:00 ובלילה בשעה 23:00 רציתי לדעת אם המרווח של השעות בערך מדוייק או שמעתי שניתן לקחת 200 מ"ג בבת-אחת. מה נכון? אודה על התשובה המהירה

אין קשר

מי אמר לך שצריך לקחת את ה200 מ"ג באותה בבת אחת? אני אישית לוקחת גם 100 בוקר וב100 ערב וככה הרופא אמר לי ואני גם לא מדייקת בשעה בוקר כשאני קמה וערב לפני שאני הולכת לישון (שכל יום זה שעה שונה)

חייםלוי

Member
מנהל
גם אני לוקח את התרופות שלי (לא

למיקטל) כל פעם בשעה אחרת - בבוקר כשאני קם ולפני השינה.

tropical888

New member
וגם אני לוקחת את התרופות

שלי כל יום בשעה שונה - בוקר צהריים וערב אף פעם לא באותה שעה מדוייקת. להפך, עדיף לך לחלק את המנה היומית שלך כדי שזה יהיה "מפוזר" לכל שעות היום ולא במכה אחת את הכל.

ענת71

New member
למה לקחת כדורים בבת אחת?

אני לא רופאה אבל ההגיון אומר לי: שלא לוקחים כדורים בבת את צריך לתת לכדורים להתפרק בדם בבוקר ובערב.(לא חייבים בשעה קבועה) אם ניקח כדורים בבת אחת אז הטיפול לא יהיה יעיל.

אז מה אנחנו רואים?

כאשר השעות קבועות, יש שינוי המינימלי ביותר של רמות התרופה בגוף. ככול שנשנה פעם 10 פעם 14 נקבל הפרשים גבוהים בין רמות התרופה בגוף במשך היום, וזה לא רצוי. במיקרה של לקחת פעם ביום נקבל הפרש גדול מאוד. לכן אם אין סיבה מיוחדת, אנחנו רוצים ליצור את השינוים הכי קטנים של רמות התרופה בגוף, שזה להישתדל כול 12 שעות.

../images/Emo45.gifכל הכבוד אבא של אפי

תודה!

aerox

New member
הרופאים בעצמם

אומרים שאפשרי לקחת שקמים ושהולכים לישון למיקטל זה אחלה כדור :) מי שלוקח שוכח שהוא חולה ביחוד שהוא מאזן אותו כי אני אישית לא רואה תופעות לואי למרות שאצלי זה כמו שעון שויצרי .(רוב הזמן)

למעלה