למיקטל- פסח

אפיל

New member
למיקטל- פסח

מישהו יודע אם למיקטל כשרה לפסח? ראיתי שלמודקס כן, אבל אינני יודע אם זה אותו דבר או לא (לא רפואית, אלא הלכתית...)

כשרות

נראה לי מפני שמדובר בבעיית בריאות כרונית אז ניתן לקחת את הלמיקטל בפסח גם אם קיים חשש לחמץ. נראה לי זה נכנס בהגדרה של חירוף נפש.

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo45.gif פיקוח נפש וזה מה שכתוב בלינק

שהבאתי מגובה בספרות הלכתית.

ruthty

New member
הי

גם אני שותה למיקטל ומבחינה הלכתית אין בעיה ההלכה אומרת שאם אדם חייב לשתות וזה פיקוח נפש אז אין בעיה

tropical888

New member
אפיל שלום

השאלה שלך נשמעת כשאלה מאוד מוזרה... מה זאת אומרת "האם למיקטל כשרה לפסח?" ואם היא לא כשרה לא תיקח את התרופה שלך למשך שבוע ימים?? ומה ביום כיפור אתה גם לא לוקח כדורים? חשוב, הבריאות חשובה יותר מכל דבר אחר שאפשר לוותר עליו והאם המשפט "פיקוח נפש דוחה שבת" מוכר לך? חג שמח ושבת שלום

tropical888

New member
כל תרופה כשרה לפסח כמו שביום כיפור

ניתן לקחת כל תרופה.

תשובה לאפיל ותרגיעו לכל השאר

אמנם קצת מאוחר להשיב על זה אבל לא ראיתי מישהו שהשיב על השאלה ממש. התשובה היא כן. גם אני לוקחת למיקטל ובררתי וזה כשר. אני לוקחת גם חומצה פולית והיא כנראה לא כשרה לפסח אז הפסקתי לקחת למשך שבוע במקרה הזה זה ממש לא קריטי אז אין בעיה. לכל אלו שקצת התקיפו- אני לא לוקחת ביום כיפור את התרופה. אמנם במקרה שלי זה קצת יותר קל כי רק אם אני לא לוקחת במשך יומיים מתחילים לי התקפים (לצערי, מנסיון) אבל גם למי שזה יותר מסובך מבחינתו להפסיק ליום אחד לא פשוט לקחת תרופות ביו"כ וצריך להתייעץ עם רב, כמובן שצריך להסביר לו היטב את המצב ולהבהיר לו את הבעיות שעלולות לנבוע מאי לקיחת התרופה יום אחד. המשך פסח כשר ושמח לכולם.

למעלה