למיקטל ולמודקס

למיקטל ולמודקס

אני נוטלת כבר כמה שנים למיקטל ובזמן האחרון יש בעיה במלאי שלו, אני תמיד טורחת ואיכשהו מצליחה להשיג למיקטל בחלקים מבתי מרקחת שונים..
מה אני אמורה לעשות כשאין לי אפשרות "לתור" אחר התרופה?
היום הייתי בבית המרקחת ולא היתה לי ברירה אלא לקחת למודקס..
א. האם לתרופה תהיה השפעה שונה?
ב. למה יש כזאת בעיה עם הלמיקטל?!

עדידי127

New member
רצוי לא להחליף תרופה

מאוד מומלץ להמשיך לכל הדרך אם אותה התרופה ולא לקחת כל חודש תרופה אחרת, גם כאשר מדובר באותו חומר פעיל.
דנו על כך פה בעבר וההבדלים הוסברו. תוכלי למצוא זאת בפורום.

ממה שהבנתי מהרופאה שלי, כל פעם קיים מחסור בתרופה כלשהי, והפעם הפור נפל על למיקטל.
כן, לא קל למצוא היום למיקטל מקורי.

לפני שאת מכתת רגליים לבית המרקחת תתקשרי מראש ותוודאי שיש מלאי. אם את מגיעה באותו היום אז יכולה לבקש שישמרו לך בצד.
תשדלי לא לחכות לרגע האחרון עם המרשם ולהתחיל לחפש את התרופה מוקדם ככל הניתן.

מעבר לזה, ניתן רק לפנות למשרד הבריאות ולהתלונן על המחסור.

דן116

New member
למיקטל

לאיזו קופת חולים את שייכת? אין בעייה במכבי ככל הידוע לי

עדידי127

New member
אין מחסור בלמיקטל בארץ

מבירור שערכתי עולה שאין מחסור.
חברי אי"ל שיש להם מרשם ספציפי ללמיקטל (הרופא הורה להשתמש בלמיקטל מקורי בלבד ולא תחליפים ג'נריים) מוזמנים לפנות לאי"ל לעזרה במידה ולא ניתן להשיג את התרופה במקום מגוריהם.
עדי

guligirl

New member
אין לך אפשרות להזמין מראש בטלפון?

אני תמיד מתקשרת יום או יומיים מראש לבית המרקחת, מזמינה את התרופה לפי המרשם, הם מזמינים לי אותה מהספק ושומרים לי אותה. כעת אני אומנם משתמשת בבית מרקחת פרטי, אך אותו סידור היה קיים גם כשהשתמשתי בבית מרקחת של הקופה (למרות שהייתי צריכה להתקשר יותר זמן מראש).
נסי לברר אם ניתן להזמין ולשמור, ואם אין אפשרות כזו, הייתי פונה לדובר הקופה שיפתור עבורך את הבעיה - זו בעיה שירותית וזו המחלקה שלהם.

אני אנסה זאת חודש הבא

היית בבית מרחקת של קופת חולים כללית?
אפשרי רק בבבית מרחקת של קופה או גם בסופר פארם?

guligirl

New member
אני לא בכללית

אז התשובה לגבי זה היא לא, אבל לגבי הסופר פארם התשובה היא כן גדול (בהנחה כמובן שהם מכבדים את המרשם, כן?). סופר פארם אף פעם לא מחזיקים תרופות מהסוג הזה במלאי באופן שוטף, כי אין בדיוק הרבה דורשים, אבל אם מזמינים מראש באופן ספציפי אין להם שום בעיה לספק את התרופה. צריך רק לוודא שהם מכבדים את המרשם שיש לך.
הייתי ממליצה לפחות בפעם הראשונה לפנות אליהם שבוע מראש, שלא תתקעי בלי תרופות.

למעלה