למימון

ליאור א.

New member
למימון

לא ברורות לי חלק מהקביעות שלך השימוש בכח בלא צו כנגד אזרחים - לא ברור תן דוגמא הריסת בתים בשטח - האם הכוונה להריסת בתים של משפחות מחבלים ? בנית התנחלויות בשטח כבוש - כבוש ממי מהירדנים ? הפרת זכויות אדם, ניחה, תמיד נחמד לשמוע זאת מערבים.

ariegur

New member
ליאור - אתה ממש מגזים !!!!

כשידוע לכל שהמדינות הערביות השכנות לנו הן דמוקרטיות וידועות בהקפדה מלאה וקפדנית על זכויות האדם. אני חושב שההתבטאות שלך היא ממש מעליבה ואינה נכונה. אגב, הנשיא אסד למשל, היה ידוע היטב ביחסו האנושי והחם לכל מתנגדיו. סדאם חוסיין הוא דמוקרט ידוע. ויאסר ערפאת ? הוא שה תמים . וישראל ? מתנהגים כמו נאצים. אריה

אריה =- יש לי משהו בשבילך

מאחר שנראה לי שאתה מאוד דלוק על ערפת נכנסתי למחשב שלו (יש לי שיטות) והעתקתי צילום של הספריה שלו. כאן תוכל לראות הוכחה כי הוא באמת לא שה תמים. גם צירפתי בשבילך קישור לעבודה בפלאש שהכין שרון על ערפת. שמתי לב שעדיין לא נרגעת מנושא השואה ואתה מזכיר אותו בכל הודעה שלך.

mimoon_m

New member
בעיות חמורות בהבנת נקרא..

אני מציע לך ליאור לקרוא שוב את ההודעה שלי ואז תכתוב מה שבא לך. אני לא קבעתי שום דבר. אני רק הזכרתי לך שהיו קביעות נוספות מלבד הקביעה שעליה אתה מדבר. נוח לך להתייחס לחלק מהקביעות. לבריאות.

ariegur

New member
מימון,

אני תוהה להגדרתך לגבי "שטח כבוש". מהם בעיניך שטחים כבושים ומדוע אתה חושב ש"השטחים" הם שטחים כבושים ? אריה

mimoon_m

New member
אתה תוהה? גם אני!

אני תוהה על זה שאתה לא מבין מה שאני כותב!! אני כתבתי שמישהו קבע!! אני לא קבעתי שום דבר.

ariegur

New member
אני לא מקבל את הביטוי "שטחים כבושים

" - כי צה"ל נכנס לשטחים אלה מתוך הגנה עצמית על מדינת ישראל. אני מקווה שלפחות לגבי נקודה זו אין ויכוח. אריה

mimoon_m

New member
נכון, בנקודה הזאת אין ויכוח..

אם כי הפוך ממה שאמרת. כך לפחות חושבים הרבה ישראלים במדינה שלנו. אתה אומר שנכבשו לצורך הגנה עצמית, אוקיי, אז בעצם אתה אומר שזה כיבוש.

mimoon_m

New member
לא, בעצם אתה אומר, צה"ל נכנס לשטחים

מה הפירוש של נכנס לשטחים? הוא נכנס לטייל בשטחים אולי? או לבצע אימונים? נכנס לשטחים = כבש את השטחים!

ariegur

New member
אז בוא רגע נעזוב נכנס/כבש,

לצורך הויכוח נאמץ את המילה "כבש". אתה מוכן לספר על המהלכים שהביאו "לכיבוש" הזה ? אריה

mimoon_m

New member
אני מסכים איתך, אבל...

אין לי ויכוח איתך על הנסיבות שבהן החל כיבוש השטחים. אך אני חולק על דעתך בנושא ההישארות הממושכת שם. הכיבוש משפיע מאוד על חיי היום יום של כולנו, מהרמה הכלכלית ועד מצב הרוח הכללי. אתה יודע שכיבוש השטחם איננו יכול היום להביא בטחון למדינה. לדעתי ההפך הוא הנכון. הכיבוש מוסיף לתסכול ולייאוש של פלסטינים רבים ומגביר ת המוטיבציה בקרב חלק מהם לפגוע בישראל, דרך אזרחיה החפים מפשע. רק יציאה מהשטחים, בהסכם, והפרדה הדרגתית תביא לתוצאות שאתה מצפה להן. זאת דעתי, ואשמח לשמוע (בעצם לקרוא) את דעתך.

ariegur

New member
הנה אנחנו תמימי דעים

אבל מעבר לטעויות שנעשו על ידי מדינת ישראל בעבר, מי שמונע בשנה האחרונה הסכם הוא ערפאת. ובנוסף, כספים רבים שהגיעו לרשות מאירופה כדי לשפר את תנאי החיים שם, נגנבו על ידי ערפאת וחבר מרעיו. אריה

ariegur

New member
אני לא אמרתי נכבשו

ומי הישראלים שאומרים שהשטחים נכבשו, בוא נשמע אותם. אריה

all

New member
גם גרמניה הנאצית ואפגניסטן הטאליבית

נכבשו למען הגנה על העולם מפניהן. וברגע שיושב שם שלטון שפוי, כל הכוחות הכובשים יצאו משם ואפשרו למדינה לחיות כחברה במדינות העולם, אזרחיה החלו לסגסג ולחיות בכבוד ובאושר. אבל עד שלא נמצא שלטון שפוי ותמיכה עממית גורפת לשלטון הזה, נכה בהם כמו שהיכו את גרמניה הנאצית.

מבחן התוצאה

אתה צודק שהכיבוש ארע על רקע מלחמת מגן אבל זה אינו מצדיק אותו למשך תקופה כל כך ממושכת. עם תום הכיבוש והניצחון הגדול, היית (היו) הזדמנות בלתי חוזרת להשיג גם הישגים מדיניים - את זה "פיספסנו" ונכנסנו ל"בוץ" עד צוארינו, "בוץ, שהיציאה ממנו עולה ותעלה עוד בקורבנות שוא רבים.

דבר דעה

New member
הכיבוש ארוך כי המלחמה ארוכה.

ו""ההזדמנות"" התבררה כאשליה. עראפת לא רוצה שלום. יותר נכון שלום אצלו היה אמצעי אחר להשלמת מטרות המלחמה המקוריות. אצלי ואצלך שלום זה הפסקת המלחמה.

ariegur

New member
אנחנו לא נכנסנו לבד לבוץ,

הפלשתינאים עוזרים לנו בקטע הזה. אין להם מנהיג שיכול לקחת החלטות ולהביא לשיפור המצב. אריה

all

New member
לפני כשנה כתבתי בפורום הזה

לנו היה מנהיג שנרצח למען השלום. להם יש מנהיג שמעדיף שעשרות אלפים יהרגו במלחמה, כל עוד הוא יחייה הלאה.

ליאור א.

New member
ביקשת התיחסות לא ?

התיחסתי לכל הקביעות שלך למעט ועוד ועוד אל תיקח את זה ברצינות סתאם צחקתי. שלך בידידות, ליאור.

למעלה