למיכל

למיכל

כיצד את מתקדמת בשלושת התחומים שהצבת לעצמך: 1. ספונטניות 2. אי-תלות במחשבות/רגשות הזולת 3. קבלה עצמית אני לא התקדמתי בשלושת התחומים שאני הצבתי לעצמי: 1. זכירה 2. אי-תלות בהתנגדויות הפנימיות 3. אי-תלות בתחושת הלחץ הפנימית אני רוצה להתקדם בשלושת התחומים האלה. אני אנסה ליצור כמה עיצות או תרגילים עבור עצמי בשלושת התחומים האלה ואנסה לזכור לעשות אותם.

deep ocean

New member
מממממממממ

1. ספונטניות-אתמול כן (זה התחיל בלקחת את רבקה כאשר היא מודיעה לי בשניה האחרונה, והתנהגות שלי בברית לפני כן, ועוד כל מיני דברים). כרגע לא הייתי ספונטנית שחבר טוב שלי צילצל ושאל אם אני רוצה לבוא לים-אמרתי לו קמתי רק לפני כחצי שעה-שעה, שנייה, אני צריכה להתאושש. אמרתי לו שאני אטלפן אליו. אני תיכף הולכת לטלפן אליו ואני אלך איתו לים!! 2. אי תלות במחשבות/רגשות אחרים-התנהגתי כפי שרציתי במפגש, אמרתי דברים, ולא חששתי ממה שאחרים יחשבו עלי! גם בברית-התנהגתי כפי שרציתי ולא היה אכפת לי מה יחשבו. (גיליתי משהו מעניין-דווקא כאשר אני מתנהגת בלשים זין על כולם, ועושה מה שאני רוצה-אני זוכה להערכה רבה מהסביבה, דהיינו, אנשים אומרים כמה אני מאושרת, שמחה, איזה כיף להם לחבק אותי, אתמול אשתו של אח שלי אמרה לי איזה כיף איך שאני מנשקת ומחבקת - שהיא לא אדם שנותן מחמאות. האמת שזה הגיוני-כי כאשר אני עושה מה שאני רוצה טוב לי ואני מקרינה את זה) 3. קבלה עצמית-כן כן כן קיבלתי את עצמי בגדול!! :)))) אהבתי את עצמי סיכום: -להמשיך לעבוד על הכל!! יש לי עוד הרבה עבודה! -להמשיך לזכור את 3 הדברים האלה בתודעה -לנסות ליצור תרגילים לעצמי-כרגע אין לי שום דבר בראש לגבי זה ואני לא יודעת אם אני צריכה להתמקד בלזכור את 3 הדברים במודעות, או להשקיע אנרגיה בתרגילים, או חצי חצי , או שניהם....

Kiru

New member
המממ..

תמיד שאלתי את עצמי למה ספונטניות היא כזאת תכונה שכולם רוצים... מה הלהיט הגדול בלהיות ספונטני?.. וחוצמיזה, אין איזושהי סתירה בין לקבל את עצמנו כמו שאנחנו לבין לנסות לסגל לעצמנו תכונות חדשות? אבי

deep ocean

New member
אוקיי אז ככה

השאיפה היא לקבל את עצמנו כפי שאנחנו אבל- במידה ויד בנו דברים/תכונות שלא תורמים לנו לא טובים לנו מעכבים אותנו אז רצוי לגרום להם לשינוי אם הספונטניות לא הייתה מעכבת אותי-לא היתה לי בעיה איתה זה לא שאני רוצה להיות ספנטנית כי סיגל ודויד ספונטנים זה כי התכונה הזאת לא תורמת לי :)

Kiru

New member
אוקיי... אני עדיין לא ממש מסכים,

אבל נראה לי שהבנתי
אבי

לקבל את עצמנו כמו שאנחנו

זה לא בא בסתירה ללסגל לעצמנו תכונות חדשות. כדי שזה יבוא בסתירה, צריך ל: 1. להניח ש"לקבל את עצמנו" משמע "לרצות לא להשתנות". זה לא נכון. זה כמו להניח שאם אני אוהב משהו, אני לא רוצה שהוא ישתנה. זה כמו להניח שאם אני אוהב חורף, אני לא אוהב קיץ (אני יכול לאהוב את שני הדברים). 2. להניח ש"לסגל לעצמנו תכונות חדשות" משמע "להרגיש שאנחנו לא מושלמים". זה לא נכון. אני יכול להיות מושלם ועדיין להשתעשע או לחפוץ בשינויים. יש אינסוף צורות של מושלמות. היא לא קפואה. 3. להניח ש"לסגל לעצמנו תכונות חדשות" משמע "לא לאהוב את התכונות הנוכחיות שלי". זה לא נכון. לדוגמא, אני יכול לאהוב את הפורום כמו שהוא - ובכל זאת לכתוב לתוכו הודעה חדשה. זה נקרא "הוספת הודעה", זה לא נקרא "לא לאהוב את הפורום כמו שהוא"... 4. להניח שאם אני מעדיף ברגע מסויים לרוץ, זה אומר שאני שונא ללכת, או לעמוד. זה לא קשור. ההעדפות שלי לא פוסלות שום דבר, הן רק העדפות. אני יכול להעדיף להיות כזה או אחר, מבלי לפסול את מה שאני. 5. להניח ש"לקבל" משמעו "להסכים" או "לאהוב". זה לא נכון. אני יכול לקבל מצב מסויים בשלמותו, מבלי לאהוב אותו ומבלי להסכים אליו. לא ניתן לשנות דבר, מבלי לקבל את המצב הנוכחי, את הדבר שאותו רוצים לשנות. 6. להניח שלאהוב את עצמי כמו שאני פירושו לא להשתנות. זה לא נכון. אני דינמי, משתנה, מורכב. חלק מהיכולת שלי, מהחגיגה שלי, היא העיצוב שלי. אני יצור בעל כושר השתנות עצום, אני כמו פלסטלינה, אני בן-אדם!!! בן-אדם הוא יצור רב-עוצמה ורב-אפשרויות, היכול לעשות כמעט הכל. 7. להניח שמאחורי "לקבל את עצמי כמו שאני" יש איזה שהוא סוג של כניעה ושל פשרה, סוג של הרכנת ראש ושל "המממ... מה לעשות... עדיף לקבל את עצמי כמו שאני... כי להשתנות זה קשה..." וזה לא נכון! "לקבל את עצמי כמו שאני" זה לא חייב לנבוע ממקום של "אין לי ברירה", אלא יכול לנבוע מתוך מקום של אהבה. 8. להניח ש"לקבל את עצמנו כמו שאנחנו" משמעו "לא לשנות את עצמנו". וגם זה לא נכון! "לקבל" זה אומר לשלוח יד ולקחת משהו. עכשיו זה שלנו, אצלנו, באהבה, כמו שהוא. זה העכשיו. מה יהיה ברגע הבא? אני רוצה לקבל גם את הרגע הבא, שבו אני אהיה... כמו שאבחר להיות! וזה לא יהיה כמו שאני עכשיו! 9. להניח ש"לסגל לעצמנו תכונות חדשות" משמעו לפסול את עצמנו הנוכחי, או להעריך אותו פחות. אני לעולם לא משתנה. מה שיכול להשתנות זה גופי, נפשי, אופיי, מחשבותי, תכונותי, הרגליי - כל אלה הינם מלבושים. ומלבושים נועדו להילבש... ולהיות מוחלפים מפעם לפעם. בגלל זה הם נקראים "מלבושים". 10. להניח ש"לסגל לעצמנו תכונות חדשות" משמעו לשפוט את התכונות הנוכחיות שלנו, או להעריכן כטובות פחות מ"החדשות". אם אני הולך לקנות לי משהו לאכול, זה אומר שאני שופט את המצב שבו אני אמנע מללכת לקנות לי משהו לאכול? זה אבסורדי במקצת... אם זורקים עלי בקבוק ואני מתכופף כדי להתחמק ממנו, זה אומר שאני שופט את הבקבוק בתור משהו רע? זה אומר שאני שופט את המצב שבו אני נשאר וחוטף את הבקבוק בראש? אין כאן כלל עניין של שיפוט, אלא של בחירה, של כיף, של עשיה, של תשוקה, של אהבה, של רצון, של חגיגה, של תנועה, של חיים... באהבה, בן

קצת לחדד

נותנים לך מחשב עם תוכנות והמון אפשרויות. אתה מקבל אותו בשמחה כמו שהוא, אוהב אותו - ומיד מתחיל לשחק בו, להשתעשע בו, לשכלל אותו... כי זה מהות המחשב, בין היתר! אתה לא תגיד: רגע, אם אני משתמש במחשב וביכולתי לתכנת אותו, אז אני לא מקבל אותו כמו שהוא...

Kiru

New member
לא בדיוק...

זה יותר כמו לקבל תוכנה, ולנסות לשנות את קוד המקור שלה. לא שיש בזה משהו שלילי (למי שיודע מה הוא עושה, כמובן
) אבל זה בפירוש אומר שאתה לא מקבל אותה כמו שהיא, ורוצה לשנות אותה. בתוכנה אפשר גם סתם סתם לשחק עם ההגדרות בשביל הכיף. אני לא חושב שזה כ"כ נכון באופי. אבי

Kiru

New member
לפי זה,

משתמע שיש לדעתך הבדל בין "לקבל את עצמי כמו שאני" לבין "לאהוב את עצמי כמו שאני". אם זה אכן כך, המשפט "לקבל את עצמי כמו שאני" מאבד לגמרי את משמעותו; כל אחד מקבל את עצמו במובן הטכני (אין לו ברירה). מה שצריך ללמוד, לעומת זאת, זה לאהוב את עצמנו כמו שאנחנו. אין שום דבר רע בשינויים. אין שום דבר רע גם בלהכיר בעובדה שאנחנו לא מושלמים, ולרצות לשפר את זה (לרמה של שלמות סובייקטיבית לגבי עצמנו). אבל לדעתי (ורק לדעתי כמובן) יש משהו קצת "לא נכון" בלרצות להשתנות כל הזמן; כי שינוי של אופי, הוא בהחלט שינוי של עצמנו. אנחנו (הזהות העצמית שלנו) = התכונות שלנו. ואיזה זהות עצמית תהיה לנו אם אנחנו כל הזמן משתנים?.. אבי

או-קיי, הבהרות.

רוב האנשים אינם מקבלים את עצמם כמו שהם ובטח שלא אוהבים את עצמם כמו שהם. למעשה, רוב האנשים אינם יכולים לקבל את עצמם כמו שהם, מפני שהם לא יודעים כלל מי הם. אבל גם אלה שיודעים, לא תמיד מקבלים את עצמם כמו שהם, אלא מנסים לשנות את עצמם, ללא הצלחה כמובן, כי בלי לקבל את עצמם, הם לא יכולים לשנות את עצמם. אני אוהב את עצמי ולא אוהב את עצמי אני מקבל את עצמי ולא מקבל את עצמי אני מנסה לשנות את עצמי ולא מנסה לשנות את עצמי כאשר הטורף יוכחד אני אוהב את עצמי ואוהב את עצמי אני אקבל את עצמי ואקבל את עצמי אני אשנה את עצמי ואשנה את עצמי (אבל רק את החלק שנועד לשינויים, שניתן לשינויים) החלק שנועד לשינויים, החלק שניתן לשינויים: כמו בכל תוכנה שמכבדת את עצמה, שיש בה אפשרויות לשינויים ולהגדרות כך גם אנחנו. אתה סבור שכך וכך הינו קבוע - בעוד שאני סבור שכך וכך הינו הגדרה שאנחנו אמורים וצריכים לשנות אותה ולהתאים אותה ולשחק איתה, ושאם אנחנו לא עושים כך, אנחנו חוטאים לעצמנו בדיוק כמו בנאדם שחוטא לעצמו כאשר הוא פוצע את עצמו, או הורס את עצמו בדרך כלשהי.

Kiru

New member
הבנתי.

אבל לפי זה, מהו לדעתך ה"אתה" הקבוע אם לא התכונות?

זה אותו חלק בי שאיננו ניתן לשינוי

זה אותו חלק בי שהינו נצחי זה אותו חלק בי שחווה את המחשבות (אך לא המחשבות עצמן) זה אותו חלק בי שחווה את הרגשות (אך לא הרגשות עצמן) זה אותו חלק בי שחווה את האופי שלי (אך לא האופי שלי עצמו) זה אותו חלק בי שחווה את הזכרונות שלי (אך לא הזכרונות עצמם) זה אותו חלק בי שהינו עֵד לכל זה אותו חלק בי שחווה את השיפוט (אך לא השיפוט עצמו) זה אותו חלק בי שחווה את הרצונות (אך לא הרצונות עצמם) זוהי "עין" טהורה זהו "לב" טהור זוהי "כוונה" טהורה שעומדת בבסיס כל ה"כוונות" המאוחרות יותר שלי זהו חלק בלתי-פגיע, זהו חלק שאיננו כלל חלק מהיקום הזה - לפחות לא מאותו יקום שאני מסוגל לראות. זהו חלק שלעולם לא אראה כי אם אני רואה את זה זה נפרד ממני זה לא אני. אני הוא הרואה - ולא הנראה. הנראה... ניתן לשינוי. הרואה... לעולם לא. הגוף והתכונות הם כמו כלי-רכב משתנה ורב-עוצמה שבתוכו אני נוסע. אני לא גבר אני לא אשה אני לא אדם אני לא חיה אני לא רוח אני לא מושג אני לא עצם אני לא... טוב, די. האמת היא שאני אישית מזדהה רק עם שלושת הראשונים. "אני לא רוח" - עם זה אני כבר לא מזדהה. אני כן מרגיש כמו מעין רוח, כמו מעין "עין". אבל אני בטח ובטח לא גבר או אישה, זה בסך הכל כלי-רכב. מופלא, נפלא, בלתי-פגיע כמעט - ובעל יכולות מופלאות.

deep ocean

New member
הודעה נפלאה!!!

איזה הודעה נהדרת!!!! כמה דברים חכמים ויפים כתבת שם!!!!!! איזה יופי! תענוג!!

נראה לי שכדאי לך

להשקיע 100% מהאנרגיה בלזכור את הדברים במודעות ו-0% בתרגילים...

deep ocean

New member
בן אני אוהבת אותך כל כך

התובנות שאתה מגיע אליהן!!!!!!!!!!!! אתה עזרת לי כל כך עכשיו בשיחה זה פשוט לא יאומן אתה ממש על אנושי :) עכשיו התמודדתי BIG TIME עם מספר 2 אי-תלות במחשבות/רגשות הזולת ואוו ואוו ואוו יישמתי את זה בגדול והכל בזכותך מודה ליקום שהכרתי אותך! באמת! מתכוונת לזה!! אוהבת מיכל (אין לי כח ורצון לפרט פה עם מה התמודדתי, העיקר התהליך שאני עשיתי)

deep ocean

New member
אוקיי ההתקדמות שלי בנושא

אני מתקדמת בנושא מספר 2 מאד! אני דיברתי גם אתמול וגם היום עם הבחור ההוא ממצעד האהבה הייתי עצמי למרות שלמשל אמרתי משהו והוא אמר-האאאא??? לא נתנתי לזה לייאש אותי/לעצור אותי הוא אמר לי כזה בטלפון (לא יצא לנו להיפגש אתמול בסוף)- תספרי לי על עצמך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אתה יודע שכל אחד הרי מקבל את מה שהוא צריך בחיים אז קיבלתי את ה ש א ל ה !!! הגבתי במשהו כמו-אני לא כל כך אוהבת את הקטע הזה של לדבר על עצמי, זה מעייף. זה יבוא לבד. והוא כזה הגיב בהאאאאאאאא??? אמרתי על הזין שלי-זה מה שאמרתי ואני לא הולכת לסגת מזה אמרתי כן-זה יבוא לבד ואז הוא אמר-"האמת שגם אני לא אוהב לדבר בטלפון" (הבנתי את הקישור שהוא עשה, רק לא בטוחה שהוא הבין אותי לגמרי, או שהוא יצא מזה ככה) אמרתי לו-כן גם אני מעדיפה תקשורת פנים מול פנים טוב ואז דיברנו עוד קצת ואז גם הוא שאל אותי מה עשיתי היום וכו´ וסיפרתי לו קצת ואמרתי כזה וזהו.. והוא חיקה אותי-וזהו?? אמרתי לו-כן זהו...הממממ והוא אמר-טוב טוב רק צחקתי השיחה זרמה לאט לאט נרגעתי יותר ויותר דמיינתי שאני מכירה אותו כבר שנים וזה באמת עבד השיחה שדיברת איתי על הסיבות להתעייפות- הייתה אחת השיחות הכי הכי משמעותיות בתהליך שלי של התנתקות מתכנותים מוקדמים מהילדות!! היא מאד עזרה לי זהו יש לי עוד הרבה לעבוד על התחום הזה אבל אני מתקדמת ועובדת ומודעת!! הגעתי למסקנה שיותר קל לי לעבוד על תחום אחד ולהשקיע את רוב המרץ שם ועל השניים האחרים גם לעבוד-אבל במינון נמוך יותר כי יש לי הרגשה שהתחום הזה צריך עכשיו ממני את מלוא התשומת לב! :)

למיכל

*** זכירה *** 1. שכחתי את הדבר החשוב ביותר: להתקדם ב"טיול" שלי: אריזת הדברים, השלכת כל המיותר. 2. אמרתי בהודעת הפתיחה של שרשור זה שאנסה ליצור כמה עצות או תרגילים עבור עצמי ואנסה לזכור לעשות אותם, אבל לא הצלחתי לזכור אפילו לנסות ליצור עצות/תרגילים. *** התנגדויות *** מרגיש אותן כשהן נולדות, לא תמיד מתייחס אליהן. לעיתים לא שם לב אליהן והן מנחות אותי. *** לחץ *** ההרגשה שלי לגבי זה מזכירה לי את ההרגשה שלי באותם חלומות שבהם לא הצלחתי לזכור למצוא את ידי. אני כאילו עדיין מלוּוה בלחץ כלשהו, אך יחד איתו במן תחושה מוזרה שמפוגגת אותו חלקית. אך עדיין, אינני זוכר שאל לי להיות לחוץ. אני לחוץ.

למעלה