למיכל 05

בטי34

New member
למיכל 05

ענית לי משהו לגבי המכללה, ואפילו שמת קישור לאתר, קודם כל תודה על הטירחה שלך שחיפשת בשבילי, אבל לא הבנתי, את לא ממליצה? אם לא תוכלי לפרט למה?

05 מיכל

New member
מכללת דרור של הסיינטולוגים?

לכת הסיינטולוגית יש כל מיני דרכים "לשאוב" אנשים לשורותיה. אחת הדרכים היא להציע "טיפולים חלופיים" במקום רטלין. מדובר בכת שהוגדרה ע"י ועדת חקירה בארץ "כת מסוכנת", ובגרמניה למשל היא פשוט הוצאה אל מחוץ לחוק. המוטיבציה שלה איננה לעזור לכם, אלא ללכוד אתכם אל בין שורותיהם. רוב המאבק המלוכלך בארץ נגד רטלין, רוב השקרים המופצים על הרטלין ("מטמטם את המוח", "ילדים ממושמעים עם מבט מזוגג בעיניים", "המורים וההורים רק רוצים שקט אז הם מסממים את הילדים", "הרטלין ממכר", "הרטלין גורם להתמכר לסמים") זה מבית מדרשם. להיזהר מהם כמו מאש.

ar non

New member
הסינטולוגיה אכן מסוכנת

אך גם הריטאלין מסוכן כפי שתראי בקישור

esty104

New member
ישנם דיעות אחרות : קישור מעניין

http://www.katot.org/DOCUMENTS/scientologyforkids.asp אני לא רואה סיינטולוגיה מסוכנת. אולי המילה קט kat מפחידה.

zivadina

New member
הסיינטולוגים הם עסק מסריח!!!

אם לסיינטולוגים היה מסר כל כך חיובי, הם לא היו מסתתרים מאחרי "עמותות חסודות" במקום לרשום את שמם, ולא היו מפיצים שקרים כדי להפיץ את המסר הכל כך חיובי שלהם. אני לא מאמינה לאנשים אשר נעזרים בשקרים כדי להפיץ את המסר שלהם. זה נראה לי עסק ממש מסריח!!!

esty104

New member
כל מי שרוצה להרוויח בלי עבודה משקר

ישנם הרבה עסקים ...כפי שאמרת. תאורית הסיינטולוגיה מצויינת, לכבד אחד את השני, להתחשב בזולת. גם מה שמרקס ואנגלס כתבו היה נהדר, אבל בני האדם "קילקלו". אנחנו מוצפים בשקרים, לא? תמיד שואלים את עצמינו, ההאם לא עובדים עלינו? כל האמוטות להתרמות הן לא שקר?

סיינטולוגיה דת או כת

יש כאן אולי אנשים שמכירים אותי מהפורום "די לכפיה פסיכיאטרית" בו ניתן להחליף רעיונות בצורה של דו שיח ולא בצורה קיצונית ופנאטית כפי שנתקלתי מספר פעמים בפורומים מסוג אלה. הייתי רוצה לשאול אותך ולברר איתך מהי האג'נדה שלך? מדוע אתה בעד התרופות הללו? באיזו דרך אתה קשור לזה? האם אולי במקרה משלמים לך כסף על זה שתגן על כל התורה הזאת שמדברת על תרופות ותיוגים פסיכיאטרים? באמת אשמח לשמוע על זה כתשובה. ובעניין סיינטולוגיה (שכל מה שאומרת המילה הזאת זה תורה של ידע - מהמילה scio בלטינית ולוגיה כמובן שהיא ידע של). אני מודע לכך שסיינטולוגיה שנויה במחלוקת. לא באתי לעשות פרסומת לסיינטולוגיה, ולא נכנסתי לפורום הזה בשביל לספר לכם על סיינטולוגיה. אציג את עצמי בהקשר של סיינטולוגיה בתור אחד שעשה שם קורסים לשיפור החיים, לא ראיתי את אחד הדברים שהוזכרו כאן בכלל, כקבוצה אני יכול לספר שזאת קבוצה מדהימה עם שליחות חברתית. אני משתמש בטכניקות של סיינטולוגיה מגיל 14 (כיום אני בן 24) לשיפור אישי תקשורת במשפחה וזוגיות, בעבודה, ובעיקר ללימודים (של תחומים נוספים בחיי מעבר לסיינטולוגיה)אני מרוויח יפה מאוד, יש לי עסק עצמאי והוא מצליח בזכות הכלים שקיבלתי מסיינטולוגיה ובזכות זה ש-אני- משתמש בהם. זה כל הסיפור, אתם לא חייבים לקבל את דעתי לא חייבים לעשות מה שאני עושה אין לי בעיה זה ואני לא כופה דעות או אמונות שלי על אף אחד. אני בהחלט שולל את הפסיכיאטריה ואת זה שהיא מציגה את עצמה כמדע, ראיתם אי פעם חולה נפש שנרפא? מיליוני אנשים בעולם שמתמשים בסיינטולוגיה, מכל שכבות החברה, פשוטו כמשמעו, הצהירו על התועלת החיובית שקיבלו מסיינטולוגיה. החוט המשותף לסיפורי ההצלחה האישיים שלהם הוא שכעת הם בשליטה רבה יותר על חייהם מאשר הם היו אי-פעם. למעשה, ל. רון האברד היה אחד הראשונים שגילה וחשף ניסויים ממשיים של שליטה בשכל ושטיפות-מוח אשר נערכו על-ידי סוכנויות צבא וביון של ארצות-הברית במהלך מלחמת-העולם השנייה ולאחריה. לא זו בלבד שהוא חשף ניסויים שהיו הרסניים בגלוי, אלא שהוא אף גילה כי הטכנולוגיה שפיתח, דיאנטיקה, יכלה לבטל את השפעותיה של צורת היפנוזה הנקראת 'היפנוזה עם כאב וסמים', אשר הזיקה מבלי שהרסנותה תיחשף, ולשחרר את האדם מאחיזתה. שנים לאחר שמר האברד שמע על ניסויים פסיכיאטריים אלה של שליטה בשכל בחסות הממשלה, הופיעו מסמכים אשר שוחררו לאחר 'חוק חופש המידע', שפירטו את היקף השימוש בטכניקות אלה. לאורך השנים חשפה כנסיית הסיינטולוגיה אינספור מקרים של שטיפת-מוח או עיסוקים בשליטה בשכל, כגון אלה המעורבים במה שנקרא "תכנות נגדי". פרקטיקות שכאלה מנוגדות לחלוטין ליעדי הסיינטולוגיה – לשחרר את האדם ולהשיב לו את יכולתו לשלוט בחייו. אני יכול לספר לך שאני הייתי פעיל במשך שנתיים בתחום מניעת שימוש בסמים בקרב בני נוער(סמי רחוב להבדיל מסמים פסיכיאטרים למרות שגם אותם אנחנו רואים לאט לאט מגיעים לרחוב), ישבתי בראש קבוצת "נוער אומר לא לסמים" בכפר סבא ועשיתי מסעות הסברה וקמפיינים בעזרת הקבוצה הזאת, הנוכחות שלנו בעיר הורגשה מאוד והמסרים שלנו הועברו באופן מאוד חד, יצא לי להופיע מספר פעמים במדיות השונות לרבות בתוכנית טלויזיה. היום כשאני רואה את ההשפעה המזיקה של הסמים הפסיכיאטרים אני יכול לומר בודאות שגם בתחום זה יש עבודה שצריך לבצע כדי להחזיר לאנשים את כושר הבחירה שלהם בקשר לבחירת שימוש בסמים ואי שימוש בסמים (ואני גאה לומר שתמיד הייתי ואני עדיין חלק מאותו מאבק). כי בסך הכל אתה לא יכול לכפות את דעתך על אנשים באם הם ישתמשו בסמים או תרופות או שלא ישתמשו ואין בי רצון כזה, אני מאמין שהורים יכולים להחליט החלטות נבונות לילדיהם ומכיוון שהם באמת מחליטים החלטות כה קריטיות כמו נטילת תרופה שהיא בגדר סם מסוכן אני חושב שהאחריות היא מאוד גדולה.

ar non

New member
אסתי

המילה היא לא קאט אלא כת הכוונה היא לכת מיסטית שפועלת בשיטות של שטיפת מוח את הבאת את הכתבה מתוך האתר נגד כיתות מסטיות אילו היית קוראת את כולה ולא רק את תחילתה היית מבינה שהכתבה יוצאת נגד הסיינטולוגיה בין היתר נקבע ששיטת הטיפול שהם מציעים אינה חוקית בארה"ב.

מדוע סיינטולוגיה שנויה במחלוקת

כמו כל הרעיונות החדשים, סיינטולוגיה הותקפה על-ידי אלה שאינם מיודעים לגבי הנושא ואלה שחשו כי האינטרסים האישיים שלהם נמצאים תחת איום. מאחר שסיינטולוגים תמכו בגלוי וביעילות במטרות של רפורמה חברתית ובטיפול בהפרות של זכויות אדם, הם הפכו ליעד של התקפות כאלה. הפעילות של סיינטולוגיה למען זכויות אדם וחופש דתי עוזרת לדתות אחרות שהותקפו אף הן על-ידי קבוצות שנאה אנטי-דתיות וממשלות. לדוגמה, בגרמניה הוצתו בתי כנסת והעיתונות השמיצה וקטלה מיעוטים דתיים בהיותה מושפעת ממסעות השמצה שנערכו בתמיכת הממשלה עצמה. ל. רון האברד, המייסד של סיינטולוגיה, אשר הקדיש את חייו למציאת תשובות לשאלות שהטרידו את האנושות במשך אלפי שנים תיאר את הפילוסופיה שלו בלמעלה מ- 5,000 כתבים הכוללים עשרות ספרים, וב- 3,000 הרצאות מוקלטות. האנשים המיישמים את תורתו בקביעות כדי לשפר את עצמם ולעזור לזולתם, מגיעים מכל שכבות החברה, בעוד שמרכזים דתיים של סיינטולוגיה נוסדו על פני 6 יבשות. השבחים שאדם זה קיבל מכל העולם לרבות אלפי פרסים ומכתבי הוקרה מיחידים ומקבוצות, והפופולאריות חסרת התקדים של עבודותיו בקרב אנשים מכל שכבות החברה אינם אלא סימן ליעילות הטכנולוגיה שלו. אחד מאותות ההכרה הבולטים ביותר הוא רחוב על שמו של ל. רון האברד שהוענק לו על-ידי מועצת העיר לוס-אנג'לס. "דרך ל.רון.האברד" צרפתי אתר אינטרנט ישראלי שמסביר קצת על מהי סיינטולוגיה

אגב משהו לגבי המילה "כת"

השימוש במילה "כת" - חוקרי דת מצביעים על כך שהשימוש במילה "כת" משקף מצב מחמיר של דעות קדומות כנגד כל הדתות. לדוגמה דו"ח ממשלתי בבלגיה תייג כ"כת" את היהודים החסידיים. הפרלמנט הצרפתי כלל ברשימתו את ה'בפטיסטים'. כמו כן זכור לרעה המקרה שהתרחש בבית משפט באיטליה בסוף שנות התשעים בית המשפט פסק ששתי ילדות ישראליות יוחזקו על-ידי אביהן שחי באיטליה. האם, שחזרה בתשובה ומתגוררת בבני ברק, הוצגה כחברה בכת פנאטית (התנועה החסידית של הרבי מלובביץ') "שחוטאת בסוג של ניצול המוליך את בניה לחולי ומוות". הרב הראשי של איטליה שהביע מחאה על הצגת היהדות כקבוצה חשוכה, אמר: "אימן של הבנות נחשבת באיטליה כחברה בכת רק משום שהיא יהודיה דתית". כדוגמה הפוכה לרדיפה דתית ניתן לצטט את דו"ח זכויות האדם של מחלקת המדינה של ארה"ב מפברואר 2000, המדבר על הפעילויות של ארגון 'לב לאחים': "נוצרים אוונגליסטים, עדי יהווה ויהודים רפורמים וקונסרבטיביים התלוננו על מקרים של הטרדה, איומים וונדליזם אשר כוונו כלפי מבנים שלהם ומתקנים אחרים, רבים ממקרים אלה בוצעו על-ידי שתי קבוצות חרדיות 'יד לאחים' ו'לב לאחים'". מעניין לציין שבארגון 'לב לאחים' קיימת מחלקה לכתות מסטיות בשעה שהמילה "כת", כפי שצוין לעיל, נמצאת בשימוש נגד היהדות. זאב שטיגליץ הינו חבר בולט במחלקה זו. אם כן, פירושה של המילה "כת" הוא בדרך כלל רמיזה מזלזלת על קבוצה סודית או קבוצה סגורה הדבקה באמונות מסתוריות, ושהחברות בה הינה מוגבלת. סיינטולוגיה ייחודית בכך שאין היא דורשת או אומרת לאיש "להאמין" לכל דבר. נהפוך הוא, סיינטולוגיה מאמינה שכל אדם צריך לחשוב עבור עצמו. כתבים של סיינטולוגיה מתפרסמים בקנה מידה נרחב והם זמינים לכל; המרכזים שלה תמיד פתוחים לציבור.

למעלה