למיכה רגב.......

רואה43

New member
למיכה רגב.......

זה חייל לשעבר בצבא הוד מלכותו שמתגורר באוסטרליה ושאיתו נפגשתי וכך סיפר לי. אז יש לנו כאן שתי גרסאות, האחת של מסורת ישראלית הנתמכת על ערפל העבר ועל "עובדה" כבייכול שחזרו עליה שוב ושוב עשרות בשנים, ומצד שני עדות חיה של חייל אנגלי שכך הוא זוכר... אך יש לקחת בחשבון שמפאת גילו המופלג יכול להיות שנפגע שכלו העכשווי. עלי להסב גם את תשומת לבך לכך שבשנות החמישים המוקדמות היה השם - פריחה - blossom שם מאד יפה ונפוץ אצל הרבה בנות בעיקר העולות החדשות מארצות הניכר. רק צריך היה שנערה אחת העונה לשם זה תתחרמן{ באופן טיבעי לחלוטין} תתנה אהבים עם חבורה של נערים מתנשאים ומיד המילה "פריחע" או "פריחא" הופיעה . מאז כבר חזרו עליה כבר אלפי פעמים ומי זוכר את המקור היפה שלה. לא נראה לך שנפלת קורבן במקרה זה, לאותו ערפל העבר הכולל אמירות אליהן נחשפת בילדותך? פיל בוקס- קופסאת גלולות. פילד בוקס- קופסאת שדה. עד היום עמדת משמרתו של השוטר בארצות אנגליות נקראת בוקס- קופסא. אז אם היא מוצבת בשדה אך טיבעי הוא שתיקרא קופסאת שדה להבדיל מקופסאת עיר או צומת. מה דעתך? אגב... אני שם לב שיש לך גרופיס......

רבותי, קצת סדר

למרות שהפורום כבר איננו פורום מורי דרך, הרי יש להתייחס לפרטים בארץ בקונוטציה המתאימה, כמו שהגרמנים בנו בארץ מבנים גרמנים אבל בסגנון ישראלי, כך גם בהתבטאויות. אז מול החייל האוסטראלי אני יכול להביא עדות של שוטר מנדטורי ששירת במשטרה המעולה. מהסוף, "פרחה" פירושו "שמחה". אז נכון, שמספיק שפרחה אחת היתה פרחה וגרמה לכינוי בסלנג העברי, כמו הזונה הרוסיה וכמו הרומני שגנב והיה לו שותף וכמו המרוקאי חמום המח ששלף סכין וכמו הפרסי בעל החנות שהיה קמצן והקורדי שאמר "אנא כורדי" והעירקי שטייל בשבת ברמת גם בפיג'מה וכו וכו ובכן, עסקתי בזמנו במחקר בנושא תחנות המשטרה הבריטיות שבטעות בצעירותנו קראנו להם "טייגרים" במקום "טיגארט", הרי בניית הטיגארטים הראשונים, החמישה לאורך גבול הצפון (אגב בתחילה הם בכלל לא היו מבצרים אלא צריף שהחלק התחתון של הקיר היה מאבן עד שראו שזה לא פתרון) היו טובים למשך שעות היום כאשר רואים למרחוק, אלא שבלילה היו המסתננים עוברים בלי בעיות בין המצודות. לכן בנו בין מצודה למצודה 1-2 מצדיות קטנות ובגלל צורתן העגולה קראו להם "פיל-בוקס" (קופסת גלולות) שאויישו רק בלילה, עם הסיפור הידוע איך גורמים לשומרים בפילבוקס לא להירדם בלילה. "פילד-בוקס" הינה עגלה להובלת נשק ותחמושת לשדה הקרב, כאשר השם התגלגל לימים המודרנים בארץ ישראל, לכלי רכב שנקרא בארה"ב "קומנד-קאר" (הלוואי היה לי כסף לקנות אחד כזה, האמריקאי הקטן לא תוצרת נצרת) ואילו בצהל הוא נקרא אז "נ.נ." (נושאת נשק) כיוון שתפקידו היה להוביל נשק ותחמושת לשדה הקרב ולשטחים בהם העבירות קשה (מאוחר יותר החליף אותו ה-"סיקספילר". היום יש להניח שזה האביר). אגב, בצהל היה מושג "ארגז-שדה" אלא שהכוונה היתה לציוד מאורגן מקצועי של קמב"צ או קשר או רפואה או אחרים שהיה מאורגן ומוכן לקחת אותו למקרה של פעילות בשטח, בין אם באימונים או בקרב.

יש לי את התמונות הללו

כולם זהו הדגם הענק, פרט לתמונה הראשונה שהיא אמנם רכב פיקוד אמריקאי, אבל עדיין הקומנדקר הגדול

תודה לך

אבל אלו קומנדקרים גבוהים תוצרת נצרת, ואני מתכוון לנמוכים השטוחים שהם בני דורם של הגיפים מודל 42 , אבל כמובן הורדתי את התמונות.

רואה = רוע, מכאן והלאה אפסיק להגיב

לכל מה שתכתוב בפורום הזה או בכל אחד אחר. הסגנון שלך בוטה ומתלהם, ומתאים לפורום ההתגוששויות. כדאי שתמתן את תגובותיך.

pinzo01

New member
מיכה תפסיק להתייחס לכל נפיחה

שמישהו משחרר לאויר אז רואה אמר/כתב נו שויין עוד פלצן

למעלה