למידת ג'אז

tseliot

New member
למידת ג'אז

איפה הכי כדאי ללמוד ג'אז בארץ? תתעלמו כרגע מכמה נסיון יש לי וכו וכו. לפי מה שאמרו לי רימון זה סתם לא רציני, אני מכיר מישהו שלמד שם שנה ועזב. מה בעצם נשאר? רק האקדמיה, לא?

MasterD_iL

New member
מה ז"א?

איזה כלי אתה רוצה ללמוד עליו? או....שאתה מתכוון לריקוד ג'אז?

tseliot

New member
גיטרה.

שיעורים פרטיים עם מורה אני לוקח, אני מדבר על למידה של ג'אז, כלומר תיאוריה הרכב וכו... כמו רימון... (אם כתבתי רימון איך חשבתי שאני מתכוון לריקוד?
)

FABER

New member
עפ"י דעתי עוד לפני שאתה עושה צעד

כמו להרשם לבית ספר למוסיקה אתה צריך לשאול את עצמך שאלות של תפוקה ואיכות. האם יצא לך יותר משתלם (לא חומרנית) ללמוד בבית ספר למוסיקה או שיש באפשרותך להגיע אל אותן תוצאות מוסיקאליות מבלי להיות נוכח במסגרת שכזו. אולי האלטרנטיבה של למידה אצל אדם פרטי תניב אצלך את אותן תוצאות (אל תביט כרגע על נושא פתיחת הדלתות ויצירת הקשרים בעת למידה במוסד חינוכי כגון רימון) אולי היחס האישי של מורה פרטי או אפילו למידה עצמית יכולה לתרום לך פי כמה מונים ולא התקדמות עם קבוצה. בהינתן השם הנכון של האדם המלמד עפ"י דעתי, ישנה האפשרות להגעה לתוצאות מרשימות לא פחות. המינוס היחידי שאני רואה במצב של למידה עצמית או למידה אצל אדם פרטי הוא חוסר הסביבה המוסיקאלית שדרושה לנגן. נסה לגשש ולבדוק, לצוד שמות של אנשים פרטיים (אפילו פה בפורום-רז יצחקי לדוגמא) אם לא הם עצמם, אולי הם יכווינו אותך אל האדם הנכון לשאיבת מידע ממנו. הרי בסופו של דבר תואר לא יצא לך מזה.

tseliot

New member
אבל אני רוצה לפתח עוד דברים...

שמיעה, תיאוריה (של ג'אז, תיאוריה בסיסית יש לי מספיק) לנגן בהרכב שכמו שציינת קשה למצוא סתם דרך מורה שמלמד רק כלי אחד... ויש לי בעיה לקחת מורה רק על פי המלצה בפורום, מכיוון שלפי ההיכרות שלי עם גיטרה קלאסית, יש הרבה מאוד מורים שמדברים ונחשבים ובאמת מעלים את התלמיד שלהם ברמה, מבחינת הטכניקה שלו, שזה פרט קטן מהמכלול הנקרא גיטריסט, וכמו כן הם עוזרים לו בכך שיש להם קשרים ולכן יכולים לקשר אותו בכל מיני מקומות (בתי ספר, פסטיבלים, אנשים וכו...) אז אם אתם ממליצים על מורה, שיהיה רציני (בסוף יצא שלא אמרתי כלום בעצם
) אז בקיצור, כן, מי שמכיר מורה טוב שימליץ... תודה

locnar

New member
אתה יכול

למצוא כאן כמה דיונים לגבי רימון, ואולי גם לגבי מוסדות אחרים אם תחפש בהודעות קודמות. תקציר העמדות והאינפורמציה: אני למדתי ברימון מזמן במשך שנתיים והתאכזבתי. הרמה של ביה"ס מבחינה ארגונית/ניהולית הייתה נמוכה מאוד, הכל היה דל אמצעים ונראה כמו חלטורה אחת גדולה, הגישה הייתה שמרנית מידי וקצת מיושנת, ורמת ההראה הייתה נמוכה. יש לציין לשם האובייקטיביות, שאני גם לא הייתי תלמיד מצטיין בכלל... לעומת זאת, הבנתי שחל שם שיפור גדול מכל הבחינות בשנים האחרונות, ואני מכיר אנשים שלומדים שם ומאוד מרוצים. ואפילו יש שם גם נגנים חיות... לפעמים אפילו יותר מגניבים מהמורים. הערך המוסף של רימון - 3 מורים מצויינים: אלי בנאקוט, ארנון פלטי, ודן הנדלסמן שמלמדים כל ענפי התיאוריה שם. בקשר לאקדמיה, ממה שהבנתי מקום מאוד רציני, וכמובן מעניק גם תואר במוסיקה לדעתי. יש שם נגנים מדהימים היום, אבל אני ממש לא מכיר את המורים. לדעתי האישית, בי"ס למוסיקה זו דרך שלא תמיד נכונה לכל אחד בכל זמן. תלוי מה אתה מחפש. אם אתה רק רוצה ללמוד לנגן, וללמוד מוסיקה באמת ולעומק - עדיף ללמוד עם מורה פרטי רציני, ולהעמיק איתו. את כל התיאוריה/טכניקה/פיתוח שמיעה/רפרטואר/אילתור אפשר ללמוד עם מורה בהרבה פחות זמן, הרבה יותר לעומק, עם יותר דגש אישי, ובהרבה פחות כסף. אם אתה רוצה סביבה מפרה, ולרקום קשרים עם מוסיקאים אז בי"ס הוא המקום - אבל - לא בארץ. רק בחו"ל אתה מקבל תמורה מלאה לכסף שלך וגם לימודים ברמה פי מיליון גבוהה יותר. כמובן שאין סתירה. המסלול הכי טוב לדעתי - ללמוד שנים עם מורה טוב, ולהצטיין. אחרי לימוד כל הידע הבסיסי (בערך שנתיים ראשונות ברימון/ברקלי) ושליטה בו, ללכת למוסד אקדמי, להכנס לשם כבר עם בסיס סופר-חזק ומוצק, ולדאוג להיות בעשירון העליון של המוסיקאים בביה"ס. כך ישימו אליך לב מי שצריך - מורים, נגנים אחרים, ומי יודע עוד מי שיוכל לעזור ולקדם אותך, ואז באמת תוציא משהו מהמסגרת. בתי ספר למוסיקה באמת עוזרים למי שנכנס לשם שהוא כבר חיה של נגן, לא למי שבא ללמוד שם איך להיות כזה.

tseliot

New member
טוב סבבה, תנו המלצות למורים לגיטרה

כרגע אני די בהתחלה (של ג'אז, אני כבר 5 שנים לומד מוזיקה קלאסית, אז מבחינת טכניקה אני מאה אחוז וגם מבחינת תיאוריה- רק הג'אז חסר
). אני לא אפרט אצל מי שאני לומד כי אין לי מושג מה הדעה לגביו ואני לא רוצה לשמוע הכפשות, מה גם שלא נעים לגלות דרך הפורום שהתלמיד שלך רוצה לעבור. אני רק אציין שאני חיפאי. יאללה זרקו הצעות...

FABER

New member
המלצתי עליו כבר בעבר למישהו כאן

בפורום, אינני זוכר למי. לדאבוני מספר הטלפון שלו אבד לי עם השנים ולכן אינני בקשר איתו אך אני בטוח שהוא עדיין עוסק בהוראה ואם תתאמץ מעט ותחפור בדפי זהב תוכל לאתר את המספר של אורן פראנק הוא גר בשדרות וודג'ווד בחיפה , מוסיקאי מצויין. גש אליו ונסה אותו -זה אחד ביתרונות במורה פרטי על גבי מוסד -שהוא ניתן להחלפה בנקל ולא גורר עימו היתחייבות כספית ארוכת תווך כדמי רישום ומבחיני כניסה וכו.. מה גם שאת השיעור הראשון הוא (אני רוצה להאמין))שייתן לך בחינם כך שתוכל לבדוק את רמתו כשם שהוא בודק את רמתך המוסיקאלית.

tseliot

New member
כן, שמעתי עליו, וגם שמעתי אותו...

מנגן. אמרו לי שהוא באמת מוסיקאי מופלא, אבל כמורה... לא להיט...

FABER

New member
אני אולי יורה יריה באפילה

אבל אם עולים מדרגה ויש לך את הרצון להשקיע , תנסה ליצור קשר עם ראובן סרוסי -הוא מרצה באקדמיה ובחוג למוסיקולוגיה באוניברסיטת ת"א -הוציא לפני עשור,בערך,דיסק באיטליה. או שתנסה לאתר את יוסי ירושלמי שהוא מורה הגיטרה של מורי הגיטרות- מבין היידים שלו יצאו נגנים מעולים פרי עיצובו והשקעתו-דרור אורגד -למי שמכיר. או ירון חסון-מורה נהדר בוגר רויאל קולג' אוף מיוזיק וגם הוא אחד מתלמידיו של יוסי ירושלמי, הוא זכה בתחרות לגיטרה ב-96 (אני חושב..) אומנם יהיה לי קצת קשה לאתר אותם בשבילך, זה זמן רב שלא ראיתי אף אחד מהם ולכן אמרתי שאני יורה באפילה ובונסף אינני יודע אם שלושתם עדיין עוסקים בהוראה, לא זו בלבד,בארץ. אגב , עפ"י מייטב זכרוני הם גרים באזור המרכז ולכן אם תחליט ללמוד אצל אחד מהמוכשרים הללו תאלץ,כמו שאמרתי, לעלות מדרגה ולהשקיע. אך לטעמי,אם החלטת שגיטרה היא כל חייך, אז ההשקעה משתלמת, בשביל מורה טוב שווה לנסוע רחוק. יום טוב

tseliot

New member
הם מורים לקלאסית, מכיר אותם...

ולא תודה, לקלאסית כבר יש לי מורה מעולה.

shykedmi2

New member
תשמע...

אני לא יודע איך האנשים שאני אומר לך הם בתור מורים, אני רק שמעתי אותם ועליהם כנגנים, והם צריכים להיות טובים. בקלאסית יש את יוסי לוי (שממה שאני יודע הדיעות לגביו חלוקות בתור מורה, אבל נוטות לטובה), עוזי פיינרמן, דיוויד מטרסו (שהיה רשום עליו פה בפורום כמה פעמים), גיל דור (שהוא ג'זיסט גאון). יש אחד ששמעתי עליו הרבה, בשם אילן סמילן. נדמה לי שהוא מאוד צעיר, אבל הוא כבר תפס לעצמו שם. אין לי מושג על איזו גיטרה הוא מנגן. יש אחד שהוא אח של חבר שלי, שם משפחה בן-מאיר. יותר פרטים עליו אני כבר יכול להשיג. הוא נגן בחסד עליון, וממה שהבנתי מורה דגול. אבל אתה חיפאי והוא גר במרכז. לצערי, הידע שלי לגבי גיטריסטי ג'אז ישראלים לוקה בחסר. אני מקווה מאוד ויצא מצב שעזרתי. כל טוב, ובהצלחה.

tseliot

New member
אני מחפש מורים לג'אז, לא קלאסי...

ואין לי בעיות עם איזור המרכז.

shykedmi2

New member
השמות שהבאתי לך הם נגני ג'אז...

אולי הם גם מנגנים קלאסי, אבל הם מנגנים ג'אז. או שמא אתה מתכוון לגיטרה קלאסית? כך או כך, איני מבין גדול בגיטרה, אבל אני לא חושב שיש הבדל אם תלמד ג'אז על חשמלית, קלאסית, אקוסטית או נפח. אם זו לא כוונתך, אני מתנצל, אך בכל אופן, האנשים שרשמתי הם נגני ג'אז. ואגב ראובן סרוסי, הוא אמנם מנגן על גיטרה קלאסית, אבל הוא גם נחשב לשם חם בתחום הג'אז. אולי יותר פלמנקו, אך הוא גם שם.

shykedmi2

New member
בעניין התואר -

ממה שהבנתי, בשנים הקרובות כן הולכים להפוך את הלימודים ברימון ללימודי תואר. לא יודע כמה זמן ייקח להם, אבל זה בתוכניות

FABER

New member
גם אם היה ו נתנו לך תואר לאחר

סיום מסלול לימודים מפרך וארוך או פורה ומוצלח (הקף את התשובה הנכונה) תוקפה של התעודה איננו מקנה לך כישרון עילאי או יכולות מדהימות, הוא יכול לעזור לך במציאת עבודה בהוראה או רק בשביל הרקורד הטוב. אני לא מודד מוסיקאים עפ"י תעודות, עורכי דין-כן. שוב, אין ספק שהמסלול שבעקבותיו תקבל את הנדבך הזה שנקרא תואר יקנה לך המון מבחינה מוסיקאלית אך קרנך לא תרד עקב חוסר באחת כזו. הנגנים הכי טובים שתשמע לא מנפנפים בתעודות (מי העניק לפגאניני תעודה?). לך ללמוד איפה שטוב ,נוח, ומתאים לך , מקום שבו תוכל לשאוב את המקסימום מבחינה אישית ולא למקום שבו התעודה קורצת כי במקצוע המוסיקאלי חשיבותה פחותה (בעיניי). אגב את ההופעה של ג'ימי סמית' ראית? פספוס אדיר למי שלא ראה-יתכן והוא לא יחזור אלינו בתקופת חייו (והוא כבר בן שבעים פלוס מדבר בג'יבריש וצולע {בלי תעודה מוסיקאלית}- ולכל מי שהיה דעו לכם שהפירגון לאמנים היה ב-$#@%% ככה לא מקבלים אומן בארץ!) יום טוב ושבת שלום. faber

locnar

New member
לתואר בהחלט יש יתרונות...

הכרה מוסדית רשמית, סטטוס "אקדמאי", ערך דידקטי לא מבוטל בכלל, אפשרות ללימודי המשך לתואר שני - ופה כבר מדובר בערך לימודי מאוד מאוד חשוב אם בקומפוזיציה ותזמור עסקינן, האפשרות לעסוק בהוראה כמו שכבר הוזכר (אם חייבים...), וגם משיקולי עלות-תועלת בבחירת בתי ספר עם/ללא תואר. למרות זאת, כמובן שאין למדוד אמנים לפי תעודות השכלה, או רק לפי תעודות. אני מכיר לא מעט בעלי תארים שנופלים באיכותם ורמתם מכאלה שאינם אקדמאים. דרך אגב, אני יכול לומר, כמי שהיה מוסיקאי וכנראה יהיה באמת עורך דין, שאני לא חושב שגם עורכי דין יש למדוד לפי תעודות. או כל מקצוע אחר, אלא ע"פ הישגים. אם במוסד א' מעניקים תואר, ובמוסד ב' לא מעניקים, אך איכות המורים גבוהה בהרבה הייתי בוחר במוסד ב'. לעומת זאת, כאשר מדובר על מוסדות שקולים פלוס מינוס ברמתם, הייתי מעדיף, אם כבר אני מתחייב ל3-4 שנים מהחיים, ועשרות אלפי שקלים, לבחור במוסד שמעניק גם תואר. לימודים כלשהם, וגם לימודי תואר, כמובן שלא מקנים כישרון, אך הם מקנים כלים לבטא אותו אם יש לך אותו. גם האדם המוכשר ביותר לא יצליח להוציא צליל נקי אחד בלי ללמוד ברמה כלשהי. גם אם זה באופן אוטודידקטי, זה עדיין חייב להיות דידקטי. כלומר, את השפה, המסורת, הטכניקות, המושגים, ואילו כלים יש כדי לחבר את כולם וליצור, חייבים להכיר, ויש לשאוף לעשות זאת ברמה הטובה ביותר. אגב, ברימון ניתן לגשת למסלול שבמסגרתו לומדים לאחר 3 השנים ברימון שנה אחת בלווינסקי, ומקבלים תואר בחינוך B.ed, או להשלים את לימודי התואר במוסיקה בשנתיים בברקלי.

FABER

New member
אומנם אתה צודק

אך דוגמאות לכאן ולכאן ניתן לתת עד להודעה חדשה על אנשים שלמדו או לא למדו,בעלי תואר לא מוכשרים או כישרוניים בלי תואר. אני לא מזלזל בתעודה שאתה מקבל בסופו של דבר אך היא רק מסמלת את סופו של מסלול דידקטי, במוסיקה בניגוד לעריכת דין יש משקל הרבה יותר גדול לתוכן של מסלול הלימוד לעומת התעודה ולכן היא שוקלת פחות בעולם החיצוני, לעומת שאר המקצועות (אני לא רוצה להכליל) שבעלי המקצוע שקיבלו אותם דואגים למסגר אותה ולתלות אותה בכדי להראות לכל דורש (אתה תשלח את הבן שלך לרופא בלי תעודות למרות שמישהו המליץ לך עליו? אני לא). במוסיקה הנושא שונה והאנלוגיה לעורכי דין הייתה מטאפורית לחשיבות התעודה (מקווה שלא דרכתי על נקודה רגישה) ובד"כ מוסדות שמעניקים תעודה הם ברמה גבוהה יותר (בד"כ למעט בודדים) . והנה גם ברימון הכירו בזאת שאת מסלול ההוראה שמסיימים בלווינסקי יש לחתום בתעודה אחרת כל המיידע שנלמד הוא כאין וכאפס לאדם שלומד אותו לעומת המגמה הכללית או מסלול הג'אז שלא נחתם בתעודה אקדמית כי איתה אין לאומן לאן לפנות והיא לא פותחת דלתות כקודמתה. גם אני בדעה שלך שהתעודה טומנת בחובה הרבה יתרונות אך אני מאמין שהיא לא המטרה של אותו מוסיקאי המבקש ללמוד היא רק האמצעי וההכרה בעולם שמחוץ למסגרתו שלו.

shykedmi2

New member
זאת לא הייתה טענתי -

אמרת שאין אפשרות לקבל תואר ברימון, ואמרתי שזה נכון, אבל זה ישתנה בקרוב. הטענה שהדיפלומה לא מקנה דבר למוסיקאי (בניגוד לעורך דין) היא כבר טענה לדיון אחר, וזו אגב טענה שאני מסכים איתה. וראיתי, ראיתי את ההופעה של ג'ימי סמית'. הופעה מדהימה וכל כך כיפית! הוא כל כך מצחיק, וכל כך ענייני בנגינה שלו. קניתי שני דיסקים שלו, ודוקא שם הוא פחות ענייני והסאונד גם פחות טוב. הסאונד של ההאמונד בהופעה היה הטוב ביותר ששמעתי מעולם, וציפיתי לאותו הסאונד גם בדיסק, אך לצערי התבדיתי. מי שלא הגיע פספס הרכב עצום עם לידר גאון. אני בטוח שהגיטריסט הזה בסופו של דבר יהיה סולן ויכבוש את העולם, הוא ענק. המתופף היה פשוט מטורף, הבסיסט עשה את העבודה מצויין, ורק את הסקסופוניסט לא אהבתי. :) רק הפריע לי הבאלאנס בין הזמנים. הבנתי שההפסקה שעשו הייתה בגלל תקלה מסויימת, אבל זה דפק שהיה משהו כמו שעה וחצי הופעה, הפסקה של 20 דקות, ואז עוד 45 דקות, או משהו כזה. היה מאוד קצר החלק השני.

FABER

New member
לגבי הסאונד

גם אני חושב שאין תחליף לצליל האנלוגי. ההגברה אגב הייתה על הפנים -לא מושקעת במיוחד. אומנם שמעו טוב אבל לא מספיק טוב -לא בכל פינה של האודיטוריום שמעו כמו שצריך ודאגתי לעבור על פני כל המקום גם בכדי לבחון את הנושא וגם בכדי לראות זוויות אחרות של ג'ימי. לא נראה לי שאת ההפסקה עשו עקב תקלה כי אחרת הגיטריסט לא יכול היה לנגן- קטע מדהים,אגב, רבע שעה שלא נשמתי. ואולי בגלל זה ההופעה עברה לי כל כך מהר -כי פשוט נהניתי. גם אני רציתי לרכוש דיסק אך כספי "ניבלע" ע"י הפיאסטה שלי -המפונקת הזאת פשוט אוהבת טעם של דלק.

למעלה