למידת אומנות לחימה.

electricity86

New member
למידת אומנות לחימה.

שלום. הייתי רוצה ללמוד אומנות לחימה. פעם הייתי רשום לאומנות לחימה, זה עלה אז 220 ש"ח לחודש, וכיום אין לי כסף כדי לשלם סכום כזה כל חודש (אני מניח שייתכן והמחיר אף עלה בשנים הללו). תהיתי, אולי ישנו ספר העוסק בלימוד אומנות לחימה, או מקור באינטרנט ללימוד אומנות לחימה. תודה רבה.

amir_aikido

New member
מאוד לא מומלץ ללמוד בלי מורה

אם תחפש בפורום, תגלה שחברי הפורום די מאוחדים בדעה לעיל, ובפרט כשמדובר במתאמן שאיננו ותיק מאוד. ספרים קלטות ואתרי-אינטרנט אינם נותנים משוב ראוי, ועל כן הם רק מקור ידע, ולא מספיקים לטובת הלימוד. לעומת זאת, אם אתה באמת לא יכול לשלם על השיעורים, כמעט כל המורים שאני שמעתי עליהם, ייתנו לך הנחות משמעותיות. ייתכן שבשל ההנחה הם ידרשו ממך להשקיע מזמנך בעבודות לתחזוקת ונקיון הדוג'ו (זה מקובל ואחת הסיבות איננה הכסף, אלא הענקת ערך ללימוד). אבל, האמור לעיל נכון רק במידה ובאמת מדובר בחוסר יכולת לשלם, ולא בחוסר נכונות ביחס לסדר העדיפות שלך. אל תצפה להנחות אם יש לך כסף לקנות בגדי-מותג חדשים, לטוס לחו"ל לנופשים ולדבר בפלאפון כל היום. אותם מורים עליהם כתבתי לא ירצו לחסוך מעצמם, על מנת ללמד תלמידים שלימוד אמנות הלחימה פחות חשוב להם.
אמיר

electricity86

New member
שלום

אכן מצבי אינו מאפשר לי לשלם סכום שכזה כל חודש, ואף קטן מזה. אני מבין שמורה עדיף על לימוד עצמי, ובכל זאת הייתי רוצה לשמוע על מקורות בספרות או באינטרנט (עדיף) על אמנות לחימה. תדוה רבה.

Kenshinkan

New member
אם אתה מתעקש:

www.kenbukan.org ניתן להוריד סרטוני הדרכה בתשלום. בעז

תשובתו של amir_aikido די מסכמת את הנושא

אם אתה ממש מתעקש, אז חפש ביוטיוב סרטוני הדרכה של טכניקות שונות. לא יודע כמה זה יועיל לך (לדעתי זה יזיק, אבל רצונך כבודך). יש לך בן זוג לאימונים? זה גם משהו שחשוב שיהיה, אתה יודע. באיזה איזור אתה גר? יש אמנות לחימה מסויימת שאתה מתעניין בה, או שהמחיר הוא הפרמטר היחיד? אישית הייתי ממליץ לך לעשות כושר כללי ולא לנסות ללמוד א"ל "בהתכתבות".

למעלה