למידה על מאיר אריאל

למידה על מאיר אריאל

אני היחדי מבין חבריי שאוהב את מאיר אריאל, רציתי להעביר להם מעין "למידה" עליו כדי שיילמדו להכיר את פועלו ואת יצירותיו אני רוצה להפוך את הלמידה הזו למעין מסע בחייו כרגע חשבתי על מעט נק' ואבני דרך שיש לציין הנעורים בקיבוץ הצנחן המזמר מזכיר הקיבוץ ניו-יורק? המעבר לעיר החזרה למושבה אלו רק נק זמן, בהן אני רוצה לשלב שירים ציורים ברכות הספדים תסריטים וכד' על מנת להראות את מלוא פועלו. אשמח להצעות

אור היקר

את מאיר אריאל אי אפשר לדחוף בכוח! רק ע"י השמעת שיריו או הקרנת הסרט מסע הבחירות, תוכל לחשוף אותם למאיר. אי אפשר לדרוש ממישהו שילמד על מאיר אריאל. אני מבינה את כוונתך לעורר אותם (כי הרי איך הם לא הבינו עדיין) אך אני מבקשת אותך להעזר בסבלנות. אתה יכול לספר להם על הערב הפילוסופי, אתה יכול להקרין להם סרט ואתה יכול לתת להם לשמוע דיסק- לא מעבר. נסה לחשוב מה אתה מרגיש כאשר מישהו מציע לך לשמוע איזה דבר ואין לך חיבור לזה. אם המישהו הזה גם ילחץ אותך לשמוע שוב זה יעורר לך התנגדות...ההתעוררות למאיר אריאל ז"ל מתרחשת כאשר אדם פתאום שומע משפט וזה מעורר בו מחשבות ואז נוצרת התעוררות לשאר השירים וכו'. אולם, אם תצליח לארגן כמה מהם לביקור בבית אריאל אז אשמח לתת הסברים ולספר סיפורים על כל נושא שיעלה וכך זה יהיה הכי נכון לדעתי. לגבי ניו יורק, לא היה משהו מיוחד בניו יורק למעט הופעה של בוב דילן שמאיר הלך לראות וגם פגש בחטף את דילן מאחורי הקלעים...

אבל...

לשמוע דיסק זה לא ממצה- וגם מסע בחירות. ערב לימודי כזה זה דבר מעניין והוא יכול להיות מלמד יותר, אני לא חושב שזה יצור התנגדות, להפך אנחנו כן מעבירים אחד לשני ערבים בנושאים שונים כך שזה לא יהיה משהו מיוחד. בכל מקרה, הבית בפרדס חנה מרוחק שנות אור מביתנו הצחיח שבנגב הדליל

ניצחתי וניצחתי, נה נה בננה

לקוח ממומה- ביוגרפיה- לפיה מאיר היה באמריקה ולא רק להופעה אריאל חש בינתיים שאינו משתחרר מתדמית "הצנחן המזמר" ויצא בשליחות הקיבוץ לארצות הברית, שם קיווה להתנתק מהמוסיקה וללמוד קולנוע, אך התאהב במוסיקה אמריקאית ובעיקר בבוב דילן והחל לחבר שירים בסגנון חדש כמו "תקווה", "ארול" ו"סוף עונת התפוזים".

AVI82

New member
דווקא יש לי סיפור מעניין בשבילך:

פעם "כפיתי" על מישהי לשמוע מאיר והיא מאוד התלהבה,היא אפילו ביקשה ממני עוד ועוד ועוד ועוד ועוד אדמות. הכיצד? התערבתי איתה.אמרתי לה להאזין לתקליטור של מאיר במשך שבוע ("זרעי קיץ"-פשוט נראה לי הדיסק שהכי קל להתחיל איתו),אם היא לא תאהב אני מביא לה 50 שחי"ם,ואם כן-אז לא.בסוף היא אהבה-צירפתי מישהי לכוחותינו בחזית ואפילו חסכתי 50 שחי"ם.

מזכיר לי שפעם

היה לי רעיון 'גאידמקי' כזה: לשלם לבני נוער ודומיהם איזה 1000-2000 שקל בשביל שילמדו שירים של מאיר אריאל ויבחנו על כך: אם בשירה או בטקסטים - העיקר שיכנס איכשהוא אליהם זה היה עובד, והנוער היה אחרת אבל גם הז'קו ההוא מצביקה הדר מרשים, הא? איל בחסות: רגע של זקנה עטופת כמיהה לימים "טובים" יותר שמעולם לא היו.

N a V e

New member
למה בכח ?

למה להכריח את הכלל להכיר ולהאזין למאיר,כשיצירותיו הן אינן נחלת הכלל ? תנו למציאות לעשות את שלה חברים ! מי שצריך ומי שמעוניין - יאזין למאיר ויחשף אליו בשלב כזה או אחר , ואין טוב מלהיחשף אליו בעצמך ומתוך סקרנות ורצון להעמיק ולהתחדד ביצירותיו .

משמרותי

New member
רוצים להכיר את את מאיר היטב מעל ומע

בואו לערבי הפילוסופיה,שם תשמעו גם סיפורים מחייו ועל חייו מפי אנשים ובני משפחה וחברים,תבלו תשובות על שאלות,תובנות,ומחשבות

למעלה