למידה על הגוף שלי

anat36

New member
למידה על הגוף שלי

שלום לכם, אני מקווה שהגעתי לפורום המתאים יש לי שאלה אל הגוף שלי, וברצוני לדעת אם יש בגוף שלי (אולי דרך רפלקסולוגיה?) תשובה לשאלה. מאחר ואני לא מתמצאת ברפלקסולוגיה ולא בתחום אחר, אני גם לא יודעת איך התשובה צריכה להיראות. אחד מחלומות הילדות שלי הוא שיהיו לי 4 ילדים. כיום יש לי 3 ילדים. בעלי טוען ש-3 זה מספיק, אבל אם אני מאוד-מאוד רוצה הוא לא יתנגד לעזור לי לממש את החלום הזה יש לי התלבטויות קשות עם עצמי, אם עלי להגשים את החלום הזה לאור העובדה שבעלי לא קופץ משמחה על הרעיון וגם בגלל המצב הכלכלי (לא משהו) אני לא ממשפחה דתית ולכן לא יכולה לומר "פרו ורבו ואלוהים יעזור לגדל את הילדים" אני בת 36, מרגישה ששעון החול אוזל, כך שגם הגיל משפיע. ואולי זה לא פייר לילד הנוסף עצמו שיהיו לו הורים מבוגרים (יחסית) בעלי שאל אותי למה אני רוצה ילד רביעי, ולא ידעתי להסביר לו למה. זה משהו שאני מרגישה. אז השאלה שלי לגוף שלי היא מה עלי לעשות? לממש את חלום הילדות או לוותר עליו? האם יש סיכוי שהגוף שלי רומז לי את התשובה ושאני פשוט לא יודעת לקרוא אותה? ואם כן, אז איך אפשר לדעת? מי (איזה סוג מטפל) יוכל לעזור לי לקרוא את התשובה? תודה לכם ענת (שמאוד רוצה אבל לא יודעת מה להחליט)

adigreen

New member
מהניסיון האישי שלנו

גם אשתי רצתה מאד ילד רביעי. אם הדבר היה תלוי רק בי אז 2 ילדים היה מספיק. 3 שנים "נילחמנו" בעניין עד ששעון החול הודיעה שזו הדקה ה-90. אשתי ילדה בת כשהייתה בת 40. כיום, 15 שנה מאוחר יותר אנחנו מאד מרוצים. אכן היו גם ימים קשים והגבלות שונות. אבל התוצאה לדעתנו שווה את המחיר. בהצלחה בכל אשר תחליטו.

אדומה2

New member
החלטה

תראי ענת, לדעתי ההחלטה צריכה להיות משותפת לכם. מטפל יכול אולי לעזור לך להקשיב יותר טוב, אבל אני מקבלת את הרושם שאת יודעת מה את רוצה ושיש לך כבר החלטה, אבל יכול להיות שיש בעיה אחרת. בעלך רוצה את הילד הנוסף או שהוא יסכים בלית ברירה? אני חלילה לא שופטת אותו, אבל אלו דברים שיש לשקול לפני שמביאים ילד לעולם. לגבי הילד עצמו- אני בת זקונים (אפילו בת זקונים מאוד), אבי היה בן 50 ואימא שלי בת 39 וחצי (ממש כמעט 40) כשהם ילדו אותי וכן, לפעמים הייתי רוצה שההורים שלי יהיו יותר צעירים, אבל מצד שני לא הייתי מחליפה אותם לרגע. הורים מבוגרים זה לאו דווקא הורים מבוגרים כרונולוגית..... אני יודעת לומר לך שאימא שלי הייתה צעירה ברוחה עד יומה האחרון, ותמיד היא הייתה האימא המבוגרת יותר בכיתה שלי. הצעתי היא פחות לנסות למצוא מתווך מבחוץ ולהקשיב לגורמים ביתר תשומת לב- הגורמים הם את ובעלך. ואת יודעת מה? את אפילו יכולה לשאול את שלושת ילדייך מה דעתם על העניין, אי אפשר אף פעם לדעת מאיפה יבוא הקול הצודק והנכון. :) תנסי גם לחשוב- אוקיי, את יודעת שאת רוצה לעשות ילד. עכשיו תנסי לחשוב למה לא לעשות ילד- מה שהלב שלך אומר, לא הסיבות שחברים או בעלך אומר, למה *את* חושבת שלא כדאי עוד ילד. מקווה שעזרתי קצת.

שיטות שיכולות לעזור לקבל תשובה:

הקדמה: אני מתעלמת מהסוגיה של: מה נכון? מי צודק? למה? 1. קינסיולוגיה - תבקשי מהמטפל לשאול את השאלות בשקט, במוחו - על מנת שלא תשפיעי על התשובות 2. דמיון מודרך (ככלי לחקירת התת מודע, כלי לקבלת מידע פנימי) 3. שיחה מעמיקה וחקרנית על ידי מטפל שיודע לקרוא בין השיטין, ולשקף לך את מה שאת באמת אומרת. מטפל כזה יסייע לך לשמוע את התשובה שיש או לזהות את השאלה האמיתית. בהצלחה!!! בהצלחה!!!

anat36

New member
תודה רבה אנשים יקרים

נאוה, התשובה שלך היא מה שבעצם אני מחפשת. אומרים שצריך להקשיב לגוף. וזה בעצם מה שאני מעוניינת לעשות. למצוא את הדרך להקשיב לגופי ולראות אם מה שאומר לי הרגש מתאים גם למה שאומר לי הגוף בתת מודע או בצורה פיזיולוגית אחרת על קינסיולוגיה שמעתי מעולם לא שמעתי על "דמיון מודרך". חיפשתי קצת בעמודי הפורום והבנתי מה זה. האם זהו תחום של טיפול כמו קינסיולוגיה, רייקי, הילינג וכו´? ובמילים אחרות, האם כי לעבור טיפול כזה, המטפל צריך להגדיר את עצמו כמטפל בדמיון מודרך? תודה רבה לתשובותיכם! הרבה אושר לכולכם ענת

יש הרבה שיטות לעבודה עם הדמיון

רוב המטפלים משתמשים בדמיון מודרך 1. ככלי להורדת מתחים וכאבים 2. כלי לריפוי אין מקצוע של ריפוי בדמיון מודרך, ובכל זאת, זהו כלי עבודה רב עצמה יש הרבה מרפאים שמשתמשים בכלי רב עוצמה זה. ברוב הקורסים יש לימוד מסוים של דמיון מודרך, בעיקר באמצעות חוויה. אני אישית עובדת עם שיטות עבודה משלי, אותן אני מפתחת כבר 20 שנה. אין לי מושג מי עושה את מה שהצעתי או איך, תצטרכי לברר עם המטפלים שתדברי איתם, אם הם יכולים להשתמש בכלי של הדמיון המודרך למטרה כזאת. סביר להניח, שמי שיכול להוביל אותך אל מסתרי התת מודע בעזרת הדימיון, יוכל לסייע לך לקבל את התשובות גם בשיחה מתאימה. מפגש אחד צריך להבהיר את השאלה אחרי המפגש הזה, אולי תגלי שאת רוצה להעמיק בנושא זה או אחר. אבל זה סיפור אחר... מטפל שיציע לך יותר מפגישה אחת לצורך הבהרה, אני הייתי חושדת שהוא "מורח"

WhiteBear

New member
בלי הרבה נגיעה לתחום, יש לי שאלה...

אני די צעיר, כך שיכול להיות שאני לא מבין. אבל, חשבתי למה שלא תספרי לנו קצת על שאר שלושת הילדים שלך. האם את מאושרת איתם ומהם
איזה מקום יש להם בחיים שלך
כמה יש לך לתת מעצמך להם
כמה זה "לוקח" ממך, לעומת כמה שזה מסתדר לך בתמונת העולם שלך
(כאן אני מדבר על ההבדל שבין משהו ש"חייבים" לעשות, כם אם רוצים - לעומת משהו שהוא חלק מהחיים, כמו לאכול, ולא מתייחסים אליו כאל חובה) אני חושב שהיו לך כבר שלושה ניסיונות לגלות איך את עם ילדים, ומה המקום שלהם בחייך... אבל שוב, אני רק ילד, ואני סתם זורק כיוון שעלה לי בראש
בהצלחה, טל.

anat36

New member
טל, צעיר זה עניין של

השקפת עולם. אני חושבת שהגדרה טובה יותר אליה התכוונת היא שאין לך עדיין נסיון חיים בתחום השאלות שאתה שואל הן טובות ונכונות. אני שואלת אותן את עצמי יום יום. אני מאושרת עם ילדי, הם ממלאים הרבה מעולמי, אני מקדישה להם זמן הרבה פעמים על חשבון הזמן הפנוי שלי בו אולי יכולתי להשקיע בעצמי במקום בהם. אני שואלת את עצמי רבות האם אני נותנת מספיק. האם לדעת ילדי אני אמא משקיעה. מה יהיו זכרונות הילדות שלהם כשיגדלו. הדבר מאוד חשוב לי בהשקפת עולמי, ואני מקווה שאני עושה נכון. מאחר והשאלות האלה אכן לא קשורות לנושא הפורום, אני חושבת שלא כדאי להרחיב את התשובות יותר הסיבה ששאלתי כיצד לקרוא את הגוף, היא כיוון שבשנים האחרונות יש איתותים בריאותיים שונים מצד הגוף שלי על כך שלא נוח לו. אני מטפלת בבעיות אלה. אך קשה לי לדעת אם איתות מסויים אין פירושו שהגוף שלי/התת-מודע שלי חושב שאולי אני לא נותנת מספיק לעצמי ורק משקיעה הרבה בילדים ולכן, אולי עלי להפסיק לחלום ולהסתפק במה שיש תודה על שאלותיך! ורק דברים טובים ענת

למעלה