למטרניך

iceviper

New member
למטרניך

1.אני עדיין מחכה לדוגמא אחת בודדת לשקר שאמרתי בנוגע לארה"ב. 2.אני אכן יודע על פשעי השמאל הרדיקלי,ואין לי שום כוונה להגן עליו.עם זאת אני שואל את עצמי מדוע אתה מזכיר את הפשעים האלה כאשר אנחנו מדברים על פשעי הקפיטליזם והגלובליזציה. האם אתה שייך לקבוצת האנשים שנוהגת לכתוב הודעות מסוג "נכון שאלה פושעים אבל אל תשכח שהשניים יותר גרועים"? 3.שאלה שלא מפסיקה להטריד אותי: מדוע התנגדות לארה"ב אוטומטית נתפסת אצלך כתמיכה חד משמעית במשטרים טוטליטרייים? בהודעותיך אתה מביא הוכחה ניצחת למה שאני טוען: בישראל 2003,כמו בפרובינציה אמריקנית למופת,אסור לך להביע התנגדות לחלום האמריקני,הצודק תמיד.תיקון קטן: כמובן שמותר לך,אבל הסובבים מיד יתנפלו עליך כעדת זאבים ויוקיעו אותך כקומוניסט נאיבי וסוגד לרודנים. מצ"ב מאמר מעיתון הארץ,"למה שונאים את אמריקה". אם ברצונך לקרוא עוד חומר בנושא הקפיטליזם והגלובליזציה,פנה לפורום המתאים.

מטרניך

New member
לאייסוייפר

הינה מה שכתבתי עליך ועל שני חבריך ועל ה'ביקורת' שלכם: "אין לי שום דבר נגד ביקורת קונקרטית המבוססת על עובדות אמינות. יש לי הרבה נגד השמצות המבוססות על בורות, מעשיות,דעות קדומות ושנאה. וזה מה שמאפיין את ה'ביקורת' שלכם. חוץ מזה ה'ביקורת' שלכם על ארה"ב היא אידיאולוגית, בדיוק כמו האידיאליזציה שלכם את קובה הקומוניסטית. למען ה'אידיאל' שלכם אתם מוכנים לשקר, לסלף, לעוות ולחזור כמו תוכים על שקרי התעמולה הקומוניסטית הקובנית בעולם." להזכירך: שאלתי מה דעת חברי הפורום על משטר קסטרו. התשובה שקיבלתי ממך ומישגבול בתור שני שמאלנים ומבר בי רב בתור ימני קיצוני, שלצורך זה חברתם יחד, היה מטח בלתי פוסק של שקרים וסיפורי מעשיות על המצב בקובה והשמצות נגד ארה"ב. קצרה היריעה וקצר הזמן לחזור על כך. המעוניינים מוזמנים לקרוא את השרשור מתחילתו ועד סופו. אשר להתבטאויותיך על המצב בקובה רשמתי לי את הדברים הבאים: אבטלה שואפת לאפס, אין פערים חברתיים, יום עבודה בן שש שעות, קובה ככלוב זהב, קסטרו מיטיב עם האזרחים. אתה רואה בחיוב את התנגדותה של קובה לאמריקניזציה. הגלובליזציה היא שרץ. היללת את 'המדיניות הסוציאלית' בקובה בראשית המהפיכה. קובה דוחה בצדק את ה'מאפיינים האמריקאיים' המסכנים את המיבנה החברתי שלה (לא פרטת את ה'מאפיינים'). כמו כן הודית בעקבות האשמתי שה'ביקורת' שלך על ארה"ב היא אידיאולוגית. אני חושב שמה שאתה סיפרת על המצב בקובה (ועוד יותר הסיפורים של שני חבריך) הינם שקרים המבוססים על התעמולה הקומוניסטית הקובנית ואין להם שום קשר עם המצב באי הזה שתושביו כלואים בו כבר 44 בסגר ודיקטטור עריץ רודה בהם. גם מה שסיפרתם על ארה"ב הוא ברובו שקרים וסילופים. כמו, למשל, כשברבי קישקש על ה'אמברגו' האמריקאי על מזון ותרופות - וזאת רק דוגמא אחת. כאמור נא לקרוא בשרשור. אתה מפיץ שקרים על אמריקה באופן יותר מעודן מברבי. אתה מדבר על 'מאפיינים' אמריקאיים אלמוניים המסכנים כביכול את החברה הקובנית בלי לפרטם. זה כאילו שהייתי מדבר על 'מוגבלויות' שלך ונותן רמז דק כרגל פיל בלי לפרט כדי שלא אצטרך לשאת באחריות לאמירתי. כל הדיון שאתה קיימת בנושא הוא 'דיון דה לוקס'. אתה לא צריך להציג שום עובדות והוכחות לטענותיך, מספיק שאתה מפריח דברים בלתי-בדוקים ומופרכים באוויר וכבר יש לך 'אמירה'. אבל שקרים? אתה? נו באמת.

מטרניך

New member
תמשיך לקרוא את השטויות שמשמיעים

בדיוק עבור פתאים כמוך דוברי השלטון הקובני על המצב בכלוב הזהב. לקרוא ולהאמין. תעשה מנוי על 'זו הדרך'. תקבל הכל בעברית. בסך צועדים העמלים, שחורים ולבנים, צהובים וחומים, מאושרים, שבעים ובריאים בדרך המלך אל הסוציאליזם.

מטרניך

New member
מה עם ה-6 שעות עבודה? מה עם 'אין

פערים'? מה עם 'כלוב הזהב'? בסוף תגלה עוד שזה כלוב עם גדרות תיל ועם מכונות ירייה. תתחיל לחזור בך מה-כ-ל?

iceviper

New member
6 שעות עבודה

זו עובדה.ראיתי את זה בתוכנית תחקיר על קובה. "כלוב מזהב"-לא הבנת אותי כראוי.התכוונתי לכך שהתנאים (6 שעות עבודה,חינוך חינם,ביטוח בריאות,וכל השאר) עלולים להיראות ככלוב מזהב.

מטרניך

New member
6 שעות זה כי אין עבודה לאנשים.

במקום שיסתובבו בבטלה במקום העבודה שולחים אותם הביתה (ומורידים בהתאם מהשכר העלוב). תוכנית 'תחקיר' על קובה? הראו לך כמה כפרי פוטיומקין? כלוב זהב? אם קסטרו רק יפתח את השערים יביעו הקובנים את דעתם האמיתית על המשטר מבלי לפחד מהמשטרה החשאית. לפני כעשר שנים הוא פתח צוהר כדי לשחרר קצת לחץ ומהר סגר אותו כי התחיל שיטפון של עוזבים, כמו במזרח גרמניה ע"ה. הקובנים המאושרים התחילו להצביע ברגליים, לברוח מהכלא הצף ולחפש מקלט בגיהנום האימפריאליסטי. גם ארה"ב לא היתה מעוניינת ב'אקסודוס' של הקובנים ופעלה לבלימתו. עכשו נאלצים המסכנים לחטוף סירות דיג רעועות ולהסתכן בטביעה בים (כמו האימא של הילד אליאן שניצל) או בתלייה אם ייתפסו ע"י הקלגסים של הרודן (כמו השלושה שהוא תלה לאחרונה). מה דעתך לפרסם קריאה (יחד עם ישגבול וכל שאר אבירי זכויות האדם בארצנו) להסרת הסגר הממושך מעל תושבי קובה (44 שנים)?

iceviper

New member
"כפר פוטיומקין"?

ידידי מטרניך,אנחנו חייםבכפר פוטיומקין אחד גדול.הפער בין מה שהמדינה הזו מתיימרת להעניק לאזרחיה לבין מה שקורה הוא כמעט בלתי נסבל,בכל תחומי החיים. קובה,לפחות,לא מציגה מראית עין של אפשרויות בלתי מוגבלות.אף אחד לא ניסה לטעון שאין שם עוני,שאתה יכול להתעשר שם או שזו פסגת השאיפות האנושית. WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET. אלה שעזבו את קובה עשו זאת בגלל שהקמפיין האמריקאי על הדולצ'ה ויטה כל כך מוצלח! חשבת על זה? אין ספק שחלק מהאנשים אכן סובלים שם,אבל אני ממש לא חושב שהרוב סובל. בכתבה,אגב,היו ראיונות גם עם קובנים שאוהבים את ארצם וגם עם כאלה שלא מרוצים מתוצאות המהפכה. מי מאיתנו לא חלם לנסוע לארה"ב כאשר חי כאן בשנות השמונים והשבעים? והנה,ארצות הברית הגיעה אלינו-בין אם אנחנו מעוניינים ובין אם לא.ואיתה כל מה שבא בעיסקת החבילה: קניונים גדולים,מוצרי חשמל שפשוט חייבים,השפה שבה מדברים ומתנהגים אנשים בוגרים וצעירים,ובקיצור (כמעט) הכל.

yeshgvul

New member
מוכן לפרסם עמך עצומה משותפת

למען חרויות הפרט בקובה, ובה דרישה מקבילה מארה"ב לבטל את חוקי ברטון-הלמס למיניהם והסנקציות הברוטליות כלפי קובה , וכן להתחייב לא לנסות לערער את המשטר שם למען שחזורה של רפובליקת בתי זונות ומאפיונרים בנוסח באטיסטה.

מטרניך

New member
בדרישות שלכם להסרת ההסגר ע"י ישראל

לא ראיתי דרישה מקבילה מהרש"פ לפרק את אירגוני הטרור ולדאוג להפסקת הפיגועים. כאן הדרישות שלכם הן רק מישראל. אדרבא, תעלו דרישה שקסטרו יסיר את הסגר מעל אזרחי ארצו ויעניק להם את החרויות הדמוקרטיות כמו בדנמרק (מדינה שישגבול אוהב): חופש תנועה, בחירות חופשיות, חופש הדיבור, ההתארגנות, השביתה, חופש המידע והתקשורת, חופש העיסוק והקניין, פיקוח ציבורי על המשטרה החשאית והצבא וכן הלאה. אני משער שארה"ב תסיר ביוזמתה את כל הסנקציות, אבל אם אתם רוצים לדרוש זאת - בבקשה. אין לי ספק שאתם כשמאלנים אנטי-אמריקאיים וברבי שהוא כמוכם, אך ימני קיצוני, תתחמקו כמו תמיד כי יש לכם עניין בהמשך הדיכוי הקומוניסטי בקובה וברור לכם שקבלת התביעות הדמוקרטיות כאמור לעיל תביא מיידית להפלת שלטונו של קסטרו, כמו במזרח גרמניה ולהתפרצות שאגות שמחה מגרונותיהם של מיליוני אזרחי קובה שינהרו לכיכרות לנתץ את פסלי הרודן. אין לי גם ספק שבמהירה בימינו נזכה לראות גם את זה, כמו בעיראק. אמן.

למעלה