למטפלים שבפורום...

שניקה26

New member
למטפלים שבפורום...

הי, אני מטפלת בפרחי באך בתחילת דרכה... המרצה שלי (למדתי ברידמן) התנגד מאוד לשימוש בשאלון ולכן הציע לנו להימנע מתשאולים. אבל כרגע המצב הוא שכשאני פוגשת מטופל חדש אני מאוד נבוכה בגלל שאני לא יודעת איך להתחיל... מהמטפלים שבפורום(זה יכול להיות כל שיטה ברפואה משלימה)- אם יש לכם שאלון שעוזר לכם לטיפול הראשון אני ממש אשמח אם תוכלו לשלוח לי או לזרוק לי כיוון של שאלות ואני כבר אמשיך משם... תודה רבה!! שניקה נב אפשר גם למייל [email protected]

freearth10

New member
גם אני לא חברה טובה של תשאולים

למרות שכל מטופל שמגיע אלי עובר בצורה כזאת או אחרת תשאול. אני לא יושבת עם טופס מוכן, אלא מתחילה עם סיפור הבעיה שבגללה האדם הגיע,חוזרת אחורה למעגלי העבודה, הלימודים, המשפחה,קשרים חברתיים, מחלות,אבחון קצר בצבעים וצורות, שמה לב לישיבה, תנועה, שפת גוף,דיבור, מתי הוא משתעל, מתגרד...ואז הולכת אל הכלי שלי , שהם הידיים ובעזרתן אני מאבחנת, למרות שאצלי זה בדרך כלל חלק מטיפול ולא הטיפול. מהמעט שאני יודעת, מטפלים בפרחי באך כן משתמשים בתשאול. איך את אמורה לדעת מה התמצית המתאימה אם את לא מתשאלת את המטופל?
מאיה

כיוונים

למחשבה: למה (לדעתך, או לפי דבריו) המרצה שלך התנגד לשאלון? מה דעתך בנושא? איך הוא הציע להתאים תמציות? איך היית רוצה שיתאימו עבורך תמציות? מה חשוב לך לדעת על מנת להתאים טיפול? והכי חשוב- להתאמן !!!! על חברים/מכרים/קולגות עימם את יכולה להרגיש בטוחה יותר, להתיעץ ולקבל משוב. ד"א- מה היתה בדיוק הגדרת הקורס שלמדת?

היי

שלום לך ראשית, רציתי לאחל לך בהצלחה בדרכך החדשה. נראה לי ששאלונים זה ממש עניין של אופי. אם זה נוח לך לעבוד עם שאלון עבדי בשיטה זו. אני באופן אישי לא עובדת עם שאלון כי אין לי סבלנות להתעסק עם ניירת. כשמגיע אליי מטופל אנחנו מנהלים שיחה לגבי הסיבות שבגללן הגיע אליי והשיחה מתחילה להתפתח. מתוך השיחה כמובן שעולים דברים נוספים שמהם ניתן להמשיך הלאה. בסופו של דבר בכל מקרה תצטרכי לנהל איזושהי שיחה של תחילת מפגש. אם את מעדיפה להתגבר על המבוכה של "איך להתחיל" אולי מתצאי שיעזור לך להתעסק דוקא עם שאלונים ובמהלך הזמן כשתצברי נסיון ובטחון אז תוכלי למצוא את הדרך הנוחה לך. אם את רוצה אני אף מוכנה לשלוח לך שאלונים שהכנתי ותוכלי להתאים אותם לצרכייך. אני היום ממש לא מתעסקת איתם אך ורק בגלל הסרבול והפורמליות שיש בשאילת שאלות בדרך זו. הלית וייל הילינג, דמיון מודרך, IPEC

שניקה26

New member
תודה רבה למתייחסות!

הי הי, מאיה- תודה רבה על הכיוון אני אראה איך אני ממשיכה משם:) ללילך- מדובר בקורס שמכשיר להיות מטפל, העיניין הוא שלא מלמדים שם בטכלס איך גורמים למטופל לשתף פעולה ולהיפתח אלי.. הלית- אני ממש אשמח אם תוכלי לשלוח לי מה שיש לך...:) [email protected] שבת שלום, שניקה

אז זהו, ש...

מטופל בדר"כ לא "נפתח" או "משתף פעולה" לאפ-אחד. ואם כן- לרוב מה שהוא מוכן לספר שטחי יחסית למה שבאמת מציק לו/ הוא זקוק לו. יותר בבחינת הציפור שבורחת מהקן וצורחת כדי שתשומת הלב שלך תופנה אליה ולא לביצים/גוזלים. והאמת שהרבה בעצם לא מודעים לשורש הבעיה.(=לא יכולים להכיל אותה/להתמודד עימה) אחרת כבר היו יכולים לטפל בעצמם. אפילו להיפך. ככל שהם מדברים יותר- ככה הם מודעים פחות( טוב, זו גם הכללה...)

0 אור 0

New member
בצורה נינוחה

קודם כל, אני חושבת שיש בעיה מאד רצינית לטפל אם לא יודעים מה הבעיה. ברפלקסולוגיה אנו מבצעים אבחון דרך כף הרגל, אך אין ספק שהמידע המשלים שמגיע מהמטופל הוא חשוב. מה שאת יכולה לעשות זה לשלב את השאלות בשיחה לא פורמלית, כששאלת הפתיחה (אחרי שם ופרטים טכניים) היא כמובן למה הגעת אלי, ומשם כבר אפשר לזרום.

yoelnd

New member
שאלון באך

היי ממליץ על שאלון וכן אמצעים נוספים כמו קלפים כגון: OH או קלפי באך מהקינסיולוגיה שמהווים חיזוק ואימות המחשבה לתמציות. וגם מהווה דרך יצירתית ומגוונת ולא רק "שיחה". אין ספק כי אחרי תקופת אימון יתןלעבוד ללא שאלונים אולם, הביטוח ידרוש בדיקת מעקב כלשהי...... ולכן כדאי למלא כולל חתימת המטופל עלתצהיר בריאות בסוף. בבריאות טובה!

למעלה