למחפשי ה - MBA

Philip Jr

New member
למחפשי ה - MBA

להלן הדירוגים האחרונים של תוכניות ה - MBA המובילות בארה"ב. כעת רק נותר למשכן את הבית או למכור כמה איברים פנימיים ואתם בדרך לתואר שני במנהל עסקים!

קישור לדירוגים

tulkin

New member
צריך להיות הוגן ולומר...

שברוב המקרים אלה שמצליחים לסיים תואר MBA מבית ספר מוביל בארה"ב, מוצאים משרות שמאפשרות להם בתוך שנים בודדות לכסות כל הלוואה שלקחו לצורך כיסוי ההוצאות. יש לזה כמובן מחיר (המשרות האלה לא נמצאות בארץ למשל, שעות עבודה מטורפות וכו'.)

מצד שני, מתרבות העדויות והמחקרים שמראים שתוחלת הערך הכלכלי של תואר MBA (כולל אלה מבתי ספר מובילים) היא שלילית, בפרט כשלוקחים בחשבון את העלות האלטרנטיבית של הלימודים.

כמובן שלצד תעשיית סיפורי ההצלחה של בוגרי מנהל עסקים, שבעיקרה מוכרת תקווה לסטודנטים פוטנציאליים, יש אוסף לא מבוטל, שאף אחד לא מדבר עליו, של סיפורי כשלונות וכשרונות מבוזבזים. לא משהו שנכנס לסטטיסטיקות שבתי הספר מפרסמים.

Philip Jr

New member
נשמע שאתה בכל זאת לא משוכנע

שהתואר מצדיק את מחירו, ושרמת הסיכון סבירה בימינו..

tulkin

New member
אני מאד משוכנע

שתואר MBA, גם בבית ספר מוביל דוגמת זה שלמדתי בו, הוא בזבוז מוחלט של זמן וכסף.

havasi

New member
לא התואר אלא האדם וכישוריו ימצאו לו עבודה

בהצלחה

Philip Jr

New member
לא מדויק

הלוואי שכך היה, אבל לפחות כאן בארה"ב יש דרישות מאד ברורות למשרה מסוימת, ולעיתים קרובות הדרישה היא לתואר מתקדם, MBA וכדומה. אלא אם "האדם וכישוריו" יוצאי דופן בצורה בלתי רגילה, אין שום סיבה למעסיק להתפשר על הדרישות הנ"ל.

אם כבר התחלנו לסייג, למען ההגינות

אז כדאי להוסיף לרשימת הסייגים עוד שניים:
1. המספרים האלו, עד כמה שידי משגת, הם לא נכונים. ו-
2. המספרים הללו הם קרובים (אך גבוהים מ-) ההערכה ל*עלות הכוללת* של לימודים לתואר MBA דו-שנתי.

לא שאכפת לי במיוחד לשכנע מישהו בערך של MBA ,
(אישית אני מאמינה שהוא משרת מטרות מסויימות, ולא משרת מטרות אחרות, כך שהשאלה האם הוא משתלם היא מאוד תלויית הקשר, כשמן הסתם, בהרבה מהמקרים התשובה תהיה לא ).
אני מוסיפה את ההערה הזו בעיקר כי הייתי מעדיפה אם (באופן כללי בחיים) "חדשות" לכל הפחות יציגו מידע נכון.

שני דברים קפצו לי לעין שראיתי את הדירוג. אחד, הרווארד לא נמצאת שם, וזה מאוד מוזר. שתיים, העלות היא גבוהה משמעותית מכל מה שאי פעם שמעתי לתכניות כאלו.
כשנכנסתי לאתר לא הצלחתי למצוא שום תיעוד לדירוג כזה שהם עשו עבור מגזין פורצ'ן, וגם לא הצלחתי לגגל דירוג של המגזין כמו שתואר. אני לא אומרת שהוא לא קיים, רק שזה מוזר שהוא מוצנע כל כך, וזה מוזר שהוא משמיט את הרווארד מהרשימה.
בכל אופן, באתר עצמו בצד ימין יש דירוג של ה-MBA היקרים ביותר, כל המספרים בלי יוצא מן הכלל נמוכים יותר מן הסכומים שמופיעים בכתבה, אם כי לא בהרבה. אלא שכשקוראים מה המספרים האלו אומרים, מסתבר שהם מדווחים את העלות הכוללת ללימודים כפי שמעריכים אותה בתי הספר.
עלות הלימודים עצמם היא בדרך כלל כמאה אלף דולר או קצת פחות, והיתר זה מחיה, כשעלות במחיה כמובן משתנה מאוד ממקום למקום.

בעוד הויכוח על האם MBA הוא משתלם או לא הוא כמובן סביר, זה נראה לי אישית משונה לכלול פנימה אל תוך העלות הזו גם את עלויות הקיום.
כי בכל בחירה חלופית, גם שם יהיה צריך לקנות אוכל ולמצוא פתרון מגורים, ועל כן לכל הפחות בשקילת חלופות צריך לבחון את העלות של הקיום גם אם *לא* הולכים ללמוד, או להוציא את עלויות המגורים מהדיון.

Philip Jr

New member
תשובה

1. המספרים נכונים, אם כי הם מתייחסים לעלות של EXECUTIVE MBA שהן תוכניות יקרות יותר ברוב המקרים מה - FULL TIME MBA הרגיל. הדירוג נעשה לתוכניות EMBA.

2. המספרים הם ל - TUITION בלבד, כפי שתוכלי לראות אם תיכנסי למשל לאתר של WHARTON או UCHICAGO, אותם בדקתי בין השאר. דהיינו המחירים האלו לא כוללים עלויות מחיה, הם כן כוללים טיסות לחו"ל, והוצאות אקדמיות שונות.

3. קישור לעמוד הדירוג הראשי של חברת POETS AND QUANTS.

4. אם תקראי את ההסבר על שיטת הדירוג, תביני מדוע יתכן שהרווארד ותוכניות מצוינות אחרות לא נכנסו לדירוג. אחת הסיבות למשל זה שוב העניין שזה EMBA, ולא MBA. אם תקחי את הדירוג של US NEWS (שנכנס גם לדירוג הזה) תראי שהרווארד לא בעשירייה הפותחת ב- EMBA.

אבל אם זה המצב אז על אחת כמה וכמה

תכניות EMBA בבתי הספר המובילים בארה"ב מלאים באנשים שבכלל לא משלמים את שכר הלימוד. העלות הזו נופלת עליהם בערך כמו שנופלת עליהם העלות של טיסות במחלקת עסקים בנסיעות עסקיות או האכילה במסעדות בפגישות עם לקוחות - לרוב זה לא כסף שהם משלמים.

עכשיו, בוודאי שזה לא נכון עבור כל האנשים שלומדים שם, אבל בתכניות כל כך תחרותיות כמו העשר העליונות, האנשים שמתקבלים הם ממילא מנהלים, ולא כל כך זוטרים, כך שאלו אנשים שכבר מרוויחים הרבה כסף, ומסלול הקריירה שלהם כבר קיים. הם אולי קונים תואר אבל בשלב הזה בקריירה שלהם הם קונים הרבה יותר, ולכן במיוחד במקרה הזה המצב לא בר השוואה לתואר שני באשר הוא.

זה עדיין לא אומר שכל אחד שלומד תואר כזה צריך תואר כזה (למשל, ישנם אנשים שהם הבעלים של העסק שלהם, מרוויחים מצויין, ועדיין עושים תואר כזה, אפילו שהוא לא "מוביל" אותם לשום מקום, בהקשר של קידום קריירה. עם אנשים כאלו, בכלל אין על מה לדבר בהקשר של "לימוד התואר הקפיץ לי את המשכורת").

אבל הנקודה שלי היא שאם ממש מעבירים את הדיון לעולם ה-EMBA באוניברסיטאות המובילות בעולם, אז אין מה לדבר על "להיות סטודנט" בהמשגה הרגילה שלו:
אלו לא סטודנטים תפרנים, אלו לא אנשים שצריכים למשכן כליה בשביל לשלם כאלו סכומים, אלו לא אנשים שעושים תואר שני משיקולים אקדמיים, וברוב המקרים, אלו בכלל לא האנשים שמשלמים את כל הכסף הזה.

Philip Jr

New member
תשובה

תראי, השרשור נפתח רק כדי להציג לאנשים כתבה בתחום של דירוג תוכניות MBA, ובניסוח שהיה בחצי הלצה. אם הניסוח שלי הכעיס אותך איכשהו אני מתנצל.

אני גם מסכים איתך שכנראה אחוז משמעותי מאלו שעושים את התואר לא משלמים עליו בעצמם, למרות שאין לי נתונים על כך אז קשה לי לומר זאת בוודאות כלשהי. באופן אישי אשאר מוטרד עם איך נממן לאשתי תואר MBA, ואיך נבין האם בכלל מדובר בסיכון פיננסי שישתלם בסופו של דבר.

זה בכלל לא הכעיס אותי

אמרתי מראש, אין לי מעורבות רגשית בדיון הזה, כי אני בעצמי חושבת שהתואר הזה חסר ערך ששווה את ההשרעה במקרים רבים, ואז באמת חבל על הכסף.
וגם ברור לי שהבאת את הקישור כסוג של הלצה.

אני חושבת שאם יש משהו שמפריע לי (וזה לא במה שאתה כתבת, אם כבר בכתבה שאליה קישרת) זו באמת ההשמטה של העניין של ה- EMBA:
קח לדוגמא את קולומביה, ופרופיל הסטודנטים של ה-EMBA שלהם:
http://www4.gsb.columbia.edu/emba/admissions/class-profile
עבור 55% מהסטודנטים, החברה משלמת באופן חלקי או מלא את הוצאות הלימוד.

בוורטון, המשכורת הממוצעת של הסטודנטים שמסיימים שנה הבאה היא $166,000, ועדיין עבור 43% מהתלמידים המעסיק משלם חצי או יותר מהוצאות שכר הלימוד.
http://www.wharton.upenn.edu/mbaexecutive/community/class-profile.cfm

כך שכאמור, זה דיון שבעצם חורג מהעיסוק בתואר כמוצר אקדמי. נכון נתתי דוגמא את שכר בלימוד ב-LBS? אז לשם השוואה, תואר שני בכלכלה במוסד טוב כאן (תואר חד שנתי) יעלה בערך £10K. זה הבדל עצום בכסף, אבל ההשוואה לא רלוונטית כי שני התארים פונים לקהלים שונים לגמרי.

ולגבי התואר של אשתך, תנחומיי, זה באמת קשה כשאתם מממנים, ועל אחת כמה וכמה אם אתם חושיבם על תואר במשרה מלאה.
.
יש לכם ביסוס מוצק למחשבה שזה יהיה שווה את זה?

Philip Jr

New member
ממש אין ביסוס

רצינו שגם אשתי תתקדם באפיק האקדמי בזמן שאנחנו כאן, בין השאר מכיוון שיש תפקידים שונים הרלוונטיים לה שדורשים תואר מתקדם למשל בעסקים. איזה תואר בדיוק והאם זה ישתלם זו שאלה טובה.

דווקא ל: U-CHICAGO יש תוכנית MBA בסוף השבוע שיחסית מתאימה לנו, אבל נחיה ונראה. יש עוד זמן עד שנחליט מה לעשות.

גברת בץ

New member
מה החלופה?

זה ללא ספק סיכון פיננסי, אבל יש "נסיבות מקלות" -
כמה שנים מתכננים להשאר בארה"ב
נסיום תעסוקתי קיים, שיש לו קשר למציאת העבודה בסיום התואר
מלגות פוטנציאליות

וכמובן, האם היא עובדת או שזה לעומת להשאר בבית - ואז אין אובדן משכורת, רק את עלות שכר הלימוד והעלויות הנוספות.

אגב, לגבי MBA רגיל (לא אקזקיוטיב) לדעתי הרוב הגדול כן משלמים בעצמם. אצלי זה ללא ספק היה אחד השיקולים לבחור בתכנית שאני עושה, שהגיעה עם מלגה של מעל 60% משכר הלימוד... לא הייתי מוכנה לקחת את הסיכון הכלכלי של שכר הלימוד המלא - בין השאר כי רציתי לצמצם את הזמן שאני "חייבת" להשאר בארה"ב לאחר הסיום.
אני מניחה שעדיין כלכלית היה יותר הגיוני לעבוד ולא ללמוד, אבל מבחינתי אני מקבלת מזה יותר מעוד שנתיים של נסיון עבודה (מה גם שעבודה לא הייתי מוצאת מייד מן הסתם).

ואת כמעט הכי חשוב שכחתי

ממה שכתבתי מצטייר כאילו אנשים הם או כבר מלייאנים או לחילופין החברה שלהם משלמת על התואר.
אבל גם אם הם משלמים על התואר בעצמם (ואני מתארת לעצמי שזה קורה בחלק מהמקרים), פורמט הלימודים הוא כזה שמאפשר עבודה במשרה מלאה, וזה עוד קריטריון שמבדיל מהותית את הלימודים האלו מפורמטים של לימודי תואר שני מחקריים.
ואם יש עבודה במשרה מלאה - יש משכורת של משרה מלאה.
ושוב, במקרה של אנשים שמתקבלים לתכניות האלו, גם אם הם לא עובדים במקינזי אלא "בסך הכל" באים עם 10 שנות נסיון בניהול, נגיד, סופרמרקטים, זו לא תהיה משכורת שמגרדת את השכר הממוצע במשק.
כך שהנקודה בסופו של דבר היא שאם מסתכלים על התארים האלו

מהזווית של היצע וביקוש תחת ההנחות הסטנדרטיות לרכישת תואר שני, ברור שהסכומים האלו נראים משוגעים לגמרי (כמו שכרטיס טיסה במחלקת עסקים עולה פי 3 או 4 מכרטיס טיסה רגיל. הכסא אמנם יותר נוח ויש יותר מקום לרגליים, אבל זו לא הסיבה שאפשר לגבות פי 3 או 4).
אבל תחת ההנחות שרלוונטיות לשוק האקדמי הזה, דברים נראים אחרת.

ואת כל זה אני אומרת, ועדיין חושבת שהמספרים האלו מפתיעים.
תכנית ה-EMBA של LBS בלונדון (שמדורג דרך קבע בחמישיה העליונה בדירוגים הבינלאומיים) עולה £61,700 שזה בערך 94 אלף דולר. העובדה שבתי ספר ברמה דומה בארה"ב גובים פי שניים מפתיעה אותי.

למעלה