למחפשים בבודפשט

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
למחפשים בבודפשט

הסיג היומי הביא בשורה נפלאה: חיפוש מקוון בארכיון העירוני. אפשר חיפוש פשוט או מורכב. מה במאגר? אם הבנתי נכון את האתר של ראדיקס (על אתר ראדיקס ראו בקישורשים) אז - : מסמכים ואוספים של הארכיון המכסים את הנושאים הבאים: תביעות ומסמכי בתי המשפט, כיסוי מלא לתקופה 1915 - 1955 מסמכים שונים של הנוטוריונים 1875 - 1950, כאשר רוב המאגר מהתקופה 1875 - 1900. מקרים שונים שהיו בבתי המשפט בבודפשט, 1872 - 1895, צוואות 1896-1950 כאשר עובדים עכשיו על 1699 - 1873 - בתי יתומים - המאגר יעלה במהלך השנה. *מצאתי 12 מסמכים הנוגעים למשפחתי, עכשיו נשאר לתהות מה הם אומרים בהונגרית כמובן*

עב

New member
אז הנה מה שהועלה בחכתי הבוקר

מתוך 12 המסמכים שנמצאו 11 שייכים למשפחתי! מדובר במסמכים העוסקים בענייני משפחה: חוזה נישואין של הוכפלדר יעקב ושפיצר פאולינה (מופיע פעמיים - פעם על שמו ופעם על שמה) תצהיר של הוכפלדר יעקב דנן תצהיר של שפיצר פאולינה הנ"ל הודעה של הוכפלדר מנו חוזה נישואין של הוכפלדר מנו (מעניין שלא נמצא התיק של הגברת) צוואה של הוכפלדר מנו (יתכן שהיה זה מנו אחר לגמרי מהמנו שלעיל) עיזבון של אשת הוכפלדר אנדור צוואה של אח של סבי! עיזבון שירשה הוכפלדר רוזה, אחות של סבא רבא גירושין ודמי מזונות של הוכפלדר ינקה, עוד אחות של סבא רבא בתוך הרשימה הזאת ישנם צאצאים של שלושת הענפים של המשפחה ומענין שהם "חלקו" באותו נוטריון. מה שאומר לי, שבדורות הקודמים, היה קשר בין הענפים והם ידעו זה על קיומו של זה. בדור של אבא שלי כבר לא היה קשר בכלל. איך מתקדמים מכאן? כנראה שצריך לגשת לארכיון ולבקש את התיקים המעניינים אותי (ולא הכל מעניין) או לשלוח מישהו שירשום תקציר של התיק.

חוה3

Member
מדהים!

ממש אוצר מצאת! מצאתי כמה "חשודים" כבני משפחת ווזנר, אבל אני עדיין לא יודעת, האם הם שייכים או לא, צריך להמשיך לחפש.

הלני

New member
כנראה מצאתי השלוחות....

ההרצים והסימפלרים שלי שלחו שלוחות גם לבודפסט. בין השאר היה שם בית דפוס בניהולם. דוקא את שטיגליץ הצייר לא מצאתי.... אדפיס וארוץ לקבל תרגום..... תודה ! הלני

נאוהג

New member
האם משהו מבין את החוקיות../images/Emo35.gif

על ההפניה. מצאתי 3 רשומות על GESMAY : אחת חדשה על משהו שטרם שמעתי את שמו
ואת חוזה הנישואין של הדוד של אמא שלי, VILMOS GESMAY ל- ROZA QUITNER. וכאן התעוררה שאלה:
מה מיחד את הנישואין הללו ולמה דווקא הם נמצאים שם
הרי ל- VILMOS הנ"ל היו שני אחים ו- 3 אחים למחצה ( אחד מהם סבי ) , כולם נישאו באותו כפר, חלקם גם התגרשו או התאלמנו , אז מה החוקיות
למה דווקא חוזה הנישואין שלו בארכיון ושל האחרים לא קיים
יש למשהו רעיון

עב

New member
כן, בהחלט יש רעיונות

נאוהג יש כמה הסברים אפשריים: 1. לא כל אחד טרח לעגן את נישואיו בחוזה אזרחי . לא לכל אחד היו ענייני ירושות, עזבונות, גירושים וכו'. 2. שימי לב שמדובר בארכיון העירוני של בודפשט ובו עניינים משפחתיים של תושבי העיר ו/או אוספים של נוטוריונים ועורכי דין שפעלו בה. יתכן שהאחרים התחתנו במקומות אחרים, או שערכו חוזים אצל נוטוריונים בערים אחרות.

נהדר! תודה!

355 פעמים מופיע השם Szekely. לא פלא... מצאתי שם בינתיים את שמו של סבא שהיה עורך דין וכנראה מעורב בתירשומת בגלל מקצועו. עכשיו צריך לתפוס את אישתי שתתרגם לי...

עב

New member
השדות שונים

דדיחתם, ברשותי 11 מסמכים - החלק העליון זהה אבל החלק התחתון שונה בהתאם לענין הנדון. המעט שהבנתי מהחלק העליון: Leveltar - ארכיון. בכל המסמכים כתוב Budapest Fovaros Leveltar כלומר, הארכיון העירוני המרכזי בודפשט. Metatar neve - סוג המסמך (פרסום, צו, תביעה), למשל: kihirdetett vegrendeletek צוואות שפורסמו keletkezes datuma - תאריך היצירה (של המסמך שנמצא בארכיון) nev שם החלק האמצעי: lakhely מקום מגורים orszag מדינה megy מחוז helyseg מקום keruet רובע utca רחוב חלק תחתון: letrehozo neve שם המשפטן והתואר (נוטוריון או עו"ד) iratanyag nyelve שפה formatum הפורמט בדפים של הירושות מופיעות שאלות: hagyateki leltar? יש אינוונטר? vegrendelet? יש צוואה? מקווה שהועלתי.

דדיחתם

New member
תודה רבה, ולידיעתכם-ניתן לתרגם באתר

המצורף. אני מקווה שאמצא הרבה באתר, בינתיים מצאתי רק את אשתו של קרוב אחד. הבעיה היא שבשמות די נפוצים קשה לאמת מהפרטים המעטים שיש שם, שאכן מדובר במי שאני מחפש. את הקרובה הזו מצאתי בודאות כי הכתובת הרשומה שלה היא עיר אחרת, לא בודפשט, וזה נדיר. אשמח לשמוע איך זיהיתם בוודאות.

עב

New member
תודה רבה!

אני רואה שמשאבי הקבוצה שלנו הולכים ומתרבים.

למעלה