למחפשים באוקראינה

עב

New member
למחפשים באוקראינה

אולי האתר הזה על הארכיונים באוקראינה יועיל. וכל זה כי התחלתי להתעניין במונקאטש/מוקצ'בו שם חיו סבא וסבתא רבא באום במשך כמה שנים עד מלחמת העולם הראשונה או אחריה.

נראים מקצוענים, דורשים כסף!!!

שימי לב שהם מבקשים תמורה. לבד מכך נייר הבקשה למילוי פרטים, אינו מכיל משבצת ובה שואלים על המשפחה היהודית - כל השאלות מתייחסות למשפחות נוצריות. ויותר מכך - לשלוח כסף לאוקראינה? אני חוששת, לאה

עב

New member
מדובר בארכיון המדינה

לאה, שימי לב שמדובר בארכיון המדינה ולא בעסק פרטי. כמדומני שגם ל JRI שולחים כסף מראש וממתינים חודשים למסמכים. אם אינני טועה גם הארכיון הציוני המרכזי דורש תשלום מראש ולא תמיד מצדיק את הציפיות. לכן השימוש בארכיונים הדורשים תשלום מראש הוא לשיקולו של החוקר (כמו כל דבר אחר בעצם).

bilen

New member
לא ממליצה לתת כרטיס אשראי לשום

גורם ברוסיה/אוקראינה. אני משתמשת שנים רבות בכרטיס דרך האינטרנט, אך ורק מול מדינות מתוקנות. אם את צריכה לשלוח אליהם - עדיף עם המחאות של הדואר (ווסטרן יוניון ודומיהם). אל תשווי את זה לתשלומים לג"ג. כם אם זו "המדינה" - זה בכלל לא זהה. חג שמח ומועדים לשמחה!

Ivan Ivanov

New member
סטיגמה.

דבריך הם סטיגמה ולא יותר מזה. הסיכוי למרמה מצד הגורם שמקבל את פרטי האשראי זהה בכל מקום.

רק עכשיו נעזרתי בצורה מועילה

בחוקר אוקראיני שעשה עבודה הוגנת ומסר לנו צילומים כג'סטה שכלל לא סוכמו עיסקה.לפני שהעסקתי אותו ביקשתי ממנו ממליצים וקיבלתי בשפע כולל ישראלי אחד. הייתי מרוצה ממנו,הציון שלו "כמעט טוב מאוד" . בעניני הכסף הוא היה והגון לחלוטין. דני

בתיה4

New member
מה פירוש הגון?

כמה עולה להעסיק חוקר? האם זה תלוי במספר האזורים, הערים, האנשים? תודה חג שמח

קשה להשיב על זה.זה בודאי תלויי

במשתני קושי שונים כמו מיקום,זמןוכו'.על 18 מסמכים שנאספו בשני ארכיונים בעיר לבוב החוקר לקח 250 דולר.האם זוהי תשובה מספקת. דני

בתיה4

New member
מאד מספקת!!

היו לך פרטים מדוייקים או שהוא היה צריך גם לחפש ? תודה וחג שמח

קשר עם ארכיונים ?

האם יש למי ממשתתפי הפורום נסיון עם ארכיונים באוקראינה באיזורים שהיו פעם גאליציה. האם אפשר להשיג שם מסמכים אחרים מאלו שנמצאים בAGAD (הניתנים להשגה דרך JRI Poland ) ? תודה למשיבים/ות וחג שמח מימי

mister k1

New member
אפשר? לקבל את הפרטים של החוקר

האוקראיני. לצורך היתקשרות. תודה.

לכל הפונים לקבל פרטים על החוקר

שפעל בעניני בהצלחה באוקראינה:לפני שאני נותן תשובות ,שלחתי אליו מייל עם 3 שאלות :האם סיימת את החופשה,האם אתה מוכן לפניות חדשות האם אתה פועל בכל אוקראינה או רק בסביבת לבוב.עם קבלת תשובותיו החיוביות (בד"כ הוא משיב מהר) אשלח לו עוד אימייל ואנסה להשיג ממנו מחירים נוחים עבור חברי הפורום.מה זה נוחים ? יותר זולים ממה שאני שילמתי לו.ואז אפרסם כאן את תשובתו וכתובתו. חג סובות שמח דני

הנה תשובתו המהירה של אלכס

כפי שהוא מביא אותה בתשובה להשאלות שלי: ag to me Hide options 12:04 am (38 minutes ago) From: tuag <[email protected]> To: Dani Inbar <[email protected]> Date: Oct 17, 2005 12:04 AM Subject: Re: Research roots in Ukraina Reply | Reply to all | Forward | Print | Add sender to Contacts list | Trash this message | Report phishing | Show original | Message text garbled? Dear Dani, Yes, I do research all around Ukraine, Poland and Russia. I am very much interested in the new clients. Mrs. Dubnow has called me a few days ago with a number of questions, but I had very busy days and may have forgotten something. Could you please remind me what else she would like? Regards, Alex - Show quoted text - זהו,אני חושב שהוא חוקר טוב ואמין.אשמח לענות על שאלות בענין,אם אדע את התשובה. דני

elib33

New member
אלכס מאוקראינה

אני ה"ישראלי" שהזכיר דני. הייתי ואני עדיין בקשר ממושך עם אלכס. הוא מצא עבורי את כל רישומי המשפחה על פני דורות; וכן את בית המגורים של המשפחה וכל המסמכים הרלוונטים לשינויים בבית - על פני שנים.קיבלתי ממנו את המידע הסרוק באמצעות האינטרנט עוד לפני שהעברתי לו כסף. לאחר מכן קיבלתי את המסמכים מתורגמים ומאושרים ע"י הארכיבים. יש רק בעיה אחת; האיש מנהל חברת נסיעות ולעיתים הוא עסוק ונדרשת סבלנות. אלי

הי אלי,כן בזכות המלצתו השקולה

של אלי יצרתי עם אלכס דניסנקו קשר עיסקי ,ולא התאכזבתי.יאמר לזכותו של אלכס שהוא לא נרתע מכך שביקשתי שמות של ממליצים על עבודתו,והוא שנתן לי את כתובתו של אלי. חג שמח דני

zvikurz18

New member
יש גם את האתר איגוד הקהילות היהודיו

במדינות חבר העמים אפשר להעזר בהםhttp://hebrew.fjc.ru/communities/communities.asp?aid=230699 וגםhttp://www.ukraine.com/forums/showthread.php3?threadid=7847

עב

New member
הבהרה: אני לא צריכה דבר מאוקראינה

נתקלתי באתר תוך כדי גלישה. תודה על העצות אך אינני זקוקה לשום מסמך מאוקראינה. תודה גם לדודה רגינה עליה השלום ששמרה את מסמכי המשפחה וחסכה ממני את הצורך בכך... תשלום מראש ומסירת מספרי כרטיס אשראי זה עניין של אמון. אני למשל לא מוכנה למסור לשלטונות מדינת ישראל את מספר כרטיס האשראי שלי

י ע נ ק י

New member
עיירה באוקריינא

אולי מישהו מכיר עיירה בשם "וריטשנקה" זה אמור להיות באיזור סדיגורא אשמח לקבל אינפרומציה בעניין תודה לא פתחתי אשכול נפרד על זה כי לא רציתי להבליט, אבל אם בנושא אוקריינא עסקינן אז הוספתי הודעה תודה לכולם וחג שמייח

למעלה