למחוק הודעות...

SideKick

New member
למחוק הודעות...

בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי משום מה יותר מבעבר מתלבטת בנושא מחיקת הודעות בפורום. מדי פעם צצה איזו הודעה שאני מרגישה לגביה שהיא חסרת טעם לחלוטין, אבל שואלת את עצמי - מי שם אותי שופטת? אולי זו התחושה שלי בלבד וזכותו של הדובר להחזיק בדעות שונות משלי. לגבי ההודעה המלונקקת להלן גם דוד מתברר חשב כמוני. ואחרים? מה לדעתכם צריכים להיות הקריטריונים למחיקת הודעות בפורום?

freearth10

New member
לא חושבת שצריך

היי sidekick, אני לא חושבת שצריכים למחוק הודעות. מהנסיון כאן בעבר - תועלת זה לא הביא. אפשר להתייחס או לא להתייחס להודעה להסיר אותה זה מיותר לדעתי כי הרי מי שבאמת ירצה יוכל בלי בעיה להכנס בניק שונה. ובין כה וכה לאחר כמה הודעות היא כבר שייכת לעבר. ולמי שהודעה מסויימת ממש מציקה כדאי לו לשאול את עצמו: למה? וכן אני בהחלט חושבת שלכל אחד יש זכות להביע את עצמו על גבי הפורום, גם כאשר הדעה הזאת לא מקובלת על חלק מאיתנו. כי יכול להיות, רק יכול להיות שאולי יש אפשרות לראות דברים גם מנקודת מבט זאת. מאיה

"למחוק או לא למחוק, זו השאלה..."

יש הודעות שמפריעות פשוט כי הן תופסות מקום בפורום, ומורידות דיונים יותר מעניינים. הודעות כמו זו, למשל, אפשר למחוק אחרי כמה ימים, או לשרשר יחד למקבץ
; אני מניח שעל זה לא יהיה ממש ויכוח. בנוסף, בזמנו החלטנו לאסור על פרסומות בפורום. ברגע שיש כלל שמקובל על רובנו, צריך לאכוף אותו. על דברים אחרים, הדעות יחלקו. ההודעה הזו, לדעתי, היא לא רק חסרת טעם - להציע לספר למי שעבר פיגוע בדיחות שחורות על פיגועים, נראה לי גסות-רוח ממדרגה ראשונה. ברור גם שזה לא נעשה מתוך רצון לעזור, אלא מתוך איזה ויכוח בין "מיכה משדרות" לבין "אנבלrh", ובמקרה הזה הויכוח הזה פשוט לא שייך לכאן וראוי למחוק אותו ולהזהיר את המשתתפים בו שינהלו אותו במקום אחר. זה מקרה מאוד נדיר אצלנו, אני לא זוכר דבר כזה בעבר - אבל זה שזה פעם ראשונה, לא אומר שצריך לסבול את זה. בדיון על אותו נושא בפורום אחר, אחד המשתתפים כתב משהו בסגנון: "לילד החמוד שיושב לידי יש גאזים, וזה טבעי אבל בכל זאת אשמח אם יתאפק" (מהזיכרון, שם זה יצא יותר טוב) לא הכל אנחנו צריכים לסבול.

אדומה2

New member
מי שם אותך לשופטת??! ../images/Emo12.gif

סיידקיק- את מנהלת הפורום! *את* זו שמחליטה איזו הודעה למחוק ואיזו להשאיר. אם כל דבר יבוא פה לידי החלטה קולקטיבית נחזור בשניה לאחור, לימים שהיה פה רק בלאגנים כל היום במקום דיונים על הדברים שלשמם התכנסנו. זו דעתי. יעל

SideKick

New member
שיפוט...

כן, מי שם אותי לשופטת. ואני לא מדברת על שיפוט ניהולי, אלא על שיפוט ערכי. העובדה שאני מנהלת את הפורום לא הופכת את הדעות שלי לטובות יותר או צודקות יותר משל אחרים. הדיון שהעלתי כאן אינו בקשה להחלטה קולקטיבית, אלא רצון לשמוע דעות. לגבי ההודעה ההיא כבר החלטתי ולא מחקתי. לגבי כל הודעה בסופו של דבר אני מחליטה. אבל מכיוון שלגבי ההודעה ההיא היתה לי התלבטות לא קלה, רציתי לשמוע דעות נוספות ולהתלבט בסוגייה הזו.

אדומה2

New member
מחיקה כן או לא

אני לא חושבת שמנהל פורום (לפחות זו דעתי) צריך למחוק הודעות שאינן תואמות לדיעה שלו, ואני לא חושבת שזה היה המקרה, ואני לא חושבת שזה משהו שיכול לקרות לך. אבל אני כן חושבת שיש מקום למחוק הודעות שפוגעות בשואל, או מישהו מבאי הפורום, אני חושבת שיש מקום למחוק הודעות אם הן אינן תואמות את נהלי הפרסום בפורום, אני חושבת שצריך למחוק הודעות שאינן מכבדות את קוראיהן- שפה לא נעימה, תקיפה ורבאלית ישירה וכיו"ב.

SideKick

New member
והאם לדעתך...

ההודעה ההיא עונה על אותם קריטריונים שאת מנית כמצדיקים מחיקה? כפי שבוודאי שמת לב, הבעיה תמיד אינה עם הדברים הברורים מאליהם - עם ניבולי הפה והקללות או הודעות בעלות מסר פרסומי. אלה "נעלמות" בדרך כלל עוד לפני שאת מספיקה לראות אותן ולקרוא אותן בפורום. הבעיה היא עם ההודעות שאינן נופלות באופן מובהק בקטגוריות הללו. באופן אישי אמרתי פעם לדוד, שהקריטריון שלי הוא - כל עוד יש ספק - אינני מוחקת. אז הנה - החלטתי להביא פעם אחת לדיון בפורום הודעה כזאת שלגביה היה לי ספק. ההחלטה כאמור נעשתה. לא מחקתי. ועדיין מעניין אותי לשמוע מה דעתכם.

אדומה2

New member
למחוק

אין שם דבר פרט לחוסר כבוד וחוסר רגישות. בטח ובטח כשהדובר הוא לא כותב קבוע בפורום שאפשר לחשוב ולהעלות על הדעת שאולי התכוון לדבר אחד ויצא משהו אחר.

שלום! , ללא קשר ישיר לנושא הדיון

העיניני שאתם דנים על מוסכמות הפורום שלכם, ברצוני להבהיר נקודה שלא הובנה בהודעה שלי, מן הסתם כי אף אחד לא קרא אותה עד סופה. השואלת מנהלת פורום בתפוז. תחת הכותרת "הומור שחור" צוחקים שםם ללא חשבון על נפגעי פיגועים,ניצולי שואה,משפחות השבויים והנעדרים ועל כל מיני פגועים למינהם. כל זה באופן בוטה,גס , פוגע, לטענתם-"מי שלא נאה לו שלא יכנס" אז אני לא מוכן להישאר אדיש והיכן שניתן להעיר ולהאיר. ולהתקומם נגד הבמה הציבורית שאנשים אלו מקבלים, אני עושה זאת. הציטטות הן פרי עטה של השואלת ובאמת אלו העדינות מבינהן, ואודה לכם אם לא תמחקו את תגובתי אליה למרות שאינה רלוונטית באופן ישיר לנושא הפורום. אבל כאלו יש עוד אפילו בדף הזה והן עדיין כאן. אז לא בשם "הרפואה המשלימה" אלא בשם האכפתיות אודה לכם אם תשאירו את ההודעה וגם תיכנסו ללינק שמצורף אליה ותבינו על מה אני מדבר. תודה.

קראתי עד הסוף. הויכוח שלך איתה ועם

"תפוז", לא איתנו, ובזכות ההודעה שלך עוד כמה אנשים ייכנסו לשם, ו"תפוז" יגידו שהפורום ההוא זוכה להרבה מבקרים. סיידקיק החליטה לא למחוק את ההודעה שלך. זכותי לא להסכים איתה. נקודה אחת: זה שהיא מנהלת פורום שלא מוצא-חן בעיניך, לא אומר שאתה צריך לפגוע באחרים כדי להתווכח איתה.

SideKick

New member
וגם...

מלחמות מנהלים בשדה הקרב! אם אינך אוהב את הפורום שלה, נהל את המלחמה איתה שם, בפורום שלה. ובכל מקרה - השתמשתי בהודעה שלך רק כדוגמה. כטריגר לדיון. לצערי אתה לא הראשון (וכנראה גם לא האחרון) שהודעותיהם מעכירות את הפורום שלנו. ואת זה אני כותבת דווקא בגלל שכן קראתי עד הסוף. ובכל זאת - כמו שראית - החלטתי לא למחוק. אנשים הם אינם יצורים דו ממדיים. אדם יכול בהחלט מצד אחד לנהל פורום הומור שחור ולתת במה להומור מסוג כזה, ומצד שני לדאוג דאגה כנה לחברה שנמצאת בטראומה בעקבות פיגוע. אין סתירה בין השניים.

על מה אתה מדבר?

מי אמר שאסור לך למחות? מי בדיוק נפגע. ברור לי וכתבתי בהודעתי שאני יודע שזה לא קשור לפורום שלכם אבל אודה לכם אם לא תמחקו. אז מה אתה עוד רוצה? להניף אצבעות,להוריד? לשים אייקון כועס? או שאולי תאמץ את ההמלצה של חברת הפורום שלך שמציע לכל אחד לבדוק מה ולמה מרגיזי אותו. שוב תודה ואגב לא במקרה נתקלתי במנהלת פורום הומור שחור כאן, אני לא עוקב אחריה אלא עוקב אחרי הפורום שלכם, לשמחתך-מהצד. ביי

אתה יורה לעצמך ברגל.

למען הסר ספק, אני מסכים אתך - לדעתי, פורום הומור שחור הוא מקום מגעיל. אבל, במקום לבוא ולומר שבפורום XYZ עושים דברים רעים, אתה בא ומרגיז אותנו עם ההודעה המקורית שלך. מי אמר שאסור לי למחות? אף אחד. מי בדיוק נפגע? לדעתי, כל מי שקרא את ההודעה שלך אצלנו. את הקישור להסבר שמרת לסוף ההודעה, והוא לא מקהה את הכעס על תחילתה. אז מה אני עוד רוצה? שתנהל את הויכוח שלך מול הנהלת תפוז ומנהלת הפורום ההוא, ולא מולנו. אם אתה חושב שלדיון כאן יש השפעה על עתידו של פורום הומור שחור, כדאי שתחשוב שוב. לדעתי, אתה רק מזיק לענין שלשמו אתה חותר. אל תירה לעצמך ברגל.

moonlight

New member
אני מצטרפת

לכפרי כפרה. למרות שהומור שחור כן מדבר אלי, לא חושבת שזה המקום להפגנות מהסוג הזה.

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif גם אני חושבת שזה לא היה במקום

כשקראתי את ההודעה המקורית, אני די הייתי בהלם מחוסר הרגישות (בלשון המעטה) ונטשתי את ההודעה די בתחילתה - הרבה לפני שורת ההסבר שאולי היתה בסוף.

למעלה