1. להתמקד על מה שבמיקוד (אני חושב שזו הסיבה שכך הוא נקרא) יש למעלה קישורים למיקוד. 2. יש המווון חזיתות שקשורות להרבה דברים. תהיה נחמד ותספר לי לאילו חזיתות אתה מתכוון.
פשוט אין לי שמץ של מושג איך לענות על שאלות...על מה להתמקד שם... אני יודעת את החומר בעל פה...! אבל בבחינה אני לא מצליחה להבין מה לכתוב... (מצטערת אם אני מציקה אבל אני גם חדשה פה...)
כל נושא בהיסטוריה הופך לפשוט ומובנה יותר כאשר התשובה מסועפת (0מחולקת לסעיפים). מנסיוני עם שאלוני בגרות למעלה מ90 אחוזים של השאלות הן שאלות שאפשר (וצריך ונכון) לענות עליהן בסעיפים. כך, בשלב קריאת השאלה את כותבת לך נקודות ואחרי שכתבת לך את הנקודות על טיוטא ואת כבר לא חוששת לשכוח משהו את מסדרת ומעבה את הנקודות הללו לסעיפים. שיטת התכוננות שבי והפכי כל נושא שאת יודעת לתשובה בנקודות. את מוזמנת להעלות תשובות כאן. יהיו לא מעט כולל אותי שישמחו להאיר ולהעיר
אני מבינה, אבל דוגמא במתכונת שהייתה לי, הייתה שאלה של ולציין שתי מדינות שהשתתפו במירוץ האימריאליסטי באפריקה ולהסביר| שניים ממניעי המירוץ. איך התשובה שלי אמורה להיראות.
1.מה הם ההשגים של המרד בתקופת יהודה המכבי בתחום הצבאי והמדיני? 2. איך אני מפרטת את תוכנה של הצהרת בלפור(כך שהמורה יתן לי את מלוא הנקודות)? 3. ומה היו מניעיה של צרפת להשתתפ המירוץ האימפריאליסטי?
נראה לי שסארין למעשה מבקשת "הוראות שימוש" למילות הקוד "לציין" ו"להסביר". לא ממש ברור לה מתי מספיקה שורה עם המידע המבוקש, ומתי הבוחן מצפה לחיבור של שלושה עמודים המסכם את כל הפרק בספר. בקיצור, מתי לענות אינפורמטיבית ומתי וכיצד להתפלסף.
שלום איסקרה! אני מתכוון לחזיתות של מלחמת העולם השנייה:פרק ראשון סעיף א'-המהלכים העיקריים במלחמה החזיתות השונות עד סוף שנת 1941(אין הכוונה לפירוט הקרבות)-(ידע בעם והמדינה ב',מתכונת חדשה) כמה מהלכים יספיקו לבוחן שאני ירשום אותם? נ.ב אתה יכול להסביר לי מה זה: אופוזיציה? רפורמה הגררית? האימפריאליזם והקולוניאליזם תודה רבה!!!
תלוי על מה ישאלו. בדרך כלל אין שואלים שאלה פתוחה אלא מבקשים. :"תאר את מהלכי הקרבות באחת החזיותות בתקופה זו (1939-1941)". מומלץ לעבור על שאלונים משנים קודמות (ולהתייחס כמובן רק לשאלות מתוך מיקוד הלמידה שלך) אופוזיציה- גוף או קבוצה המתנגדת לרעיון מסויים , לשלטון מסויים לאדם מסויים וכן הלאה. האופוזיציה היא ההתנגדות זו משמעות המילה ואז זה תלוי בהקשר. היום למשל הליכוד בשלטון הוא בקואליציה ומפלגת העבודה שהתחרתה והפסידה בבחירות נמצאת ב.... נכון באופוזיציה. רפרמה אגררית- רפורמה(שינוי/ חידוש) שקשור לתחום החקלאות והקרקעות. או במילים פשוטות רפורמה אגררית היא חלוקה מחדש של הקרקעות. אם במדינה ישנם 100 תושבים ול5 מהם יש 20 דונם כל אחד. ובמדינה עולה שלטון קומוניסטי (שמאמין בשיוויון). השלטון יחרים את האדמות מהחמישה וייתן דונם לכל תושב. וזאת דוגמא לרפורמה אגררית. באשר לאימפריאליזם, קולוניאליזם- שמע ... יש לך ספר היסטוריה בבית? יש כאן ענין פעוט של היקף תשובה לענין אשר כזה.
שלום לך שוב בפרק-מידניות נאצר במישור היחסים הבין ערביים יש לי סעיף שכתוב שם: *אחדות ערבית תוכל לעקור מהשורש את האימפריאליזם והקולוניאליזם אתה יכול להסביר לי את זה בפשוט, במילים שלך ולהביא לי דוגמא אחד או שניים תודה,אני מודע לך על עזרתך
אומר נאצר: אם אנחנו הערבים נהיה שכם אל שכם. וכל המדינות הערביות יסייעו זו לזו. אז נצילח לדחוק מהאיזור שלנו את בריטניה וצרפת שפעם שלטו בנו ושהיו מאד שמחות לשלוט בנו שוב. כאן נאצר מתייחס למדינות אירופאיות שבעבר שלטו בחלקים גדולים בעולם ובעמים רבים. ואכן בריטניה וצרפת היו אימפריות (מדינות ששלטו בעמים ושטחים אחרים) ובתקופתו של נאצר האימפריות שלהן נמחקו כמעט לגמרי והן חזרו למעמד של מדינות "רגילות". נאצר מזהיר את העם הערבי שאם המדינות הערביות יהיו מסוכסכות זו עם זו יהיה לאימפריות לשעבר קל לחזור לתמונה. ודוגמא: נאצר מאד מאד לא אהב את הקירבה של ממלכת ירדן לבריטים ושל ערב הסעודית לאמריקאים וטען שמעצמות המערב שולטות בעולם הערבי באמצעות הפרדה בין המדינות הערביות (ושזה לא שלטון ישיר אלא שלטון דרך הון).