למוסד

למוסד

ההודעה כבר לא קופצת אז: "גם במדינת ישראל מוציאים אנשים להורג, וללא משפט, האם גם אנחנו, מ´המשטרים החשוכים בתולדות העולם´". באמת: איפה בדיוק זה מעוגן בחוק הישראלי? זה לא. וכן, הוצאה להורג ללא משפט (רצח) כשהיא באה מהממסד היא מצביעה על כך שאותה מדינה היא מהמשטרים החשוכים ביותר בתולדות העולם. והוצאה להורג (רצח) של אזרחים אחד את השני ממניעים לא-אישיים ("הוא עושה משהו שאני לא מסכים איתו") היא התגלמות הפאשיזם במישור האישי. אלו הם אנשים שמהווים סכנה לדמוקרטיה ולמדינה ויותר חשוב מכך - לאזרחי המדינה. אבל להבדיל מהם, אינני קוראת להוציאם להורג ללא משפט חס וחלילה.

.המוסד

New member
זה לא מעוגן בשום חוק

עובדה שישראל חיסלה בחו"ל מחבלים מאירגון "ספטמבר השחור" כנקמה על טבח הספורטאים במינכן יש כאלו שחושבים שהחיסולים בארץ הם הוצאות להורג ללא מישפט, מה דעתך?

EverMan

New member
יש כאלה שחושבים ?

אולי תגיד מה אתה חושב ? לא יותר קל ? במקום להשתמש באילו דעות שנוח לך תגיד מה -אתה- חושב ? ישראל חיסלה טרוריסטים מארגון ספטמבר השחור שעתידם לפגוע במטרות ישראליות בשנית , המטרה הייתה הצלה של ישראלים. אתה לא ידוע מה המודיעין ידע או לא , ואם הממשלה ידעה משהו שאתה אינך יודע. החיסולים בארץ הם פעולה מיידית שהתחילה בתקופת ברק כשידוע שאותו אדם הולך להרוג רבים ואין דרך לעצור אותו מלבד החיסול. מה דעתך ?

.המוסד

New member
החיסולים היו כנקמה, אפילו אלוף אחד

בצה"ל הודה בזה, ישראל גם, חיסלה נאצים(רק את אייכמן הביאו למשפט), ומדוע עשתה את זה בחור, האם לא כנקמה?

ושוב אתה נתפס לדברים

שלא קשורים בכאלום לדיון המקורי וממשיל אותם לדיון המקורי. יש הבדל גדול בין נאצים שיש עליהם מידע מודיעיני מוצק על כך שהם רצחו בדם קר חפים מפשע, לבין לקרוא להוצאה להורג של אדם חף מפשעע שאנחנו לא יודעים כלום עליו ובסה"כ הציג את דעותיו במסגרת הדמוקרטיה. אתה לא יכול להמשיל אדם המשתמש בחופש הביטוי למטרות הצלת חיי אדם לבין אדם הרוצח מאות חפים מפשע בדם קר! יש כאן הבדל של שמיים וארץ! ואין לאף אחד זכות לקרוא להוציא להורג את החף מפשע! ולגבי ההודעה שלך (ששוב אין לה כל קשר לדיון): לגבי הנאצים: אתה תמיד טועה ומטעה כהרגלך! היו הרבה משפטים לנאצים בארץ ובעולם! מדינת ישראל מעולם לא התנקשה בחייהם של הנאצים (עד כמה שידוע היום). היו ציידי נאצים שפעלו באופן עצמאי וכן מדינת ישראל חטפה נאצים ע"מ להעמידם למשפט בארצותיהם או בישראל אבל שוב, מדינת ישראל מעולם לא התנקשה בחייהם ללא משפט. לגבי חברי ארגון ספטמבר השחור ולגבי החיסולים הממוקדים כיום - כמו שענבר אמר, היה ויש מידע מודיעיני מוצק על כך שהם ימשיכו בפעולות הטרור ויפגעו בעוד אזרחים חפים מפשע. הדרך היחידה לעצור אותם בזמן היא ע"י חיסול ותסלח לי, אם כל הכבוד, אז מה אם אלוף אחד בצה"ל אמר משהו? אפילו הרמטכ"לים לדורותיהם ניצלו את תפקידם להבעת עמדות פוליטיות, אז מה הפלא שגם אלוף אחד (מני הרבה) ניצל את עמדתו להבעת עמדה פוליטית. תעשה טובה, תלמד קצת על ארגון ספטמבר השחור ואח"כ תגיד שזה היה רק כנקמה. ותעשה טובה, לעולם, אבל לעולם אל תנסה איפלו להשוות בין אדם המביע את דעותיו (למען הצלת חיי אדם) במסגרת הדמוקרטיה לבין הנאצים שרצחחו מיליוני חפים מפשע בדם קר!

.המוסד

New member
לא נכון

הוצאת אדם ללא משפט להורג זה מעשה לא חוקי לפי החוק הבין לאומי אני לא משווה בין סתם ברברן, לבין נאצי, אך החוק הבין לאומי קובע שלכולם מגיע משפט למיטב ידיעתי ישראל התנקשה בנאצים, ואני מדבר על כוחותיה הרישמיים של ישראל לגבי אירגון ספטמבר, ענבר הוא לא איש מוסד, ולא איש אמ"ן, אז הוא בטח ובטח, ובטח בטח בטח, לא יודע אם היה מידע מודיעיני על חברי האירגון ההוא, אז אל תצטטי אותו כאילו היה אלוהים חיים, או לפחות ראש אמ"ן, כי הוא לא וכיוון שגם אני עוד לא הגעתי לתפקיד הנכבד, אני יכול רק להביא עובדה פשוטה, היחיד שניצל מהוצאות ההורג ללא משפט האסורות ע"פ המשפט הבינ"ל, מעולם לא פגע באיש, והוא מסתתר איפשהו באפריקה והאלוף בצה"ל לא הביע כאן כל עמדה פוליטית, הוא היה הראשון שהודה בכלל שישראל אחראית בכלל על החיסולים(האסורים על פי המשפט הבינ"ל), הוא לא דיבר על לרדת על הגולן, ואין כאן ולו שביב של פוליטיות פשוט דיבר(למרות שלא היה צריך) לא הבנתי את השורה האחרונה, בכל מקרה אנחנו דיברנו על רצח ללא משפט, ואת זה ישראל עשתה, עושה, ועוד תעשה...

EverMan

New member
לסיכום :

החוק הבינלאומי אומר שעל מדינה הזכות להגן על עצמה במקרה והיא יודעת שאם היא לא תבצע פעולה מיידית אנשים יפגעו. האנשים שחוסלו היו אנשים שהיוו סכנה מיידית ועמדו לבצע פיגועים. לא היה זמן להביאם למשפט. האם מחבל שרץ לקראתך תירה בו ? הרי זה הוצעה להורג ! אז מה אם הוא נושא פצצה ?

ראשית,

לגבי החוק הבינ"ל, לא אמרתי שלא. מה זה קשור? אני מסכימה שלכולם מגיע משפט. לגבי התנקשויות בנאצים - ישראל מעולם לא עשתה זאת. לגבי ארגון ספטמבר השחור, תסכים איתי שאם היו עושים במכה אחת כמה חיסולים של מחבלים "חשובים", ומשאירים אחד מהם בחיים אז יכול מאוד להיות שהוא היה מקבל רגליים קרות. לגבי האלוף, הוא כן הביע עמדה פוליטית (קשה שלא). אין דבר כזה לומר משהו שאסור לך להגיד ואתה יודע שיעורר סערה פוליטית, אין דבר כזה לומר אותו בלי מניעים פוליטים.

למעלה