למונצ'לו

qTyPhOoNp

New member
למונצ'לו

שומעים התחלתי להשרות קליפות לימונים בשרף עכשיו אני רק רוצה להיות בטוח שעשיתי את זה כמו שצריך... לקחתי 8 לימונים בגודל רגיל (לא מצאתי גדולים במיוחד) וקילפתי אותם עם קולפן רגיל!!!! ומה שיצא זה שקיבלתי פרוסות ממש ממש דקות של הקליפה.... זה סבבה???? טוב מלבד זה אני בהתלבטות בקשר לזמן ההשרייה... יש לי איזה מתכון שרשום שם שמספיק 3 ימים ואין הבדל משמעותי בין 3 ימים לחודש... אז מה אתם אומרים כדי להתעזר בסבלנות ובנתיים לשתות וודקה קקלביץ או שיספיק לי שבוע בערך... כי בעצם המחשבה שלי היא שהקליפות "הדקות" האלה בטח משחררות את כל ה"טוב" שבהם כבר ב 24 השעות הראשונות קיצר מקווה שילך לי טוב ולא סתם עשיתי את זה...דרך אגב 20 שקל לשרף זה הרבה?

סער א

New member
לא , זה לא יספיק...

תראה גם יש יין שלא מיישנים בכלל ומייד אחרי התסיסה מבקבקים אותו . ולעומתו יין טוב זה יין שנתנו לו את הזמן שלו להבשיל . אותו הדבר פה , אני בטוח שגם אחרי 24 שעות יהיה טעם קל של לימון אבל אני מבטיח לך שאם תחכה ותיתן לו את הזמן שלו בעיקרון עד שהקליפות הופכות להיות פריכות , שזה אומר שאז הן הפרישו את כל השמנים שלהן החוצה לאלכוהול , אז התוצאה תהיה הרבה יותר טובה והליקר יהיה הרבה יותר עמוק וארומתי .

qTyPhOoNp

New member
כמה זמן אתה מעריך שזה לוקח?

ומה בקשר לקליפות זה נראה בסדר איך שעשיתי אותם?

MidNight Flame

New member
במקום תשובה אתן לך ניסוי -

קח מיץ לימון ושמור לך אותו במקרר חודש
הריח יתן לך תשובה אחת והתשובה השניה היא שברגע שיש תוסף חיצוני זה כבר לא ממש ליקר.

סער א

New member
אני בד"כ כן מוסיף...

לאחר שלב ההשרייה של הקליפות , כשמגיע הזמן להוסיף את המים , אני כן שם כחלק מהמים מיץ לימון , הוא מוסיף המון טעם . וחוץ מזה מה שאמרת לגבי הוספת דברים זה ממש לא נכון בליקר אתה יכול להוסיף מה שבא לך וכמה שבא לך , ובייחוד אם מה שאתה מוסיף זה מיץ של הפרי שממנו עשוי הליקר .

MidNight Flame

New member
אוקיי פייר אינאף אבל...

אני חייב לציין שמיץ לימון שהתקלקל זו לא חויה מוצלחת - מניסיון.

למעלה