למומחי וויאג'ר...

TOMPARIS

New member
לא יודע מי אדם זה אבל....

באתר שלו הוא מופיע בתמונות עם יותר כוכבי מסע בין כוכבים מכל אחד שאי פעם ראיתי

Lu Tze

New member
לא בהכרח, אבל בד"כ.

תראה, שני הפרקים הכי אהובים עליי בטרק הם all good things ו-the best of both worlds, שניהם פרקים כפולים של TNG. ואני רואה ב"כל הדברים הטובים..." את פיסת הטלוויזיה הכי טובה שיוצרה אי פעם. אבל אנחנו לא מדברים פה עליי (למרות שאם תבקשו, אני מוכן להרחיב
). בכל מקרה, אני חושב שאם תבדוק את הפרקים האהובים של חברי הפורום, לא משנה באיזו סידרת-בת, תראה שרוב האנשים אוהבים יותר את הפרקים הכפולים.

Bajoran Preist

New member
יכול להיות...

וזה בגלל שבדרל כלל בפרקים הכפולים יש אירועים גדולים, או אירועים שמתיימרי להיות גדלוים, ובגלל זה הם יותר זכורים. או שפשוט המתח עד הפרק הבא הוא זה שגורם להם להיות כאלו. אבל אנחנו דיברנו ספציפית על וויאג'ר, ואפילו שני הפרקים הכפולים שהזכרת, שכבודם בהחלט מונח במקומם, שייכים לטיאנג'י(אגב טיאנג'י, היה שם פרק כפול, gambit, שדי סותר את התיאוריה הנ"ל, למרות שהוא לא ביעונתי). בנוגע לוויאג'ר, פה אני חושב, כמו שציינת, שהשאלה היא באמת איזה סוג של פרקים הוא אוהב. הבינעונתיים בוויאג'ר הם בדרך כלל פרקי האקשיין האולטימטיביים. אם זה מה שמישהו מחפש, אז סבבה. (ונכון, קרו בחלקם כמה דברים מאוד חשובים לעלילה, בעיקר scorpion,basics). אבל מה עם הפרקים האוהבים על מישהו הם פרקי עיוותים בזמן-חלל ? (וויאג'ר מצטיינת בכאלה
) או פרקים מסוג אחר ?.. לדעתי הפרק הכפול הטוב במיוחד של וויאג'ר הוא(שוב, לא ראיתי כמעט את כל השביעית) הם future's end בשלישית, אבל ההנאה ממנו תפחת מאוד בלי לראות את התפתחות הדמויות עד אז... גרר... קיצור, באופן אישי ובצורה גסה, הפרקים שהכי אהבתי בוויאג'ר הם בעיקר פרקים בודדים שמפוזרים לאורך על העונות, אבל בעיקר הרביעית, החמישית והשישית, פלוס character building episodes ופרקים שקשורים בתופעות זמן-חלל מעונות 1-3, וגם אהבתי את הסיפור המתמשך בנוגע לקייזון(הקייזון עצמם הם סיפור אחר, אבל ניחא). seti2, אתה בטוח שאת הלא יכול להוריד את כל הפרקים וזהו ?
דרך אגב, Lu Tze, זה כיף להתווכח איתך
רוצה נהפוך את זה למשהו קבוע ?

Lu Tze

New member
טוב, כמו שכבר אמרתי מספר פעמים,

לדעתי VOY היא סידרת הטרק הכי גרועה, אז לא התרכזתי בה ממש (כשאני אומר שלא התרכזתי, אני מתכוון שראיתי שלושת-רבעי מהפרקים, ואלה שכן ראיתי, ראיתי כשלהקת מטאל צועקת עליי מהווינאמפ), אז אם אתה אומר זה טוב מספיק בשבילי... הנקודה שלי היא שאם יוצאים מנקודת הנחה שאין לבנאדם העדפות בנוגע לסוג הפרקים, הוא יהנה יותר מהכפולים כי הם כוללים גם פיתוח דמויות, גם אקשן ולפחות מנסים להיות בעלי עלילה טובה. אגב, בנוגע לגמביט, הפרק שובר את אחד מחוקי הברזל של רודנברי: "בלי שודדי חלל", מה שאולי מסביר את הכישלון שלו :) ובנוגע אליך, בכל מקרה אני מתווכח עם חצי מהעולם, אז למה לא איתך?

Bajoran Preist

New member
אוקייי...../images/Emo58.gif

אז זהו, שלא.
וויאג'ר היא דווקא סדרת הטרק האהובה עליי מספר 2, אחרי DS9 (ובאופן כללי אני מציע שלא לכנות שום טרק בכינוי "גרוע", אבל זה כבר דיון בפני עצמו
). וזהו, שלפי דעתי יש קבוצה מאוד גדולה של פרקי וויאג'ר שמצטיינת בתחום העלילתי יותר מהפרקים הכפולים, והדבר נכון בהחלט גם לפיתוח הדמויות, עם יוצאי דופן מעטים. אז נכון, צריך לראות את הכפולים, אבל לא בהכרח יותר מאחרים. למשל- Equinox הוא סתם פרק רגיל למדי שהוכפל+גימיק חביב. The Killing Game- חביב, אבל היו הרבה פרקי הולודק פרט אליו, וחוץ מזה, אם לא תראה את הפרקים הקודמים הקשורים בהירוג'ן, תפספס את הפואנטה. Dark Frontier ו-unimatrix zero היו בסדר, בורג, מלכת הבורג והכל, אבל היו פרקים טובים מהם בהרבה, לדעתי. scorpion- חשוב, אבל- כאמור, the gift שבא אחריו הוא גם יותר טוב(לדעתי) וגם יש בו יותר פיתוח דמויות. אם מישהו יראה את סקורפיון אבל ידלג על דה גיפט, הוא יפספס את הפואנטה. כמו כן, דמותה של סבן מתפתחת בעיקר לאורך המשך העונה, דילוג לפרקים כפולים עתידיים יפספס את זה. זהו, יש עוד שני פרקים כפולים בשביעית, לא כולל הפרק האחרון שטרם ראיתי אז אני לא יכול להחוות עליהם דיעה. דרך אגב, באהובת נפשי, DS9 אהבתי באמת את כל הפרקים הכפולים, אבל בדיאסניין היו גם הרבה מאוד "פרקים בודדים", כביכול, שהיה ביניהם קשר ישיר והיוו למעשה פרקים כפולים(ואף משולשים ומרובעים וכו'). דוגמאות מובהקות הן פרקים 1-3 בעונה השנייה, בעונה הרביעית- homefront ו-paradise lost כמובן, התקופה המדהימה מכל(לדעתי)- מהאחרון של החמישית עד השישי בשישית, האחרון בשישית ושני הראשונים בשביעית, ועשרת האחרונים של השביעית. טוב, נסחפתי.

Bajoran Preist

New member
הבהרה-

כשאמרתי התק' המדהימה מכל התכוונתי רק לשבעת הפרקים שבין סוף החמישית לשישי בשישית. העונה השביעית גם היא מצויינת, אבל טיפה שנוייה במחלוקת. טוב, עדיף שאני אסתפק בזאת לפני שאני אתחיל להסתבך עם עצמי...

TOMPARIS

New member
למה לא שמו את קס בעוד פרקים?

היו איזה 4-5 פרקים שכאילו הם חוזרים בזמן לויאג'ר לפני הפרק scorpion של עונה 4 שהיו יכולים להשים את קס(מלבד fury שהוא פרק לא טוב) כמו shatrred,relativity,הפרק שבו הדוקטר השתגע והם נזרכרים בתקופה שבה קס עדיין עוזרת הדוקטור אך שמו בתפקידה את פריס

Lu Tze

New member
אוקיי... אוקי...

התכוונתי גרועה יחסית, אחרי הכל, צפיתי בסידרה (לרוב). דבר שני, כמו שכבר ציינתי כמה פעמים, אני לא מומחה גדול בוויאג'ר, לכן כשדיברתי על פרקים כפולים, התכוונתי לסטאר טרק בכלליות.

למעלה