למומחי הא.ק.ג

amitp

New member
לא מומחה אק"ג אבל

Dextrocardia הוא מצב שבו הלב בזמן ההתפתחות העוברית מתקפל ימינה במקום שמאלה - זאת אומרת שהתוצאה הסופית היא לב הפוך בעצם - במקום שחוד הלב ישב בצד שמאל הוא יושב בצד ימין. בגלל זה יש סטיה בציר ההולכה של הלב (נדמה לי שזה באמת 90-150, אבל אני לא כל כך זוכר..). יש כמה מצבים דומים: situs solitus with dextrocardia: רק חוד הלב פונה שמאלה - סידור החדרים והעליות תקין Situs inversus with dextrocardia או situs inversus totalis : מצב שבו לא רק שחוד הלב פונה ימינה, הלב הפוך וכך גם כל שאר האיברים - היפוך מלא (ריאה ימין בצד שמאל, שמאל בצד ימין, הקיבה בצד ימין, כבד בצד שמאל...)

amitp

New member
תיקון - ב-situs solitus with... חוד

הלב פונה ימינה, לא שמאלה...

amitp

New member
כן - בדיוק לזה התכוונתי -

ה-Apex, חוד הלב, נוטה בד"כ שמאלה, ובדקסטוקרדיה הוא נוטה ימינה במקום. עכשיו זה יכול להיות כאילו פשוט לקחנו את הלב והסטנו אותו מעט ימינו - זה רק דקסטוקרדיה (כי צד שמאל עדיין בצד שמאל וימין בצד ימין) וזה יכול להיות דקסרוקרדיה ביחד עם סיטוס אינברסוס - היפוך איברים, כשגם הלב _הפוך_ - צד ימין עובר לצד שמאל ולהפך (מה שגורם לנו גם, דרך אגב, למצוא את הקיבה בצד ימין ועוד כל מיני דברים משונים בצילומים...)

sbenzvi

New member
דווקא שמרתי לי

א.ק.ג של מישהי עם DEXTROCARDIA שהגיעה למיון... עמית - תזכיר לי לתת לך לסרוק ולהעלות לכאן

nikonit

New member
שרון שלום וטוב לראות אותך../images/Emo9.gif

איפה נעלמת? בין הספרים למחברות?
ניקונית

amitp

New member
עמית ../images/Emo35.gif

למעט הסרטון הראשון, לא ניתן לראות את שאר הסרטונים. יש צורך בתוכנה מיוחדת?

למעלה