למומחים

לניס

New member
למומחים

מישהו יודע מה זה "שרהפת" כואב לי נורא כשאני רץ באזור הבטן ואני נושם כמו שצריך( דרך האף ומוציא דך הפה) מה לעשות?????

לא מומחה אבל קצת מבין

יש כמה שאלות שצריך לשאול לפני הכל: מתי זה מתחיל לשרוף לך? באיזה צד? כמה ק"מ אתה רץ בשבוע? איך בנויים האימונים שלך?האם יש אימונים אירוביים או רק אימונים עצימים בדופק גבוה? כמה זמן לפני אימון אתה אוכל? ומה אתה אוכל? האם יש לך בעיות רפואיות ידועות בכבד או במערכת העיכול? אם תתן קצת יותר אינפורמציה אפשר לנסות לשפר את המצב. enjoy

לניס

New member
שרהפת

זה מתחיל לשרוף לי בערך אחרי 4 ק"מ בדרך כלל זה מתחיל לכאוב לפעמים בצד ימין ולפעמים בצד שמאל אבל לאט לאט זה גובר וזה פשוט הורס את הריצה. אני רץ לא הרבה בסביבות 20+ הם בנויים מחימום ואז ריצה.אימונים עצימים בדופק גבוה בדר"כ. ורק לידיעה אני רץ 10 ק"מ בסביבות ה45 דק´ אני אוכל בד"כ 1-1.5 שעות לפני האימון אוכל בד"כ פסטה. אין לי בעיות רפואיות ( לפי ידיעתי) אולי זה יוכל לעזור

בוא ננסה...

נראה לי שזה נובע מעליה בכמות חומצת החלב הלא מפורקת אצלך. זה קורא כאשר הכושר האירובי אינו טוב והגוף עובר מהר מאוד למטבוליזם אנארובי. ובעיברית... הגוף לא משתמש בחמצןליצור אנרגיה וכתוצאה מכך יוצר פחות אנרגיה ומייצר הרבה חומצת חלב שכאשר מצטברת (לעיתים באיזר הכבד והטחול שזה מתחת לסרעפת, או בשרירים ) גורמת לכאבים. עד כאן הרקע. מה עושים? נסה לשנות את צורת האימון. רוץ יותר פעמים בשבוע - נניח4או 5פעמים במקום 3 (תלוי כמובן בזמן הפנוי שלך)ונפח יותר קטן בכל ריצה - נניח6 ק"מ בכל פעם.רוץ אותם על דופק שלא יעלה על 150.(אם אין לך מד דופק - זה הזמן)זה אולי יראה לך קצץ לאט אבל זה חשוב ודורש סבלנות. רוץ שבוע כזה ואז תעלה ריצה אחת שלך בק"מ נוסף. את השאר רוץ רגיל כלומר 6 ק´. שבוע לאחר מכן תוסיף תשאיר את הריצה הארוכה כמו שהיא ותוסיף 0.5ק"מ לשאר הריצות. בשבוע הרביע תוסיף עוד 1 ק"מ לריצה הארוכה ואת השאר רוץ ללא שינוי. זה יתן לך 4 שבועות של אימונים אירוביים - מבוססי חמצן. אל תכניס ספרינטים, אינטרבלים וכו´.שמור דופק של עד 150 בכל!!!ריצה(החימום יהיה על דופק קצת יותר נמוך).כך תרוויח גם עליה בנפח וגם התחלה של בניית בסיס אירובי טוב. נסה לאכול עד שעתיים לפני האימון ולשתות לפי הצורך. אם אתה עושה אימונים כפולים(שניים ביום)נסה לתת זמן מנוחה של לפחות שעתיים לפני הריצה. ולא לשכוח מתיחות בסוף האימון. כתוב לי עם זה עזר לך ואם אני יכול לעזור במשהו נוסף- אני אשמח.

לניס

New member
תודה...

טוב תודה אני אנסה.... מקווה שזה אצליח אתה חושב שזה גם בגלל שיש לי איזו שהיא בעיה בריאות או בעיה רפאוית כלשהיא כדי לי ללכת להיבדק??? ובכל מקרה תודה

למעלה