למוכרת שלנו

למוכרת שלנו

וגם לחברי הפורום האחרים, סיפור שאי אפשר שלא להזדהות איתו... המוכרות (והמוכרים אם יש פה) - מה הייתן עושות במקרה כזה? מי שלא מוכר - קרה לכם פעם שהתווכחתם ככה עם מוכרים בנושא הזה? האמת שהמקרה הספיציפי הזה נשמע לי תמוה, כי החנות בעצם מרוויחה מזה. אני מצאתי את עצמי "רבה" עם מוכרות במקרים של "5 ב-100" וכדומה, שניסו לשכנע אותי לקחת עוד 4 חולצות כי "זה במבצע, לא חבל?" ותמיד עניתי להן "יהיה יותר חבל אם אני אוציא כסף על חולצות שאני לא צריכה".

leiny85

New member
הזוי לגמרי...

הרבה פעמים אמרו לי בקופה "לא חבל, יש מבצע בלה-בלה-בלה" וכאלה, אבל כשאמרתי שזה כל מה שאני צריכה - הם בד"כ עזבו אותי בשקט ונתנו לי לשלם. הייתי נוהגת בדיוק כמו כותבת הבלוג, אם לא יותר בקוצר רוח (קרי- זורקת עליה את החולצה בשניה שהיא קראה לא' המוכרת החביבה ויוצאת מבלי לקנות). אני אמנם עובדת בחנות - אבל אין לנו כמעט מבצעים, חוץ מ5+1 על צבעי אקריליק וכו' - אבל השלטים מספיק גדולים והלקוחות מוצאים אותם לבד בד"כ (לפעמים מוצאים יותר מבצעים מהקיים "מה המבצע לא חל גם על צבעי שמן, גואש, מים עפרון...?!"). אם הלקוחות לא מממשים את המבצע לבד - אני מציינת (פעם אחת!) בקופה שאם הם רוצים שיקחו עוד צבע ויקבלו עוד צבע חינם או משהו... אם לא - לא!

מוכרת קרציה שהפסידה מכירה ,

עבדתי כמוכרת בפוקס ונכון שריציתי לשכנע לקחת במבצע אבל לא הוצאתי את הנשמה ואת כול החשק של הקניה.. חוית הקניה חשובה יותר מלמלא מבצע, כי אז הלקוחה תחזור לקניות נוספות, ברגע שמתעלקים על הלקוח אין מצב שהוא יחזור

היתי לוקחת חולצה לעצמי

אני לא מבינה את הסרט של הקונה הרי זה 1+1 לא 1+עשרה שקלימ או משהו בסגנון אז קחי 2 לבנות ואמ אחת תהרס אז כיף חיימ, קחי עוד אחת צהובה ותני מתנה למישהו...זה חינמ גמ ככה למה דוקא? המוכרת לדעתי היתה צריכה לעזוב אותה בשקט אבל היא בכיף יכלה לקחת לה חולצה לעצמה..

בוביץ

New member
ולדעתי הייתה צריכה לקחת עוד אחת

אז נוונתים לה עוד אחד במתנה אז קחי אחד באותו הצבע אם הראשון יתלכלך.. באמת הלקוחה לא הייתה יכולה לקבל עוד אחד בחינם. היה לוקח לה שנייה לקחת עוד אחד.. מה היה קורה? היה קשה לסחוב לה עוד אחד.... אבל אכן המוכרות לא צריכות להכריח לקחת לה עוד אחד אולי כנראה ההוראה מלמעלה ויש נוהל לעשות רק את המבצע...

jacobb

New member
../images/Emo45.gif

מסכים בהחלט עם קודמי בהחלט. מצד אחד זה טמטום של הלקוחה שלא לקחה צבע אחר.מקסימום היתה מחליפה בסניף אחר לחולצה אחרת. אך מצד שני הקופאית הגזימה עם הלחץ שהיא הפעילה עליה.למרות שאולי כוונתה הייתה טובה. צריכים לדעת מתי להרפות. אנחנו היינו צריכים ל"דחוף" מוצרים נלווים.בגלל שככה הם ישלמו יותר בסוף.שהיו מוצרים שהתפרסמו בהפסד. ובזכות המוצרים הנלווים הרוויחו כסף.אך לפעמים בן אדם אין לו כסף יותר או לא מעונינן במשהו יותר יקר. שמתוכחים יותר מדי זה יוצר אנטי.והלקוח לא יקנה כלום. רק מהצד של הקופאית אני מאמין שאמרו להם לעשות זאת בגלל שיש קולקציה חדשה וצריך להתפטר מן המלאי הקיים. וזה הסיבה לאיך שהיא התנהגה. אגב בד"כ ב-"מבצעים" מעלים מחירים לפני ככה שזה יהיה כאילו יותר זול. אני בטוח שלפני ה"מבצע" המחיר של החולצה הייה יותר נמוך.

Black Star

New member
הזוי לחלוטין..

אצלנו אנחנו עובדים עפ"י יעדים, ובאמת יש לחץ מצד המנהלים למכור עוד. כלומר - מישהו שדרג אצלי? אחלה, הוא לא צריך עוד מכשיר לילד/סבתא/דודה? בייחוד בתקופת מבצעי 1+1 בהחלט מצפים מאיתנו לעשות רק "זוגות" ולא "בודדים". אבל אני לעולם לעולם לא אלחץ עד כדי כך על לקוח! אני מציעה, מציגה את היתרונות ואת ההזדמנות, רוצה? אחלה. לא רוצה? גם אחלה. אני לא אסכן את זה שהוא יחשוב שאני לא אדיבה ודוחפת יותר מדי מוצרים בהזדמנות למכור עוד מכשיר...

RReuTT

New member
במקרה הזה קשה לי להבין את הלקוחה

אם יש לך מבצע של 1+1 מתנה אז למה לא לנצל את זה? אפשר לקחת גם סתם משהו באותו רגע ופשוט לבוא להחליף.... אני באמת לא מבינה מה הבעיה.... זה הרי הרבה יותר שווה לקחת 2 במחיר של אחד.... אפילו לקחת 2 חולצות אותו דבר..... אצלי אין מצב שיש 1+1 ואני לא יוצאת עם חצי חנות בשקיות...... כל מה שאני רואה אני קונה... אם יש לי לקוחה כזאת אני לא מתווכחת איתה ברמות כאלו אני פשוט אומרת לה שבאמת חבל לה כי זה יוצא לה מתנה ואני גם נותת את האופציה לבוא להחליף.... מה שיותר הרגיז אותי זאת הלקוחה שעמדה מאחוריה בתור... אני כל כך שונאת אנשים כאלה!!!!!!!!!! במיוחד את אלה שיכולים להסתובב שעוווותתתתתת בחנות בשיא השאנטי! להגיע לקופה ופתאום להיות הכי לחוצים בעולם!!!! ורק בגלל שהם צריכים להמתין כמה דקות לתורם...

RVD18

New member
טוב המוכרת קצת נסחפה

זה אמנם טיפשי לא לנצל את המבצע אבל היא לא רצתה גם אחרי שכנועים, לא צריך. אני כל הזמן מציע מבצעים...לא מכריח לקנות, רק מציע. אבל אם מישהו לא מראה עניין אני לא נהיה קרצייה.

מותר לי

New member
דווקא קל לי להבין את הקונה...

אני בעבר גרתי בדירה שהכנסתי אליה אך ורק מה שנחוץ... ועל כל השאר- ויתרתי! ולו בגלל שהיא היתה ממש פיצפונת... בארון בגדים לא היה מקום, הייתי עושה כביסה רק כשהארון חצי מרוקן או שצריך בגדים לעבודה... וגם אני ויתרתי כמה פעמים על מבצעים של בגדים, ולו בגלל שהייתי חושבת לאן אני אמורה לדחוף את הבגד שאני לוקחת במבצע... שום 1+1, שום חולצה רזרבית, ושום מתנה לחברה... אין מקום! מה שחייבים- קונים כי אין ברירה, ומה שלא- מתאפקים עד שיהיה בית עם ארון קצת יותר מרווח...

SimplyMe1

New member
ולמה לא לנצל מבצע?

נכון שבפוקס אין דברים יפים שחייבים לקנות עוד פריט אחד נוסף רק בשביל המבצע או בשביל שבמחשב יסתדר להם,אבל יצא שלפני שבועיים היה בקסטרו 1+1 על החולצות,ומצאתי רק חולצה אחת מדהימה באמת שהייתי חייבת לקנות,ולא היה משהו אחר שאהבתי,אז הצעתי למישהי בקופה שנעשה 1+1,וגם היא לשמחתי רצתה רק אחת..אז שתינו הרווחנו חולצה ב50%,שככה במחיר המקורי שלה לא הייתי קונה כי זה יקר...אפשר למצוא גם יתרונות בעניין,למרות שהמוכרות שם מעצבנות ודוחפות.

מותר לי

New member
אחלה רעיון! ../images/Emo45.gif

למרות שבד"כ במבצע 1+1 כולם באים לקופה עם זוגות
אבל באמת רעיון טוב שכדאי לנסות ליישם
חוץ מזה שיש מקומות עם מוכרות קרציות ש"לא, אי אפשר ככה לעשות את המבצע, כי אתן לא באמת יחד" קרציות! כבר אמרתי? ו- כן, נתקלתי פעם במקרה דומה... לאישה אחת היה זיכוי בחנות מסויימת, והיא החליטה להביא אותו לסבתא שניצבה בקופה עם ערמה של פיצ'פקס... בזיכוי לא היה מצויין שם או כל פרט אחר שמאפשר רק לבעל הזיכוי לממש אותו, אבל המוכרת הקרציה לא כיבדה אותו "כי הזיכוי לא באמת של הסבתא ולא את קנית את הדברים האלו"...

RReuTT

New member
מה??????

איזה מן דבר זה? איפה נמצאות מוכרות כאלו? אני באופן אישי לא נתקלתי בדבר כזה.... ואם באמת יש דבר כזה אז אני חושבת שמוכרות כאלה צריך לפטר כי בעל העסק בטוח מפסיד מזה המון...

מותר לי

New member
אם בובה היתה מרשה ../images/Emo3.gif

כל התור כמעט אכל את המוכרת בלי מלח, אבל היא התעקשהההה

RReuTT

New member
זה חוצפה.

אם היה קורה לי דבר כזה והייתי נתקלת במוכרת כזאת הייתי עושה לה טרור בחנות... אנשים היו בורחים לה מהחנות ממה שהייתי עושה לה....

RReuTT

New member
זאת הסיבה למה אני

לא עוברת לגור לבד ומתאפקת לגור עם ההורים.... אני לא מסוגלת לחיות במקום קטן, אני חייבת לפחות 2 חדרים עם הרבה ארונות בשביל לאחסן את מה שיש לי... בבית של ההורים יש לי שני חדרים משלי ושני ארונות והאמת שזה עדיין לא ממש מספיק לי..... עכשיו אני מנסה טיפה להגמל מהעניין הזה של לדחוס כל כך הרבה דברים כי באמת כבר אין לי מקום לכלום.... זה פשוט כל כך קשה לעבוד במרכז קניות גדול כל כך ולהיות מעודכן כל הזמן בכל המבצעים שיש ולא לקנות כלום..... זה בעיה...

Elanor Rigby

New member
אצלי../images/Emo96.gif

אם יש מבצע,אני מספרת עליו ללקוחות, אבל זה אף פעם לא מגיע לרמה כזאת... מי שלא רוצה, לא צריך. (למרות שבמקרה של מבצע 1+1 עוד לא נתקלתי באדם שסרב לקבל את המוצר השני...)

לא חייבים לנצל כול מבצע, לא נמות מז

קניתי מוצר שהיה במבצע שלוש במאה והייתי צריכה רק אחד בלבד , המוכרת הצעיה לי את המבצע ועניתי שתודה אין לי צורך בעוד נוספים , לא חבל שתשלמי מחיר מלא, אבל באמת שאין לי צורך , זה מיותר , פניה הביעו תדהמה! איך יכול להיות שותירתי על המבצע.. גם אחרי שהלכתי פניה היו כה נדהמות. מבצע זה טוב אבל לפעמים צריך לדעת מה הצורך שלך.

shaiush4

New member
גם אני מנסה לשכנע, אבל לא עד כדי כך

אצלנו יש מבצע של 3+1. אם מישהו לקח מוצר 1, אני אספר לו על המבצע, אבל ממש לא אנסה לשכנע אותו לקחת עוד 3 מוצרים. אבל אם מישהו לקח 3 מוצרים, ממש חבל לי לראות אותו יוצא עם 3 כשמגיע לו משהו במתנה. אני מנסה לרוב לשכנע לקחת מגזין/מסטיקים/חטיפים. משהו קטן שבטוח יהיה בחינם. אם מישהו לקח שני ספרים, אני אגיד לו שיש ספר שלישי בחצי מחיר, אבל לא אנסה לשכנע כי זה בכל זאת הוספה של כסף. מעבר לזה, כמה שיותר מבצעים יכול להוסיף לבונוסים שלי, אז אני תמיד מציעה.

למעלה