למוד חלקי

salingre

New member
למוד חלקי

אני מתאמן בקראטה שוטוקאן אצל משה רוקח ,בשוטוקאן לא לומדים להשתמש בכלי נשק מסורתיים.. רציתי לשאול האם אפשר ללמוד רק על כלי נשק (אם לפרט,קטאנה סאי ובו... סדר העדיפויות הוא עדיפות ראשונה קטאנה עדיפות שניה סאי ועדיפות שלישית בו) למשל בגוג'יטסו מבלי ללמוד את הג'וג'יטסו? אם כן- היכן? בברכה אורי

אולי כדאי לך פשוט ללמוד איזושהי

אומנות נשק, כגון קנדו, יאידו, ג'וֹדו, נגינטה-דו וכד'. היום זה כבר לא כזה חזיון נפרץ, ואני מפקפקת שמורה כלשהו יסכים שתבוא רק לשיעורי נשק באומנות מסויימת שמכילה גם יד ריקה.

salingre

New member
אבל

אני לומד קראטה שוטוקאן ואין לי זמן ללמוד עוד אמנות (לפחות לא עכשיו) אורי

floppy disk

New member
זה לא סותר את מה שאמרתי

אין לך זמן ללמוד עוד אומנות, בגלל זה לא אמרתי שתלך ללמוד קנדו, איאיידו ודומיהם (למרות שזה יכול רק לעזור לך). האפשרות היחידה בשבילך, היא לחפש מכון קראטה אחר שכן מתאמנים בו עם נשקים. בגלל שאין לך זמן גם האפשרות שאתה העלת "ללמוד רק נשקים" במכון אחר, יורדת מהפרק, מה גם שלדעתי, אף מדריך לא יאפשר לך להתאמן אצלו בצורה כזו, בד בבד שאימוני נשקים לא נעשים בדרך כלל בימים קבועים, אלא לפי רצונו הגמיש של המאמן.

אהלן אורי../images/Emo98.gif

מה המצב? בדוג'ו שלנו (של משה רוקח) יש בו (מקל), וגם שינאיי (חרב במבו). אני בטוח שאם תבקש ממשה אישור להשתמש בהם למטרת למידה הוא יאשר לך (בתנאי שבאמת תלמד ולא תשחק עם הנשקים) ואולי אפילו יעזור לך ללמוד... בקשר לנשקים האחרים, יש די הרבה ספרים וקלטות וידאו בהן מלמדים איך להשתמש בכלי נשק (כל נשק והספרים/קלטות שלו). יש איקידו בדוג'ו שלנו, בעיקרון אני רוצה להתחיל ללמוד גם איקידו בזמן הקרוב... אם אתה רוצה אפשר לנסות ללכת ללמוד ביחד. נתראה באימון
לב.

Tonjin

New member
אני הייתי מנסה כאן..

ריוקיו קובודו ארגון ריוקיו קובודו הוזון שינקו קאי – הארגון לשימור וקידום/הפצת כלי נשק אוקינאוויים מסורתיים. דוז'ו ת"א – http://www.sanshin-kan.com הונבו דוז'ו חיפה - http://www.sanshinkan-karate-kobudo.co.il ניתן ליצור קשר טלפוני: חיפה - אפי שליין סנסאי - דוז'ו 8665871 04, בית 8345563 04 ת"א - איציק כהן דוז'ו 5228666 03, סלולורי 8054488 054

roy33itc

New member
אתה יכול לנסות אצל SENSEI

שמסתובב בפורום אמנויות לחימה קלאסיות. אולי אפילו תאהב את ה"יד ריקה" שהוא מלמד שם,אני יודע שאני אהבתי...

salingre

New member
תודה רבה לכולם

אינני מעוניין לעזוב את הדוג'ו בו אני לומד.. וכנראה שאני רץ מהר מידי- לאחר שאלמד עד רמה מסויימת בשוטוקאן אתחיל לחפש עוד אמנות שאלמד במקביל אשר מלמדת להלחם בכלי נשק (מתי שאתקדם בקראטה ואמצא זמן..) שוב תודה לכל העונים אורי

Tonjin

New member
רק שים לב שקובודו זה בדיוק מה שאתה

מחפש, שיטה תואמת קראטה שמתעסקת בנשק בלבד... אם יש לך חשק, זמן וכסף - למה לחכות?

salingre

New member
האם

יש קורסים ללחימה בכלי נשק מסורתיים? כמה קורס כזה יכול להיות אפקטיבי? האם אני יכול ללמוד בקורס ולפתח את כישוריי אחרי הקורס בכך שאתאמן בבית? אורי

א1ט1

New member
סמינרים לכלי נשק מסורתיים

הריוקיו קנפו קובוג'צו עושה מדי פעם סמינרים לכלי נשק מסורתיים, בועז (kenshinkan) כותב עליהם פרטים מראש, הסמינרים מועברים ע"י סאנסיי דוד נתן,ראש השיטה. אני למדתי אצלו (לצערי נאלצתי להפסיק) והסמינרים מומלצים מאוד.

למעלה