נזקון השיטה להשיג שינוי היא
לעשות תוכנית משימות. וכל צעד בה לפרט לחלקים קטנים. אתן דוגמא ממני ואתה יכול להקיש את זה לחייך. הרופא אמר לי שאני צריכה לעשות פעילות גופנית. ואני ממש לא אוהבת את זה. איך אני בכל זאת מכניסה את זה לחיי? ובכן יש מטרת על. מטרת על שלי: להגיע להליכה רצופה של 30 דקות 4 פעמים בשבוע תוך 3 חודשים. יש לי 12 שבועות להגיע למשימה. בשבוע הראשון אני יוצאת להליכה של 5 דקות בלבד, בלי נעלי ספורט בלי כלום, ואפילו לא מהר. בשבוע השני 10 דקות עדיין בלי נעלי ספורט-כאילו יצאתי לטייל. בשבוע השלישי עם נעלי ספורט עדיין 10 דקות והפעם להגביר את המהירות. שבוע רביעי, עדיין 10 דקות עם דקת ריצה בתוספת הליכה לאחור והליכה מהירה עם הליכה איטית השבוע הזה זה שבוע גיוון. שבוע חמישי, מעלים את הזמן ל15 דקות. הליכה רגילה שבוע שישי 15 דקות מהירות גבוהה שבוע שביעי 15 דקות עם גיוונים. שבוע שמיני 20 דקות הליכה מהירה שבוע תשיעי 20 דקות עם גיוונים שבוע עשירי הליכה מהירה מפוצל. 15 דקות בבוקר ו-15 דקות בערב שבוע 11 מפוצל 20 דקות בבוקר ו-10 דקות בערב שבוע 12 30 דקות הליכה מהירה ללא הפסקה. אחרי 3 חודשים הגוף מתרגל להליכה והוא ממש מבקש אותה. מכאן אפשר לעלות את הזמן ל-45 דקות בהדרגה. כמובן שלא צריכים להיות פאנטים. אם קשה לגוף אז חוזרים אחרונית וכאשר זה כבר נוח ממשיכים עם התוכנית. התוכנית צריכה להיות תלויה במקום שנוח להביט בה. על המקרר אולי. ומסמנים V ליד כל משימה שבוצעה. עדיף לספר על התוכנית לחבר או בפורום בכדי לקבל חיזוקים להמשיך. ככה עושים לגבי כל דבר שרוצים לשנות. קובעים מטרה ומפרקים אותה למשימות יומיומיות קטנות ולא מפחידות. בתור תרגיל, מי שרוצה לשנות משהו בחייו שיכתוב לעצמו תוכנית משימות לאורך תקופה מסויימת. עצם כתיבת התוכנית כבר מסדרת את הראש. יש פורום שלם שמדריך איך לעשות שינויים בחיים. הרבה אנשים נעזרו בו.