למה

יכולה לנסות לתת תשובות

אם הן ישביעו רצון - זה תלוי בשומע
יש הרבה נשיקות, והרבה סוגים של מערכות יחסים. אם ב"בין גבר לאישה" הוא מתכוון לנשיקה הרומנטית והמינית, אז ההבדל הוא בדיוק באותה תשוקה מינית.

גם לך מותר מותק ../images/Emo3.gif

וברצינות: זה לא ענין של מותר ואסור, זה ענין של מוסכמה חברתית (טאבו). השאלה מה עומד מאחורי השאלה? האם הוא מרגיש שהיה רוצה לנשק אותך כמו שגברים ונשים מתנשקים, וקולט שזה נחשב אסור וזה מטריד אותו? האם זה בא דוקא ממקום שעוד אין תשוקה מינית, ולכן לא מבין את ההבדל, ולכן לא מבין את הטאבו החברתי? בכל מקרה נושא רגיש, והייתי ניגשת לתשובה במשנה זהירות. מי זה היה שאמר... "אדיפוס שמדיפוס, העיקר שאתה אוהב את אימא!"

נכון

ואלו באמת היו השאלות הראשונות ששאלתי את עצמי. להבין למה הוא בעצם שואל. יש את המסקנה שלי בעניין, אבל לדעתי צריך להתמודד עם זה בשני המישורים: אחד הבנה למה הוא שואל - ואת זה אני חושבת שיש לי . המישור השני הוא נתינת מענה לשאלה (כמובן עם הקשר לסיבת השאלה) - ואת זה אין לי כי הוא נקי ממוסכמות וטאבויים.

זה אולי הזמן להתיג לו את הנושא

הוא נקי, אבל החברה שלנו לא. אפשר להציג ואתם בפניו, רק כמו שאמרת, במשנה זהירות. מה שכן - הייתי קוראת על זה קודם, על מנת למצוא את המילים הנכונות.ועל כל אלו הייתי מדברת בכלליות ולא בהקשר שלך/שלו. אפשר להגיד לו שבחברה שלנו יש טאבו על הנושא שנקרא גילוי עריות. אפשר לדבר איתו על תהליכים של התבגרות מינית שעוברים בקצב שונה כל ילד וכל ילדה. אפשר לדבר איתו על כך שקורה שיש תיעול של תחושות מיניות (שבמידה כזו או אחרת יש אותן בכל גיל, אפילו לתינוקות, אבל ללא המודעות שמתלווה לזה אצל בוגרים) להורה מהמין השני. שזה שלב וזה עובר. אם זה עולה דוקא בקונטקסט האישי, אני מצטרפת לערסי (שעכשיו קראתי אותו).

ב ד ר ך

New member
אני הייתי משתמשת במילה

אהבה. היא יותר קלה להבנה לילד. מאשר תשוקה/ מיניות וכו'. יש כמה סוגי אהבה * אהבה של אמא לבן שלה , זה הדבר הכי הכי חזק בעולם. (אולי הוא צריך לשמוע את זה) * אהבה של גבר לאישה. * אהבה של תלמיד למורה שלו. * אהבה של ילד לסבא וסבתא וכו'.... ולכל אהבה יש את סוג הנשיקה שלה. אמא ובן מתנשקים נשיקה של האהבה שלהם גבר ואישה מתנשקים נשיקה אחרת לגמרי. ולמה אתה לא יכול להתנשק עם אמא כמו שגבר ואשה מתנשקים .. ?? המממ... למעשה הוא יכול. לא נראה לי שהוא ירצה כל כך אחרי שיבין את ההבדל.

החתולית

New member
חתיכת אפרוח את מגדלת

מי שאלוף בשחמט גם אלוף בשאלות :) אני מסכימה עם ההסברים של בדרך, ומוסיפה, שלעתים אין לנו תשובות לכל השאלות, וגם זה בסדר. אפשר פשוט לומר - כי ככה זה.

הקושי בגידול בנים

שהם התחילו להתבגר עם הראשון: למדתי לגלח פנים על הרגליים שלי.. שאלות? תמיד היו..ותשובות תמיד ניתנו. גם שהייתי נשואה האב שלח אותם אלי. סקס? שאלו. פשוט מתארים את הדברים כמו שהם. בלי ליפות..כמו שהם. לגבי הנשיקה: יש נשיקה שהיא סתמית על הלחי..שמכירים אדם יש נשיקה לילד על הלחי שבאה עם המון רגש וחיבוק ואהבה..קצת רטובה בטח.. ויש נשיקה לגבר שאוהבים שהיא מלאת תשוקה עם כל החושים והטעמים שהלשון בודקת כל נקודה.. אז בטח..שיש הבדל.

ד ו ל ה

New member
אנחנו פישטנו את העניין...

ועוד כשהם היו קטנים מאוד הבדלנו בין שני סוגים של אהבות אנחנו מבדילים בין לאהוב (משפחה, אחים, הורים, חברים) לבין להיות מאוהב (בן זוג) ועד היום למרות שהם כבר גדולים ויודעים ומבינים הכל אנחנו משתמשים ב"מושגים" האלה לתאור הקשרים שלנו לצורך העניין - אני אוהבת מאוד את אבא ואותם אבל אני "מאוהבת" בבן הזוג הנוכחי שלי התגרשתי מאבא למרות שאני אוהבת אותו - כי אני כבר לא "מאוהבת" בו כלומר הקשר הוזי הוא זה שנגמר. ועל אותו משקל, נשיקה היא ביטוי לאהבה נשיקה עם הלשון היא בטוי לאהבה בין בני זוג. הרבה נשיקות לך ולאפרוח... דולה

יערית

New member
לפעמים..

כשכל ההסברים ההגיונים מסתיימים,אפשר פשוט לעצור ולומר שככה הדברים מתנהלים. גם אני נתקלת בשאלות האלו ,לפעמים יוצאת מזה בקלות לפעמים סוגרת את הדיון "ככה הדברים מתנהלים בין מבוגרים".

Ima Adama

New member
יש הבדל

בין אהבה לאחים, הורים, חברים וכו', לבין אהבה ארוטית. התשובה צריכה להיות מותאמת לגילו והבנתו של הילד. זה טאבו חברתי שקרוב לוודאי נבע מבעיות גנטיות שהתגלו בחברה עוד לפני שהמדענים גילו את ההוכחה לכך.

למעלה